ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Το… ιπτάμενο «τριφύλλι»!

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή το 2017 ο άλλοτε επικοντιστής του Παναθηναϊκού Ρήγας Ευσταθιάδης και ο Ερασιτέχνης δεν λησμονά την προσφορά του.

Το… ιπτάμενο «τριφύλλι»!

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930 στην Αθήνα και από τα 17 του αγωνιζόταν στην ομάδα της καρδιάς του με προπονητή τον Μιχάλη Μητροφάνη.

Από τότε και μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ΄60 έγραψε ιστορία με τα πράσινα χρώματα καθώς μέτρησε πολλές επιτυχίες.

Η φήμη του ξεπέρασε γρήγορα τα ελληνικά σύνορα και  το 1952 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες με άλμα στα 4μ.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εν συνεχεία στέφθηκε βαλκανιονίκης, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ΣΙΣΜ (4,27μ. ) ενώ η μεγάλη του στιγμή με τον  Παναθηναϊκό ήρθε το 1959 που στέφθηκε χρυσός μεσογειονίκης με άλμα στα 4.10μ.

Συμμετείχε ακόμα σε ολυμπιακούς αγώνες και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το ατομικό του ρεκόρ ήταν 4,30μ.

Έχει τιμηθεί με τον χρυσό σταυρό ήθους από τον αρχηγό του κράτους για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό ενώ στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε ομάδα με την ονομασία του ΑΣ Ρήγα.

Τέλος, ο Ρήγας Ευσταθιάδης βρίσκεται στους  Green Legends στην 41η θέση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.