Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα επιστρέφει την πιο κρίσιμη στιγμή!

Ο Φεντερίκο Μακέντα αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή στο ματς με τον Ολυμπιακό, σε ένα σημείο της σεζόν που ουσιαστικά κρίνονται τα πάντα.

Στα μέσα του Φεβρουάριου του 2022 ο Φεντερίκο Μακέντα εγχειρίστηκε στον αστράγαλο. Ο χρόνος επιστροφής που δινόταν αρχικά ήταν γύρω στους 3 μήνες, ωστόσο ο Ιταλός με σκληρή δουλειά κατάφερε να είναι έτοιμος στους δυο.

Εδώ και περίπου 10 μέρες ο Κίκο έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και καλύτερος. Στις προπονήσεις έχει διάθεση ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από τον Σεπτέμβριο επηρέαζε την αγωνιστική του εικόνα. Ο Μακέντα έβαλε κάποια τέρματα φέτος, όμως δεν θύμιζε επ΄ουδενί τον ποδοσφαιριστή που εδώ και τρία χρόνια φοράει την πράσινη φανέλα.

Ο Ιταλός στράικερ επιστρέφει σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός τον έχει μεγάλη ανάγκη, μιας και έχει πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Σίγουρα κανείς δεν λέει ότι θα μπει άμεσα και θα πάρει φανέλα βασικού, μιας και κανείς δεν ξέρει τι εικόνα θα έχει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από το σημαντικό χρονικό διάστημα που έχει μείνει εκτός. Ωστόσο δεδομένα θα αποτελέσει μια λύση από τον πάγκο, μιας και ο Καρλίτος φαίνεται να περνάει μια μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Την ίδια στιγμή ο Ιωαννίδης δίνει μάχες, σπάει σωστά την μπάλα, αλλά δεν έχει την εκτελεστική δεινότητα ακόμα.

Η σεζόν έχει μπει στο φινάλε της και την ίδια στιγμή στην πιο κρίσιμη καμπή της τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Κύπελλο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το τριφύλλι έχουν ανάγκη τον καλό Μακέντα. Έχουν ανάγκη από έναν ποδοσφαιριστή που είτε μπορεί να ξεκινήσει ως βασικός είτε να έρθει από τον πάγκο και να βάλει ένα γκολ. Ένα τέρμα που μπορεί να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από κρίσιμο ενδεχομένως.

Ο Ιταλός έχει αποδείξει το τι μπορεί να καταφέρει και το μόνο που χρειάζεται είναι να το κάνει ξανά πράξη. Και ποιος ξέρει; Μπορεί τελικά να αποτελέσει το κρυφό χαρτί του τριφυλλιού στο φινάλε, τον πρωταγωνιστή που ψάχνει.

Exit mobile version