Blogs

Ο Λοντίγκιν ήρθε και τα καλύτερα έρχονται!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την απόκτηση του Λοντίγκιν από τον Παναθηναϊκό, που κινήθηκε αστραπιαία, για να γίνει πολύ δυνατός στην θέση «1».

Από τα παλιά χρόνια η θέση του τερματοφύλακα, ήταν από τις πιο καθοριστικές για τις ομάδες. Έχεις καλό τερματοφύλακα; Έχεις κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα, για να έχεις και καλή ομάδα. Δεν έχεις καλούς τερματοφύλακες; Μπορεί μία προσπάθεια να πάει στράφι.

Η απόκτηση του Λοντίγκιν, που κατά γενική ομολογία ήταν στην τριάδα των καλύτερων γκολκίπερ τη φετινή σεζόν κάνει τον Παναθηναϊκό μοναδικό από όλες τις ομάδες σε δίδυμο γκολκίπερ.

Ο Σωκράτης Διούδης είναι λογικό να θέλει να παίζει, έχασε την θέση του από τον Μπρινιόλι, οπότε εδώ και καιρό ψάχνεται να πάει σε ομάδα, που θα παίζει βασικός. Τον χειμώνα βρήκε την Λέγκια, που δεν έδινε χρήματα στον Παναθηναϊκό, όμως, αλλά και επειδή δεν μπορούσαν οι «πράσινοι» τότε να βρουν άλλον τερματοφύλακα δεν προχώρησε κάτι. Η λογική λέει τώρα, ότι ο Διούδης θα πάει σε μία ομάδα, που θα είναι βασικός.

Με αυτό το δεδομένο το δίδυμο Μπρινιόλι, Λοντίγκιν δεν το έχει άλλη ομάδα. Θα υπάρχει ανταγωνισμός προς όφελος του Παναθηναϊκού, που θα είναι πολύ δυνατός κάτω από τα δοκάρια και σε μία καίρια θέση θα έχει ήσυχο το κεφάλι του, όταν άλλες ομάδες δεν έχουν καν βασικό. Και πολύ καλά έκανε ο Παναθηναϊκός και έκλεισε τον Ρώσο τερματοφύλακα με Ελληνικό διαβατήριο, διότι πλέον είναι γεμίζει κάτω από τα δοκάρια, που είναι μία βασική θέση και πάει για τα επόμενα.

Θα πω και αλλά δύο πράγματα. Το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού έχει ενισχυθεί έχει γίνει όπως πρέπει, και όχι όπως ήταν, και πλέον στα χέρια του Γιοβάνοβιτς φθάνουν πολλές επιλογές και έχει να επιλέξει. Για αυτό και φέτος θα γίνουν ακόμα καλύτερες μεταγραφές με παίκτες, που θα έρθουν να κάνουν την διαφορά σε κάποιες θέσεις, η παίκτες που θα ανεβάσουν την ποιότητα ώστε να υπάρχουν πολλές καλές λύσεις στο ρόστερ, κάτι που δεν συνέβη την σεζόν που τελείωσε.

Exit mobile version