ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ PANATHINAIKOS24.GR

Φόστερ: Ένα πολυβόλο για όλα τα γούστα που βγαίνει μπροστά για το τριφύλλι

Ο Μάρκους Φόστερ στη χθεσινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα απέδειξε το γιατί το τριφύλι μπορεί να στηριχθεί σε αυτόν. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 97-89, μετά από μία παράταση. Οι πράσινοι πάλεψαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και απέδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια κάθε αντίπαλο, που θα βρεθεί μπροστά τους.

Ο Γιώργος Βόβορας είδε τον Μάρκους Φόστερ να πραγματοποιεί μια καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην πολύ δυνατή φέτος Μπαρτσελόνα. O Αμερικανός μπασκετμπολιστάς πλήγωσε την ισπανική ομάδα με κάθε τρόπο. Ήταν ένας μόνιμος κίνδυνος και ένας συνεχής πονοκέφαλος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τους παίκτες του. Όταν οι παίκτες της Μπάρτσα του έκλειναν τον διάδρομο, αυτός τους τιμωρούσε από τα 6,75 και όταν γινόταν το ανάποδο σκόραρε με drive ή με σουτ από μέση απόσταση.

Ο Φόστερ χθες ήταν εκπληκτικός καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και σε σημεία που η μπάλα «έκαιγε». Δεν είχε απλά καλά διαστήματα και αν ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να φύγει με τη νίκη, θα ήταν ο απόλυτως MVP σε μια βραδιά που υπήρχαν πολλοί παίκτες που πρωταγωνίστησαν και από τα δύο στρατόπεδα.

Καθαρό μυαλό και όχι βιαστικές αποφάσεις, που σε κάνουν να πιστεύεις ότι το μέλλον που διαγράφεται θα είναι λαμπρο για τον Φόστερ. Και το σημαντικότερο δεν είναι άλλο ότι κατάφερε να κάνει άνω κάτω μια άμυνα… εκατομμυρίων, που όμοια της δύσκολα θα βρει ο Παναθηναϊκός στη φετινή Euroleague.

Δεν τα έκανε όλα αυτά δηλαδή απέναντι σε μία μέτρια ομάδα αλλά σε μία ομάδα που αποτελεί φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague  και αυτό είναι που δίνει μεγαλύτερη αξία στη χθεσινή του εμφάνιση.

Για όλα αυτά βέβαια και τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Ο Φόστερ πέτυχε 24 πόντους σε 36:34 αγωνιστικά λεπτά με 5/11 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2/2 βολές ενώ μοίρασε 3 ασίστ, έκλεψε 2 φορές την μπάλα και κατέβασε και 2 ριμπάουντ.

Μια εμφάνιση με λίγα λόγια που είναι κάτι παραπάνω από πειστική. Η εικόνα του Αμερικανού γκαρντ στη Βαρκελώνη ήταν ακριβώς αυτή που ονειρεύονταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όταν τον υπέγραψαν το καλοκαίρι.

Το θέμα από δω και πέρα είναι να έχει διάρκεια και φαίνεται ότι όσο θα βρίσκει ρυθμό τόσο καλύτερος θα είναι. Όσο πιο πολύ…. συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι τόσο περισσότερο θα το πληγώνει και μάλιστα όχι με ένα τρόπο αλλά με πολλούς.

Αυτό είναι που τον κάνει διαφορετικό και αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί τον λόγο που σε κάνει να πιστεύεις οτι επιθετικά μπορεί να γίνει ο ηγέτης που θα βγει στα δύσκολα μπροστά ανεξάρτητα με ποιον αντίπαλο έχει να αντιμετωπίσει.

Πάντως ο Βόβορας ήδη έχει αρχίσει να… τρίβει τα χέρια του.

Exit mobile version