ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αδιανόητη πρόκληση Τουρκίας: «Φύγετε από την ΑΟΖ μας!»

Η πλευρά της Τουρκίας έσπασε τη σιγή ασυρμάτου, ζητώντας από την ελληνική πλευρά «Ν' αποχωρήσει από την τουρκική ΑΟΖ»!

Αδιανόητη πρόκληση Τουρκίας: «Φύγετε από την ΑΟΖ μας!»

Τραβούν διαρκώς το σχοινί οι Τούρκοι. Η γειτονική χώρα εξέδωσε τη Δευτέρα Navtex και από εκείνη τη στιγμή το Oruc Reis έφυγε από το λιμάνι της Αττάλειας.

Το απόγευμα της Δευτέρας το ωκεανογραφικό εισήλθε εντός της ελληνικής ΑΟΖ πυροδοτώντας νέα ένταση τις δύο χώρες. Από τη στιγμή που το Oruc Reis μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τα πλοία του ελληνικού ναυτικού του εκπέμπουν σήμα ανά 10-15 λεπτά προκειμένου να αποχωρήσει.

Το μήνυμα του ναυτικού έμεινε αναπάντητο για ώρες. Ωστόσο, όπως μετάδωσε η ΕΡΤ, οι φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis απάντησαν με προκλητικό τρόπο στα μηνύματα. Οι κυβερνήτες τους υποστηρίζουν ότι «εμείς είμαστε σε τουρκική ΑΟΖ, δεν είστε εσείς στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Πρέπει εσείς να αποχωρήσετε»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ψυχραιμία αλλά και ετοιμότητα τις κινήσεις της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι νωρίς το μεσημέρι με δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τη γειτονική χώρα να αποχωρήσει από την ελληνική ΑΟΖ.

Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές 7.963 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πηγή: sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.