Καλό και χρυσό το «Απόστολος Νικολαΐδης», το πλέον ιστορικό γήπεδο της Ελλάδας. Το «σπίτι» κάθε Παναθηναϊκού, ένα γήπεδο που προκαλεί έντονα συναισθήματα σε κάθε φίλο του «τριφυλλιού» και προκαλεί χαμόγελα και συγκίνηση, σε αυτόν που θα στρίψει στην Τσόχα και θα το αντικρίσει από μακριά. Στη σύγχρονη εποχή, όμως, ένα τέτοιο γήπεδο δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός συλλόγου, όπως ο Παναθηναϊκός. Σε καμία περίπτωση.
Κι επειδή το γηπεδικό είναι μια πονεμένη ιστορία για την ομάδα, με φταίχτες παράγοντες που τώρα δεν βρίσκονται στην ομάδα, θα πρέπει να τονιστεί ότι η ανακατασκευή της Λεωφόρου που θα αρχίσει το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί σε δυο στάδια, είναι αυτή τη στιγμή η σπουδαιότερη είδηση για την ομάδα. Σπουδαιότερη από οποιαδήποτε μεταγραφή, τίτλο ή πρόκριση.
Ολοι, φυσικά, θα ήθελαν ένα νέο, σύγχρονο, μεγάλο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του. Δυστυχώς, στην παρούσα φάση και συγκυρία κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί. Διότι και λεφτά δεν υπάρχουν για ένα τέτοιο εγχείρημα και κίνηση δεν έχει γίνει για κάποια έκταση και το θέμα Βοτανικού είναι «παγωμένο», με τους «πράσινους» να έχουν γίνει εδώ και χρόνια «όμηροι» του Βωβού και να μην μπορούν να κάνουν το παραμικρό, από τη στιγμή που «πατάνε» στην έκταση του ήδη χρεωκοπημένου επιχειρηματία. Το μόνο που έχει φτιαχτεί στην περιοχή είναι κάποιες οικοδομές εμπορικών και τίποτε περισσότερο. Α, ανεμίζουν και κάποιες πράσινες σημαίες για να θυμίζουν ότι «εδώ θα γίνει γήπεδο». Όπως τα είπαμε και παραπάνω: Πονεμένη ιστορία…
Η ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης», που μπορεί να αποτελέσει μια… ενδιάμεση κατάσταση, μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση για ένα νέο γήπεδο, θα δώσει πόντους στον Παναθηναϊκό. Το γήπεδο θα μεγαλώσει (22.000), θα γίνει πιο λειτουργικό, πιο σύγχρονο, πιο… ευρωπαϊκό αν θέλετε, θα ομορφύνει εσωτερικά και εξωτερικά και φυσικά θα ανεβάσει την ψυχολογία όλων στην ομάδα. Εντός και εκτός. Από τους ποδοσφαιριστές, μέχρι τον κόσμο που θα πηγαίνει τις Κυριακές και μεσοβδόμαδα στο γήπεδο.
Υποδεχόμαστε με χαμόγελα την ανακατασκευή του πιο ιστορικού γηπέδου της Ελλάδας. Και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή ο Σύλλογος θα καταφέρει να φτιάξει το δικό του σύγχρονο «σπίτι» και θα σβήσει μια και καλή τις ανορθογραφίες του παρελθόντος. Αυτές με τους κορμοράνους, τη ΓΗΠΕΛ και τις ατελείωτες μακέτες…