Ποδόσφαιρο

Μετρούν πολλά

Μετρούν πολλά

Εκτός από το γόητρο και την ωρίμανση των μικρών φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ διακυβεύονται έσοδα και η άνοδος του Παναθηναϊκού στο ranking της ΟΥΕΦΑ.

Εκτός από την ωρίμανση των μικρών σε συνθήκες ευρωπαϊκών αγώνων (ελάχιστοι έχουν μυρωδιά από ματς υψηλής ανταγωνιστικότητας) το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι κι η ταχύτερη οικονομική εξυγίανση κάτι που μπορεί να έρθει ΜΟΝΟ από τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ.

Η χασούρα των 2.000.000 ευρώ από τον χαζό αποκλεισμό με θύτη την Σταντάρ ήταν μεγάλη για τον σύλλογο που ψάχνει το ευρώ με το τουφέκι κι εκτός των άλλων έχει το κοινό του παντελώς αδιάφορο για εγγραφή στη Συμμαχία. Συνεπώς ότι κερδίζει στο τερέν το τριφύλλι καλό είναι αφού θα συνδυάζεται και με bonus χρημάτων (200 χιλιάρικα η νίκη, 100 η ισοπαλία, 600 χιλιάρικα η 1η θέση στο γκρουπ και 400 η 2η). Επιπλέον δεν πρέπει να λησμονούμε τον στόχο απόσπασης βαθμών ώστε να βελτιωθεί η θέση του τριφυλλιού  στο ranking της ΟΥΕΦΑ που έχει καταποντιστεί τα τελευταία χρόνια, πληρώνοντας πανάκριβα πειράματα, ατυχίες, οικονομικά προβλήματα, Νιόπλιες κτλ!

Παράλογες απαιτήσεις από την ευρισκόμενη σε καθεστώς μνημονίου ομάδα δεν έχουμε στην Ευρώπη, δεν περιμένουμε απαραιτήτως να προκριθεί όσο να διεκδικήσει, αποδεικνύοντας (σε συνέχεια των υπερβάσεών στο 2ο μισό της περσινής χρονιάς), ότι «μεγάλωσε».

Στο ποδόσφαιρο θαύματα γίνονται μια στις τόσες, ωστόσο δεν θα πρόκειται περί μεταφυσικού φαινομένου αν δούμε τους (ποιοτικούς) Πράνιτς, Μέντες, «Σίφο», Πέτριτς να τραβούν από το χέρι τους μικρούς καθοδηγώντας τους. Το brand name Panathinaikos είναι πολύ βαρύ, δημιουργήθηκε όταν οι άλλοι ακόμα ήταν στα δέντρα κι ως εκ τούτου «ψηλώνει» από… ψαρωμένους μέχρι μέτριους ποδοσφαιριστές. Καλή ώρα όπως συνέβη μια φορά κι έναν καιρό με τον Ζοελίνο Επαλέ (…who;) στη Γλασκώβη, τον Δάρλα και τον Βύντρα απέναντι στους all star της Μπάρτσα στην Αθήνα, τον Ευάγγελο Μάντζιο στη Βρέμη, τον Ηλία Κώτσιο σε θέση λίμπερο να «τρώει κόσμο» σ’ ένα 1-1 με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

«Τον είδα κι είπα “Παναγιά μου, θα με σκοτώσουν δαμέ”»: Ο Κρητίκαρος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος της Παιανίας
POPULAR NOW «Τον είδα κι είπα “Παναγιά μου, θα με σκοτώσουν δαμέ”»: Ο Κρητίκαρος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος της Παιανίας

Δημήτρης Στρατής

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ