Blogs

Όχι, η χρονιά δεν τελείωσε!

Ισοδυναμεί σχεδόν με καταστροφή να θεωρήσουμε ότι η χρονιά τελείωσε και παρά το δικαιολογημένο «ξενέρωμα» η ομάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Μόνο αν κλείσει θετικά η φετινή χρονιά μας περιμένουν επιτυχίες στο μέλλον. Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Η αναμέτρηση στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο δεν αντέχει σοβαρή κριτική με τα διαιτητικά εγκλήματα που για ακόμα μια φορά υπέστη η ομάδα, αλλά σίγουρα η εικόνα και η διάθεση των ποδοσφαιριστών στη Βέροια ήταν απαράδεκτη. Ισοδυναμεί σχεδόν με καταστροφή να θεωρήσουμε ότι η χρονιά τελείωσε και παρά το δικαιολογημένο «ξενέρωμα» η ομάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της.

Το κλίμα που επικρατεί δεν είναι καλό. Οι ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο έχουν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και απολύτως δικαιολογημένα κατά την άποψη μου νιώθουν αδικημένοι. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτούσε το πρωτάθλημα αν δεν αντιμετώπιζε κάθε Κυριακή «Δασκαλόπουλους» και «Τριτσώνηδες». Ναι η ομάδα έχει αδυναμίες, αλλά να πάρει η ευχή, αφήστε την να το διεκδικήσει.

Το ζητούμενο τώρα είναι, παρά το «ξενέρωμα» σε ομάδα και κόσμο, να μη πιστέψουμε στιγμή ότι η χρονιά τελείωσε. Η ομάδα πρέπει άμεσα να αφήσει πίσω τη Βέροια, να συγκεντρωθεί και κυρίως να ηρεμήσει κατά τη διάρκεια της διακοπής και να εμφανιστεί σοβαρή στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος. Ένας σοβαρός Παναθηναϊκός που θα πάει με αέρα βαθμών στα play-off και θα κατακτήσει την πρώτη θέση σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ξεκινά την επόμενη χρονιά ήρεμος. Αποφεύγει τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές περιπέτειες από τους πρώτους προκριματικούς γύρους και ουσιαστικά εξασφαλίζει τη συμμετοχή του τουλάχιστον στο Europa League.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν κάνει το αυτονόητο και παρουσιαστεί ως το τέλος αδιάφορος, η επόμενη χρονιά δεν αρχίζει καλά. Αλλάζει όλος ο σχεδιασμός, μια και οι υποχρεώσεις στα προκριματικά θα αρχίσουν στα μέσα Ιουλίου, καθώς και διακινδυνεύει τα υπερπολύτιμα έσοδα της συμμετοχής του σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος, χρειάζεται την στήριξη και την ώθηση του κόσμου. Τίποτα δεν τελείωσε για φέτος αν θέλουμε του χρόνου να μας περιμένουν οι επιτυχίες. Δεν πρόκειται ούτε για κύρος ούτε για ιστορικούς λόγους. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο και να βρεθεί το κίνητρο άμεσα.

Exit mobile version