ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πομπέο: Ο Τραμπ έτοιμος για «στρατιωτική δράση» κατά της Τουρκίας, αν χρειαστεί

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι "πλήρως προετοιμασμένος" να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία εάν "χρειαστεί", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Πομπέο: Ο Τραμπ έτοιμος για «στρατιωτική δράση» κατά της Τουρκίας, αν χρειαστεί

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι “πλήρως προετοιμασμένος” να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ ενάντια στην Τουρκία για τις ενέργειές της στη Συρία σε περίπτωση που αυτό κριθεί “απαραίτητο” διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, την ώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή.

“Η στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας παραμένει στο τραπέζι για τον πρόεδρο Τραμπ” επέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο CNBC, επιμένοντας πάντως ότι η Ουάσινγκτον προτιμά να χρησιμοποιήσει τις “διπλωματικές της δυνάμεις”.

Αλλά, διεμήνυσε, σε περίπτωση που απαιτείται ενεργός (kinetic) δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Tραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δεν αποκάλυψε πάντως ποια δράση από πλευράς Τουρκίας θα οδηγούσε σε ‘’ενεργό δράση’’ ή ‘’στρατιωτική δράση’’.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.042 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

“Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο” διευκρίνισε στο αμερικανικό δίκτυο ο Πομπέο.

Η δήλωση του αμερικανού ΥΠΕΞ έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο ρωσικό θέρετρο Σότσι την Τρίτη, οπότε λήγει η προθεσμία αποχώρησης των δυνάμεων των Κούρδων της ΥΡG από τη ζώνη των 32 χιλιομέτρων στην παραμεθόριο Τουρκίας – Συρίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.