ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα η τριάρα κόντρα στη Λέγκια (Vid)

Ήταν 20 Μαρτίου του 1996 όταν στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός σημείωνε τρία γκολ στη Λέγκια Βαρσοβίας (3-0) και προκρινόταν στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στον Άγιαξ.

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα η τριάρα κόντρα στη Λέγκια (Vid)

Είναι η χρονιά που οι «πράσινοι» άγγιξαν τον τελικό της Ρώμης. Ήταν τότε που η τρομερή ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα έφτανε στα ημιτελικά απέναντι στον Άγιαξ, βγάζοντάς του το «λάδι» μέχρι να την αποκλείσει. Πριν όμως το μεγάλο ραντεβού με τον «Αίαντα» η πράσινη αρμάδα χρειάστηκε να αποκλείσει την ιδιαίτερα επικίνδυνη Λέγκια Βαρσοβίας.

Στο πρώτο παιχνίδι στη Πολωνία ο Παναθηναϊκός επιβιώνει από τον βούρκο της Βαρσοβίας (στον περίφημο αγώνα με το τερέν από κοπριά λόγω πάγων) και με το 0-0 έχει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της 20ής Μαρτίου.

Εκεί που η Λέγκια ξεκινά δυνατά την αναμέτρηση αλλά η αποβολή του Γιάλοχα στο πρώτο ημίχρονο τους αλλάζει τα σχέδια και λίγο αργότερα στο 34’ ο Βαζέχα ανοίγει το σκορ, προκαλώντας ντελίριο στους 70 χιλιάδες εκστασιασμένους οπαδούς.

Η ομάδα του Ρότσα δεν θα χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, θα δημιουργήσει κι άλλες ευκαιρίες και τελικά θα πάρει την ευρεία νίκη με 3-0 χάρη σε άλλο ένα γκολ του Βαζέχα και ενός ποιήματος του Χουάν Χοσέ Μπορέλι.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γεωργιάδης Γ.Σ., Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (89′ Γκούμας), Καπουράνης, Μαραγκός (89′ Νιόπλιας), Δώνης, Βαζέχα (89′ Λαγωνικάκης)

Δείτε το βίντεο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE