ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Κόκκινη στον Πέλκα και ανύπαρκτο 1-0: Για ποιο ματς να μιλήσουμε αλήθεια;

Παλιό το κόλπο, αλλά δεν πιάνει: τρως ένα γκολ ανύπαρκτο, ανοίγει το ματς και μετά τρως τέσσερα και σου λένε "έφαγες τέσσερα δε δικαιούσαι να μιλάς". Δεν πάει έτσι, όμως, παιδιά.

Κόκκινη στον Πέλκα και ανύπαρκτο 1-0: Για ποιο ματς να μιλήσουμε αλήθεια;

Το μεγαλύτερο παράσημο του Παναθηναϊκού, όχι μόνο τώρα αλλά διαχρονικά, είναι πως ποτέ δεν έχει γίνει… viral για μια υπέρ του φάση σε ντέρμπι, τόσο ξεκάθαρη όσο η χθεσινή. Το τωρινό παράσημό του είναι πως την Κυριακή διέσυρε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο, έπρεπε να του βάλει τέσσερα γκολ και δεν υπάρχει ούτε μια φάση που να αμφισβητείται. Όλα πεντακάθαρα. Κρυστάλλινα.

Τρεις μέρες μετά, για να τον κερδίσει ο ΠΑΟΚ, χρειάστηκε διαιτητική εύνοια βγαλμένη από τις χειρότερες εποχές της παράγκας. Ο Πέλκας κλοτσούσε όποιον έβρισκε λες και ήταν ο… Ανατολάκης και ο Βιεϊρίνια σκόραρε ένα πέναλτι απ’ αυτά που άρεσαν στον Τζόρτζεβιτς.

Δεν περίμενα διαφορετική ρητορική από τον ΠΑΟΚ: δεν έκανες ευκαιρίες, δεν έπαιξες καλά, άρα γιατί μιλάς; Παλιό το κόλπο σας παιδιά. Έρχεστε… δεύτεροι και εκεί. Γιατί με κόκκινη στον Πέλκα στο 7′, το ματς δε θα είχε αυτή την τροπή. Και ένα σβηστό ημίχρονο, που ο Παναθηναϊκός το διαχειρίζεται μια χαρά και πάει στο 0-0 χωρίς φάσεις, γίνεται 1-0 από ανύπαρκτο πέναλτι. Φτάσαμε σε σημείο στην Τούμπα να μην στέλνουν τους διαιτητές στο VAR, μην τυχόν και αλλάξουν οι αποφάσεις. Βέβαια, στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων του πρωταθλήματος μια χαρά πήγε στο VAR ο διαιτητής για να δείξει το πέναλτι στον Κρέσπο. Χθες, όμως, ήταν… Τετάρτη.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.113 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα ματς, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός δείχνει να το διαχειρίζεται καλά, του το κλέβει ο διαιτητής. Δεν υπάρχει παιχνίδι από το 1-0 και μετά. Ο ΠΑΟΚ, που θα έμπαινε σε ακόμα μεγαλύτερη πίεση και από τον ίδιο του τον κόσμο, όταν δεν είχε κάνει τίποτα σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, βρίσκει στο δεύτερο μέρος τους χώρους που θέλει, αφού ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται να βγει για να ψάξει γκολ ισοφάρισης.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όταν δεν είσαι καλός, δε δικαιούσαι να μιλάς ή να θες αποτέλεσμα. Και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στα περισσότερα φετινά του παιχνίδια, αλλά κέρδισε. Και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο 2-2 της Τούμπας στο πρωτάθλημα, αλλά το πήρε το αποτέλεσμα στο τέλος. Τι θα έπρεπε να πούμε, δεν ήσουν καλός, άρα γιατί μιλάς;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά επικρατούν σε κάθε τέτοια περίπτωση. Εδώ συζητάμε και αναλύουμε το αν ήταν πέναλτι ή όχι του Ινσούα πάνω στον Πέλκα. Που ο Αργεντινός βρίσκει την μπάλα στο μαρκάρισμα που κάνει, άρα παύει οποιαδήποτε συζήτηση από εκεί και πέρα. Οι φωτογραφίες και τα στοπ καρέ που δείχνουν επαφή στο γόνατο, στην πλάτη ή στο… αυτί του Πέλκα, είναι για παιδιά 15 χρονών που ούτε έχουν δει, ούτε έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Τον Πέλκα αν τον βάλεις να δει τη φάση και τον ρωτήσεις αν είναι πέναλτι, όχι θα σου απαντήσει.

Και βγαίνει ο κάθε άσχετος με το ποδόσφαιρο, που δεν ξέρει ούτε τους κανονισμούς, να πει το μακρύ του και το κοντό του.

Λογικό ως ένα σημείο. Εδώ βγαίνει κοτζάμ ΠΑΕ ΠΑΟΚ και απαιτεί να μην περιγράψει άλλο αγώνα της ο Τσόχος της Cosmote, επειδή είπε πως δεν ήταν πέναλτι. Λογική του “ή θα λες αυτά που εμείς θέλουμε ή δε θα ξανά έρθεις στην Τούμπα. Κι αν ξανά έρθεις να φυλάγεσαι”.

Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Όχι ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, όχι ξένοι διαιτητές και VAR, αλλά ούτε εξωγήινοι δεν πρόκειται να μας σώσουν. Περαστικά μας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.