ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: «Όχι» Μητσοτάκη σε νέο lockdown – Τότε έρχονται στην Ελλάδα τα εμβόλια!

Αρνητικός στο ενδεχόμενο ύπαρξης ενός νέου lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κορωνοϊός: «Όχι» Μητσοτάκη σε νέο lockdown - Τότε έρχονται στην Ελλάδα τα εμβόλια!

Μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, ότι μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας επιχειρεί να εκπέμψει το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό κάθε σενάριο για δεύτερο lockdown.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και οι ειδικοί δηλώνουν πως ετοιμάζονται για έναν δύσκολο χειμώνα, καθώς οι ιώσεις τότε είναι πιο συχνές, αλλά και η μεταδοτικότητα του ιού πολύ πιο εύκολη στους εσωτερικούς χώρους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, οι πρώτες δόσεις ενός από τα εμβόλια αναμένεται στο τέλος του 2020, αρχές του 2021.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.106 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η Ελλάδα περίμενε ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, καθώς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε ότι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και έχει να κάνει με τον ιό. «Μέχρι να βρεθεί θεραπεία πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό» τονίζουν χαρακτηριστικά από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ θεωρούν ότι οι πολίτες θα πρέπει να κινούνται με αυτό ως δεδομένο.

Επίσης πιστεύουν πως δε πρόκειται για κάτι περίεργο, αλλά ούτε οφείλεται σε κάποιο λάθος, ενώ τονίζουν πως παρά την αύξηση των αριθμών που υπάρχει η χώρα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλά.

Παράλληλα υποστηρίζουν πως ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα, αυτή έχει δεν έχει πετύχει αρκετά, αλλά επιμένουν πως έχει κάνει σημαντικά βήματα.

Τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί κατά τόπους αποδίδουν και σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, παρά την αύξηση των κρουσμάτων που υπάρχει η επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη, από αυτή στις περισσότερες χώρες.

Σ΄ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή των μέτρων και προκειμένου, οι πολίτες να έχουν έναν καλύτερο «οδικό χάρτη» είναι απολύτως χρήσιμη, σύμφωνα με τους ίδιους η κατηγοριοποίηση των περιοχών, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (9/10) από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Από εκεί κι έπειτα, σ΄ ότι έχει να κάνει με την συζήτηση περί μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται πως το βασικό ζητούμενο είναι η τήρηση των ήδη υφισταμένων μέτρων και όχι η επιβολή νέων. «Καταλαβαίνω το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον όμως τι νόημα έχει να μιλάμε συνεχώς για νέα μέτρα όταν δεν τηρούμε καν αυτά που ήδη ισχύουν» υποστηρίζει κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας…

Σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα βρίσκεται στην 105η θέση, με τον αριθμό των θανάτων στην χώρα μας να παραμένει πολύ χαμηλός. Αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της πανδημίας, η Ελλάδα έχει την έκτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες, σε ότι έχει να κάνει με το ποσοστό θνητότητας όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς μόλις το 2% των κρουσμάτων έχει καταλήξει.

Η αντίστοιχη αναλογία σε ότι έχει να κάνει με το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περίπου 9 θάνατοι, ανά 100.000 άτομα σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συλλέξει και αναλύσει οι «Financial Times».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...