Θέματα / Αφιερώματα

Φανέλες μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει… μωβ (Pics)

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η νέα εκτός έδρας εμφάνιση του Παναθηναϊκού που είναι σε μωβ χρώμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Αυτή η φανέλα δεν είναι η μόνη «διαφορετική» που είχε ο σύλλογος στην πλούσια ιστορία του. Το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει μερικές από αυτές.

Σίγουρα ακούγεται παράξενο στις μέρες μας, αφού ο Παναθηναϊκός έχει συνδυαστεί με το πράσινο και το τριφύλλι αλλά η πρώτη φανέλα του συλλόγου ήταν κόκκινη! Σύμφωνα με τον… μύθο κατά την διάρκεια μιας προπόνησης στην οδό Πατησιών, ένας ταύρος κυνήγησε τους παίκτες κι έτσι η φανέλα έγινε πράσινη.

Από τότε αν και οι περισσότερες είναι πράσινες δεν έλειψαν εκείνες που προκάλεσαν συζητήσεις για τον σχεδιασμό τους.

Η φανέλα της Kappa φορέθηκε την σεζόν 1980 -1981 σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Αξιοσημείωτο, το λαχανί χρώμα αλλά και ο γιακάς σε λευκό χρώμα που θυμίζει τις φανέλες που φορέθηκαν κατά την πορεία της ομάδας προς το Γουέμπλεϊ.

Η τελευταία φανέλα που σχεδίασε η εταιρεία Kappa, αφού μετά ο Παναθηναϊκός ξεκινά την συνεργασία του με την Adidas. Με αυτή την φανέλα ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στην Ευρώπη τη σεζόν 1994 – 1995.

Η πρώτη φανέλα που σχεδίασε η Adidas για τον Παναθηναϊκό. Αποτέλεσε την εκτός έδρας φανέλα της σεζόν 1994 – 1995.

Εξ’ ημισείας αυτή η φανέλα στο πράσινο και στο άσπρο. Αποτέλεσε την εκτός έδρας φανέλα τη σεζόν 1996 – 1997 και δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα γούρικη αφού ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός τίτλων και εκτός Ευρώπης.

Μπλε φανέλα ήταν αυτή που σχεδίασε η Adidas για την τρίτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1997 – 1998. Ούτε αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα γούρικη.

Επετειακή φανέλα για τα εκατό χρόνια του συλλόγου. Ήταν η τρίτη εμφάνιση για την σεζόν 2008 – 2009, με το χρώμα της να είναι κάτι μεταξύ σε μπλε και μωβ.

Ο Παναθηναϊκός εντυπωσιάζει στην Ευρώπη τη σεζόν 2001 – 2002, όχι όμως και η τρίτη φανέλα που είχε σχεδιάσει η Adidas για την ομάδα, με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί.

Η χρυσή φανέλα του τερματοφύλακα για τη σεζόν 2003 – 2004 που αποδείχτηκε και στην πράξη χρυσή, αφού ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους με νταμπλ μετά από επτά χρόνια.

Άλλη μια μπλε φανέλα. Ήταν η τρίτη εμφάνιση τη σεζόν 2005 – 2006 με το τριγωνικό σχήμα στον γιακά να κάνει την διαφορά.

Η βασική στολή του τερματοφύλακα που φορέθηκε δύο σεζόν, από το 2007 μέχρι το 2009.

Η μπλε φανέλα που αποδείχτηκε γούρικη, αφού την περσινή σεζόν που την φόρεσε ο Παναθηναϊκός πήρε το κύπελλο, ενώ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο.

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η εκτός έδρας εμφάνιση της σεζόν 2004 – 2005. Σε λαχανί χρώμα, μετά από πολλά χρόνια.

Λαχανί ήταν και η τρίτη εμφάνιση της σεζόν 2006- 2007. Η διαφορά με την προηγούμενη ήταν στο κόψιμο στο γιακά αλλά και ο μπροστινός σχεδιασμός της. Με αυτή την φανέλα ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον χαμένο τελικό κυπέλλου με την Λάρισα.

Η Adidas πρωτοτυπεί και για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου λανσάρει φανέλα σε μωβ χρώμα. Η αντίθεση που κάνει με το πράσινο χρώμα στις λεπτομέρειες κάνει την διαφορά. Αποτελεί την τρίτη εμφάνιση για τη σεζόν 2014 – 2015.

Πηνελόπη Παπαδήμου

Exit mobile version