ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Η μέρα που ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό

Σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει, δεν θα χάσει και δεν μπορεί να χάσει από κανέναν. Σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ χάνουν ακόμα και οι Μαϊάμι Χιτ του Λεμπρόν Τζέιμς… Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Η μέρα που ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό

Η μέρα που ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό ξεκινά με μια σιγουριά. Σε κάθε «πράσινο» σπίτι, σε κάθε «πράσινο» σύνδεσμο και στέκι, όταν ανοίγει το μάτι ακούγεται μία και μοναδική κουβέντα. «Σήμερα παίρνουμε τίτλο».

Τη μέρα που ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Είτε είναι ο Ολυμπιακός, είτε είναι ο Αρης, είτε η ΤΣΣΚΑ, είτε η Μακάμπι, είτε η Μπαρτσελόνα, ο νικητής στο τέλος είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν το λέμε εμείς, το αποτυπώνουν οι αριθμοί. Από το 1998 κι έπειτα, μια «γεμάτη» 16ετία, ο Παναθηναϊκός έχει ποσοστό νικών σε τελικούς (πρωταθλήματος, κυπέλλου ή Ευρωλίγκας) άνω του 85%. Αριθμός – μύθος. Κρατηθείτει: με μια πρόχειρη ματιά εν μέσω απονομής στο ΟΑΚΑ, η… σούμα γράφει 15 στου 17 τελικούς πρωταθλήματος, 10 στους 14 τελικούς Κυπέλλου και 6 στους 7 τελικούς Ευρωλίγκας από το ’96 κι έπειτα. Συνολικά 31 νικηφόροι τελικοί και 7 χαμένοι. Mamma mia…

Τη μέρα που ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό, ο Αλβέρτης ξέρει από το πρωί κιόλας τι θα κάνει το βράδυ. Είτε είναι παίκτης, είτε μάνατζερ, είτε προπονητής, περιμένει τη στιγμή που θα σηκώσει την κούπα. Τεράστιο respect σ’ αυτόν τον τεράστιο αθλητή και άνθρωπο, που έχει κατακτήσει ό,τι κινείται από οποιοδήποτε πόστο.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.357 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τη μέρα που ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό μεταμορφώνονται όλοι. Και οι δικοί του και οι αντίπαλοι. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος «μεταμορφώνεται» σε Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο Κουτλουάι σε Ντομινίκ. Ο Νίκολας σε Μποντιρόγκα. Ο Χατζηβρέττας σε Σισκάουσκας και ο Αλβέρτης σε Ομπράντοβιτς.

Τη μέρα που ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό οι υπόλοιποι τρέμουν. Η Μοντέρο τρώει τάπα απ’ τον Στόγιαν. Ο Ιταλοί της Μπολόνια χάνουν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ο Παπαλουκάς χάνει λέι απ, ο Σισκάουσκας το τελευταίο τρίποντο και ο Σπανούλης τις βολές.

Πιο σίγουρες απ’ όλες αυτές τις μέρες είναι οι μέρες που ο Παναθηναϊκός παίζει 5ο τελικό στο σπίτι του. Στο ΟΑΚΑ. Εκεί που τα πάντα κρίνονται απ’ αυτόν και μόνο. Σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός κερδίζει με 21 πόντους στο ημίχρονο και ο κόσμος του το γιορτάζει απ’ την ανάπαυλα. Σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ, όταν ο αντίπαλος μειώνει στους έξι πόντους, έρχεται ένα τρίποντο για να τον στείλει στη θέση του. Σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ τα τρίποντα μπαίνουν μόνα τους και αυτά των αντιπάλων χρειάζονται ένα… φύσημα απ’ την εξέδρα για να πάνε «λίγο πιο εκεί».

Σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει, δεν θα χάσει και δεν μπορεί να χάσει από κανέναν. Σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ χάνουν ακόμα και οι Μαϊάμι Χιτ του Λεμπρόν Τζέιμς… Τελεία και παύλα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.