ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3 (35' ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ, 38' ΛΟΥΝΤ, 87' ΜΟΛΙΝΣ)

Πράσινοι μάγκες στην Πλατεία!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε... αέρα από τη Νέα Σμύρνη (3-0), έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουτσιάνο, ο οποίος πέτυχε με υπέροχο τρόπο το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα (35'), έφτιαξε το δεύτερο για τον Λουντ (38'), με τον Μολίνς να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα στο 87ο λεπτό.

Πράσινοι μάγκες στην Πλατεία!

«Μουδιασμένη» ήταν η εκκίνηση του ματς για τον Παναθηναϊκό, που είχε μεν την πρόθεση να κάνει παιχνίδι, όμως οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Το ίδιο συνέβαινε και από πλευράς Πανιωνίου, που αν και ήταν πιο κινητικός, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Βλαχοδήμου.

Τα προβλήματα στην ανάπτυξη ήταν φανερά, ωστόσο σταδιακά, από το 15ο λεπτό και έπειτα, οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη βρήκαν τρόπο ώστε να πλησιάσουν την εστία του Κότνικ, έχοντας ως στόχο τα κλεψίματα της μπάλας ψηλά και τις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη εξ αυτών, ο Σταυρόπουλος έκανε σωτήριο τάκλιν προ του Λουτσιάνο (18΄). Στη δεύτερη, ο κινητικός Μουνιέ έκλεψε τη μπάλα και έφυγε μπροστά, όμως το σουτ του ήταν χλιαρό και κατέληξε εύκολα στον Κότνικ (21′).

Η τελευταία αξιόλογη ενέργεια του Μουνιέ, ο οποίος εκμεταλλευόταν με τον καλύτερο τρόπο τα κενά στην άμυνα του Πανιωνίου, ήρθε στο 30′, όταν έσπασε τη μπάλα στον Κάτσε, ωστόσο εκείνος δίστασε να τελειώσει με τη μία εντός περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Ντουρμισάι να βγαίνει από το πουθενά σε θέση βολής, όμως η προσπάθειά του έφυγε κόρνερ κοντράροντας σε Κολοβέτσιο και Βλαχοδήμο (33′).

Αντίθετα με τον Κάτσε και τον Ντουρμισάι, ο Λουτσιάνο Νέβες δεν ήταν καθόλου διστακτικός και με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 35ο λεπτό, άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό (35′, 0-1). Ο Βραζιλιάνος πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με τα πράσινα και λίγο αργότερα, έφτιαξε και το δεύτερο, δίνοντας τη μπάλα στον Λουντ που μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του (38′, 0-2).

Αυτό ήταν το πιο αποτελεσματικό εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να βάζουν πλώρη για το διπλό με δύο απανωτά γκολ, δείχνοντας, από το πρώτο μισό και έπειτα ότι είχαν τα ηνία. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή στα γκολπόστ του Πανιωνίου, καθώς ο Κότνικ χτύπησε στο κεφάλι στη φάση του γκολ του Λουτσιάνο και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού.

Η πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 53ο λεπτό, με την προσωπική ενέργεια και τη «μπούκα» του Ινσουά από τα αριστερά, που κατέληξε σε σουτ του Αργεντινού, το οποίο «έβγαλε» ο Μπαντής. Στο 65′ ήρθε η πρώτη σοβαρή αντίδραση των γηπεδούχων μετά τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, με τον Μπανανά να παίρνει κεφαλιά εντός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

Στα επόμενα λεπτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει με άνεση το προβάδισμά του, δίχως να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπαντή, αλλά ούτε και να απειληθεί, από τους γηπεδούχους. Στο 72ο λεπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Γκιγιέρμο Μολίνς στη θέση του Χρήστου Δώνη, ενώ στο 84ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης πέρασε στη θέση του σκόρερ Λουτσιάνο.

Ωστόσο δεν είχαμε δει τα πάντα από την Πλατεία, καθώς ήρθε η φάση του 87ου λεπτού, με τη συνεργασία των δύο Σουηδών, Γιόχανσον και Μολίνς. Ο Μολίνς άνοιξε ωραία δεξιά για τον Γιόχανσον, αυτός με τακουνάκι ξαναβρήκε τον συμπαίκτη του, ο οποίος νίκησε τον Μπαντή σημειώνοντας το τρίτο γκολ του τριφυλλιού! Λίγο αργότερα, ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στην προσπάθεια του Μασούρα, διατηρώντας το 3-0

Πανιώνιος: Κότνικ (46′ λ.τρ Μπαντής), Βλάχος (70′ Παπαγεωργίου), Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς (59′ Γεσίλ), Μασούρας, Ντουρμισάι

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος. Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Γιόχανσον, Κάτσε, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (84′ Στάικος), Λουτσιάνο (85′ Χατζηγιοβάνης), Δώνης (72′ Μολίνς)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE