ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Είναι φαβορί και θα το δείξει

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την Μπρόντμπι που φοβίζει μόνο λόγω της πρόκρισης επί της Χέρτα και εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στους ομίλους.

Είναι φαβορί και θα το δείξει

Το πρώτο θετικό της υπόθεσης είναι πως το πρώτο ματς με τη Μπρόντμπι θα γίνει στη Λεωφόρο. Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν πως τη ρεβάνς καλό θα είναι να την έχει στην έδρα σου, προσωπική άποψη όμως είναι πως αυτό… βολεύει μόνο όταν είσαι το αουτσάιντερ στη “σειρά”. Αν έχεις τον ρόλο του φαβορί, όπως θα τον έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στους Δανούς, αρκεί να κερδίσει με… μισό – μηδέν στο γήπεδό σου ώστε να πάρεις το πάνω χέρι. Στέλνεις το άγχος και την πίεση στον αντίπαλό σου, που θα πρέπει ενώπιον του κοινού του να ανατρέψει την κατάσταση. Λεπτομέρειες, θα μου πείτε, όλα αυτά.

Διαφωνώ. Πέρσι ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν και θεώρησε πως θα καθαρίσει μόνο με τη φανέλα και τον κόσμο του τη Γκαμπάλα. Του έλειψε η σοβαρότητα και η συγκέντρωση που θα είχε σε έναν εκτός έδρας επαναληπτικό (όπως συνέβη με την ΑΪΚ χθες), φορτώθηκε με όλο το άγχος του κόσμου όταν οι Αζέροι προηγήθηκαν στη Λεωφόρο και εν τέλει έζησε στο σπίτι του μια τραγική βραδιά. Μακριά από εμάς τα περσινά. Η κληρωτίδα έκανε και πάλι τα… τερτίπια της, αφού από το “γκρουπ” των αντιπάλων είχαν “ξεμείνει” η πιο δυνατή (Μπρόντμπι) και η πιο αδύναμη (Παρτιζάνι). Ξένισε που ακούσαμε τους Δανούς, περισσότερο γιατί μόλις χθες το βράδυ πέταξαν έξω τη γερμανική Χέρτα, ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 και θριαμβεύοντας με το τελικό 3-1 στον επαναληπτικό. Αν δεν ήταν τόσο πρόωρο το παράδειγμα, ουδείς δεν θα προβληματιζόταν τόσο έντονα για τους Δανούς, που βγήκαν πέρσι 4οι στο πρωτάθλημά τους και πριν τη Χέρτα δεινοπάθησαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Χιμπέρνιαν (δεύτερη κατηγορία Σκωτίας, έπαιξε Ευρώπη λόγω κατάκτησης του Κυπέλλου), την οποία πέρασαν στα πέναλτι.

Σε 13 μέρες από τώρα, όταν και είναι προγραμματισμένο το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός εκτός από το “διάβασμα” της Μπρόντμπι (ο Στραματσόνι και οι συνεργάτες του πήραν άριστα στο “ξεψάχνισμα” της ΑΪΚ και την… ακύρωσαν στα δύο ματς) θα έχει ακόμα δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Πιθανότατα με ένα φιλικό ακόμα στα πόδια του (Ομόνοια;), σίγουρα με μεγαλύτερες αντοχές σημαντικών παικτών (Λεντέσμα, Λέτο), ακόμα περισσότερη ομοιογένεια και αυτοματισμούς. Και πάνω απ’ όλα, με μεγαλύτερη δίψα για πρόκριση, αφού αυτή θα σου εξασφαλίσει την Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Δεν είναι Παρτιζάνι η Μπρόντμπι, δεν είναι ούτε καν… Γκαμπάλα, μα δεν είναι δα και καμιά Μπαρτσελόνα.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.396 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν έχει την ποιότητα και την προσωπικότητα του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” έχουν την πολυτέλεια να βγάζουν τον Ιμπάρμπο και να βάζουν τον Λέτο, να έχουν στον πάγκο τους τον Βιγιαφάνιες, να λείπει ο Χουλτ και να μην φαίνεται το κενό του. Έχουν παίκτες με παραστάσεις, όπως ο Μολέδο, ο Λεντέσμα και ο Μπεργκ. Ως φαβορί θα μπουν στο γήπεδο και καλούνται να το επιβεβαιώσουν. Αισιοδοξώ πως θα το καταφέρουν με τρόπο που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.