ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Αόρατος στο πρώτο, άτυχος στο δεύτερο και… ήττα στο Αγρίνιο

Ένα γκολ του Εντινγκά (6') ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό για να γνωρίσει την ήττα (1-0) στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Άφαντοι οι «πράσινοι» στο α' ημίχρονο. Το δοκάρι και ο Μελισσάς του στέρησαν κάτι παραπάνω στο β' μέρος, εκεί όπου οι «πράσινοι» παρά την ασφυκτική πίεση, δεν κατάφεραν να σημειώσουν τέρμα.

Αόρατος στο πρώτο, άτυχος στο δεύτερο και... ήττα στο Αγρίνιο

Ένα γκολ του Εντινγκά (6′) ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό για να γνωρίσει την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Άφαντοι οι «πράσινοι» στο α’ ημίχρονο. Το δοκάρι και ο Μελισσάς του στέρησαν κάτι παραπάνω στο β’ μέρος, εκεί όπου οι «πράσινοι» παρά την ασφυκτική πίεση δεν κατάφεραν να σημειώσουν τέρμα.

Έτσι οι «πράσινοι» έχασαν την ευκαιρία να μπουν στη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και να χάσουν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Τέλος και στο αήττητο σερί των παικτών του Λάζλο Μπόλονι που γνώρισαν την ήττα έπειτα από δύο και πλέον μήνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ματς

Με 4-3-3 και βασικό για πρώτη φορά τον νεαρό Καραγιάννη δίπλα στον Βέλεθ στα στόπερ, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό ο Λάζλο Μπόλονι.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.549 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί στην αναμέτρηση μόλις στην πρώτη του φάση, στο 6ο λεπτό με ασύλληπτο σουτ του Εντινγκά, με την άμυνα των «πρασίνων» να μένει αδρανής και το «τριφύλλι» να αναγκάζεται νωρίς νωρίς να πρέπει να βγει μπροστά και να ανατρέψει την κατάσταση.

Το «τριφύλλι» παρέμενε αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο και να καταφέρει σιγά σιγά να φτιάξει παιχνίδι ώστε να επαναφέρει το ματς στα μέτρα του.

Από την πλευρά του οι παίκτες του Παναιτωλικού, δεν άφηναν χώρους και έκαναν το παιχνίδι των «πρασίνων» αρκετά πολύπλοκο. Σε μια ανύποπτη στιγμή στο 16’ και από στραβοκλωτσιά του Χουάνκαρ, η μπάλα έφτασε στον Μαουρίτσιο που με προβολή σκόραρε, αλλά το γκολ μετά από υπόδειξη του VAR, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 23’ η πολύ καλή σέντρα του Χουάνκαρ από την αριστερή πλευρά, σταμάτησε στον Μελίσσα που βγήκε στο ύψος του πέναλτι και μπλόκαρε σταθερά πριν γίνει απειλητικός ο Βιγιαφάνιες που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Βιγιαφάνιες προσπάθησε να περάσει έξυπνα τη μπάλα προς τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο νεαρό φορ δεν έβαλε όπως θα ήθελε το κεφάλι του και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε άναρχα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να απειλήσει με τον τρόπο αυτό, τον Παναιτωλικό που έκανε διαχείριση του υπέρ του σκορ, με την εικόνα των «πρασίνων» να μην ικανοποιεί σε κανένα βαθμό τον Λάζλο Μπόλονι που ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμός με όσα έβλεπε.

Αντίθετα αυτός που είχε καλή στιγμή για γκολ, ήταν ο Παναιτωλικός ακριβώς στο 45’, αλλά η σέντρα που έγινε προς τον Αριγίμπι, σταμάτησε στον Διούδη που διάβασε σωστά τη φάση και βγήκε έγκαιρα. Η εικόνα του αγώνα στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα, με του γηπεδούχους να διαχειρίζονται ορθά το γρήγορο προβάδισμά τους.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός κυνήγησε από τα πρώτα λεπτά την ανατροπή του εις βάρος του σκορ, ο Μπόλονι έριξε στη μάχη τον Αϊτόρ στη θέση του Καμπετσή και το «τριφύλλι» άρχισε να παίζει πιο ορθολογικά.

Όσες φάσεις δεν είχε φτιάξει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος, κατάφερε να τις κάνει σε λιγότερο από δέκα λεπτά στην επανάληψη, με τον Μολό αρχικά να έχει ένα πολύ καλό σουτ στο 51’ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, ενώ και ο Χουάνκαρ με σολο ενέργεια στο 54’ γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της μικρής περιοχής, αλλά ο Ιωαννίδης σούταρε πάνω σε σώματα αμυνομένων.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς, ο Παναθηναϊκός έχασε διπλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά τα σουτ αρχικά του Ιωαννίδη και στη συνέχεια του Αϊτόρ, βρήκαν πάνω σε αμυντικούς. Η «πράσινη» πίεση συνεχιζόταν, με τον Ιωαννίδη να χάνει ακόμα μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση, με την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 62’ να απομακρύνεται σε κόρνερ εντυπωσιακά από τον Μελίσσα.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό και στη φάση του 67ου λεπτού, όταν οι «πράσινοι» άλλαξαν πολύ όμορφα τη μπάλα, εκείνη έφτασε στον Ενγκμπακοτό που προ κενής εστίας την έστειλε στο δοκάρι του Μελίσσα για να μείνει το προβάδισμα υπέρ του Παναιτωλικού.

Με τη μπάλα στο τελευταίο 20λεπτο να βρίσκεται μονίμως στο μισό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Μπόλονι να ρίχνει και δεύτερο επιθετικό (Μακέντα) στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα στον Ιωαννίδη. Οι «πράσινοι» συνέχισαν σε υψηλό ρυθμό την πίεσή τους, είχαν βάλει μέσα στην περιοχή τον Παναιτωλικό και έψαχναν αρχικά τη φάση που θα έφερνε το γκολ της ισοφάρισης.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο ρυθμός κάπως είχε πέσει, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν μόνιμα μπροστά και ήλπιζε στην ευκαιρία που θα τον έφερνε κοντά στο γκολ. Ο Παναιτωλικός με συνεχόμενες αλλαγές του Δέλλα προσπαθούσε να κρατήσει το 1-0. Το σουτ του Μαουρίσιο στο 86′ μετά από στρώσιμο της μπάλας από τον Ιωαννίδη κατέληξε απελπιστικά άουτ, με το «τριφύλλι» να ανεβάζει παραπάνω τις γραμμές του, μετά από εντολή του Λάζλο Μπόλονι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Μελίσσας, Περέϊρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντίνγκα (Τζανακάκης 77′), Ντάλσιο (Κωνσταντόπουλος 85′), Ταχάρ (Τσιγγάρας 64′), Ντίας, Αριγίμπι (Αρσούρα 85′), Καρέλης (Βέργος 77′).

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης (Αθανασακόπουλος 83′), Μολό (Τζαβίδας 80′), Μαουρίσιο, Νιάς, Βιγιαφάνιες (Μακέντα 73′), Ενγκμπακοτό (Χατζηγιοβάνης 83′), Καμπετσής (Αϊτόρ 46′), Ιωαννίδης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.