Θέματα / Αφιερώματα

Βιτίνιο: Ένας ζογκλέρ με την μπάλα στα πόδια (Vids)

Κοφτές ντρίμπλες, εξαιρετικά χτυπήματα και θαυμάσια τελειώματα και με τα δύο πόδια. Το Panathinaikos24.gr, σκιαγραφεί το προφίλ του Βραζιλιάνου εξτρέμ, που θέλει ο Παναθηναϊκός.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο peak του, με το «τριφύλλι» να επιθυμεί να συνθέσει τη νέα σεζόν μια ακαταμάχητη ομάδα σε όλες τις γραμμές της, με σκοπό να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και να παρουσιαστεί περισσότερο ανταγωνιστικός σε σχέση με πέρυσι σε ότι αφορά τους αντιπάλους του.

Οι «πράσινοι» ως τώρα έχουν κινηθεί ιδιαίτερα στοχευμένα, έχουν προσθέσει ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους με πάρα πολύ καλά στοιχεία και έχουν θέσει στόχο, η ομάδα που θα πατήσει τα γήπεδα τη νέα σεζόν να είναι ουσιαστική αλλά παράλληλα και εντυπωσιακή σε όλες τις γραμμές της.

Παρά την γκρίνια που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα, ήρθε το διπλό σλοβενικό «χτύπημα» να ταράξει τα νερά και να βάλει στο τραπέζι συζητήσεις με θεματολογία το που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν.

Στο τριφύλλι όμως, η διοίκηση είναι αποφασισμένη και για τα τελικά «χτυπήματα» της, αφού έχει αποφασιστεί να δοθεί στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξαιρετική πρώτη ύλη, ώστε ο Σέρβος τεχνικός με τη σειρά του να δημιουργήσει μια ομάδα που θα λατρέψουν οι υποστηρικτές της και θα «τρέμουν» οι αντίπαλοι.

Ένας από τους παίκτες που βρίσκεται στο προσκήνιο και με σοβαρές πιθανότητες να γίνει κάτοχος μιας θέσης στο ρόστερ της νέας χρονιάς είναι ο Βραζιλιάνος, Βιτίνιο. Ο 28χρονος εξτρέμ της Φλαμένγκο, με γνώση των ευρωπαϊκών γηπέδων από τη θητεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Βιτίνιο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, επιθυμεί να αποχωρήσει από την πατρίδα του και τη Φλαμένγκο -λήγει το συμβόλαιο του το Δεκέμβρη του 22- και να ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Θέλει Παναθηναϊκό και μάλιστα φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με το τριφύλλι, περιμένοντας το «πράσινο φως» από τον Γιοβάνοβιτς, για να ενεργοποιηθεί η μεταγραφή.

Ο Βιτίνιο από video που παρακολουθήσαμε, μοιάζει να είναι ένας εκρηκτικός ζογκλέρ με τη μπάλα στα πόδια. Είναι ικανός με τις κινήσεις του να ξεσηκώσει τον κόσμο στο γήπεδο, έχει εξαιρετική κοφτή ντρίμπλα, ενώ και τα στατικά χτυπήματά του, είναι ικανά να παραβιάσουν οποιαδήποτε εστία.

Παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του, αλλά και να τις τελειώσει μόνος του, με το χαρακτηριστικό του να είναι πως μπορεί να χρησιμοποιήσει με την ίδια ευχέρεια και τα δύο πόδια.

Αν δεν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά τις κινήσεις του, δύσκολα θα καταλάβει ποιο είναι το πόδι που αρέσκεται να σκοράρει και να χρησιμοποιεί περισσότερο, καθώς όπως προαναφέραμε έχει στο ρεπερτόριό του, κινήσεις και με τα δύο.

Επιπλέον, ο Βιτίνιο με τη χαρακτηριστική κόμμωση που θυμίζει τον άλλοτε άσο της Σίτι και συμπατριώτη του Φερναντίνιο, είναι στην κατάλληλη ηλικία και επιθυμεί ένα restart.

Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι δομημένος από την περσινή σεζόν, είναι μια ομάδα που ταιριάζει στον παίκτη, ενώ έχει και το κατάλληλο υποστηρικτικό σύστημα, που θα μπορέσει να βοηθήσει ποδοσφαιριστές τύπου Βιτίνιο να επανέλθουν στο προσκήνιο. Άλλωστε τα παραδείγματα είναι πάμπολλα.

Πλέον, το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν ο Γιοβάνοβιτς δώσει την έγκρισή του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, καθώς ολόκληρος ο σχεδιασμός περνάει από το γενικό έλεγχό του, αφού πέρα από το καθαρό αγωνιστικό και ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Σέρβος τεχνικός, τσεκάρει τον υποψήφιο στόχο πολυεπίπεδα, βάζοντας στη ζυγαριά ακόμα και τον εκάστοτε χαρακτήρα του παίκτη, είτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε εκτός αυτού.

Exit mobile version