ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ PANATHINAIKOS24.GR

Παναθηναϊκός: Ο Νέντοβιτς, ο Παπαπέτρου και οι υπόλοιποι τέσσερις άξονες που κρίνουν τη νίκη στο ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός δίνει την Παρασκευή το πρώτο ντέρμπι της σεζόν και το Panathinaikos24.gr σας παραθέτει τα πρόσωπα αλλά και τους παράγοντες που θα κρίνουν την αναμέτρηση του τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός: Ο Νέντοβιτς, ο Παπαπέτρου και οι υπόλοιποι τέσσερις άξονες που κρίνουν τη νίκη στο ντέρμπι

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να περιορίσουν τον…. εγκέφαλο του Ολυμπιακού, που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σλούκα. Η άμυνα του τριφυλλιού θα πρέπει να περιορίσει όσο περισσότερο μπορεί τον πολύπειρο Έλληνα γκαρντ και αυτό είναι κάτι που σίγουρα έχει προβληματίσει τις τελευταίες ημέρες τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βόβορα.

Πέραν αυτού το Panathinaikos24.gr σας παραθέτει παρακάτω τα πρόσωπα και τους άξονες που θα κρίνουν τη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι.

1) Ο τρόπος που θα καλύψει ο Παναθηναϊκός τα κενά στη θέση του γκαρντ. Ο Μποχωρίδης και ο Τζάκσον είναι από δύσκολο έως απίθανο να προλάβουν ενώ ο Σαντ Ρος, που ίσως θα μπορούσε να… περιορίσει το πρόβλημα μέχρι και χθες έκανε θεραπεία, όπως φυσικά και ο Τζάκσον. Η συμμετοχή τους αναμένεται να κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο Γιώργος Βόβορας λοιπόν θα πρέπει να βρει σχήματα και τρόπους, ώστε να κάνει το κενό στα γκαρντ. Αυτό είναι ένα… ερώτημα, πάνω στο οποίο πρέπει ο ίδιος ο Γιώργος Βόβορας να βρει απάντηση.

2) Κλειδί αναμένεται να αποτελέσει ο έλεγχος των ριμπάουντ. Οι πράσινοι στο ματς με την Χίμκι πήραν 42 ριμπάουντ, από τα οποία τα 19 ήταν επιθετικά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του τριφυλλιού. Τα ριμπάουντ αποτέλεσε ένα μεγάλο πρόβλημα την περσινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Βόβορα να φαίνεται να βρίσκει το αντίδοτο. Μην ξεχνάμε ότι κάθε… επιθετικό ριμπάουντ αποτελεί και μία δεύτερη ευκαιρία για την ομάδα να σκοράρει.

3) Κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό είναι να καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του, ώστε να μπορέσει να οδηγήσει την αναμέτρηση εκεί που θέλει. Να μην αφήσει τους ερυθρόλευκους να βρουν εύκολο σκορ, διότι αυτό θα κάνει την υπόθεση νίκη για το τριφύλλι, κάτι παραπάνω από δύσκολη.

4) Ο Γιώργος Βόβορας θα πρέπει να πάρει το 100% απ΄ όλο το ρόστερ. Αυτό που έγινε και στο ματς με την Χίμκι. Στο ματς αυτό είδαμε ακόμα και παίκτες που έπαιξαν πολύ λίγο να προσφέρουν είτε με μία ασίστ, είτε με ένα πόντο είτε με ένα φάουλ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην οικονομία του αγώνα. Αυτή είναι μια μεταβλητή που σίγουρα θα κρίνει το αποτέλεσμα της εξίσωσης του ντέρμπι της Παρασκευής.

5) Η παρουσία του αρχηγού της ομάδας, Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του τριφυλλιού διαδραματίζει πλέον νευραλγικό ρόλο τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Επιθετικά σκοράρει, δημιουργεί ενώ την ίδια στιγμή παίζει σημαντικό ρόλο και στην κυκλοφορία της μπάλας. Όσον αφορά την άμυνα είναι ο παίκτης που με τα χαρακτηριστικά που έχει μπορεί να μαρκάρει κάθε λογής παίκτη, από τη θέση 1 μέχρι και τη θέση 5. Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι η κατάσταση που θα είναι ο Ιωάννης θα παίξει ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

6) Για το τέλος αφήσαμε το… εν δυνάμει πολυβόλο του φετινού Παναθηναϊκού που δεν είναι άλλο από τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νέντοβιτς είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά επιθετικά, πράγμα που απέδειξε και κατά τη διάρκεια των φιλικών αναμετρήσεων. Στο ματς με την Χίμκι δεν είχε την απόδοση που όλοι περίμεναν, αλλά σε αυτό με τον Ολυμπιακό θα πρέπει να αποτελέσει βασικό γρανάζι στην πράσινη επίθεση.

Από όλα αυτά γίνεται κατανοητό από όλους ότι η υπόθεση νίκη μόνο απλή δεν είναι, καθώς θα κριθεί από πάρα πολλούς παράγοντες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...