ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τον Αύγουστο του 2001 αγέννητοι – 21 χρόνια μετά πρωταγωνιστές απέναντι στον ίδιο αντίπαλο

Βαγιαννίδης και Αλεξανδρόπουλος δεν είχαν δει το φως της ημέρας όταν ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει τη Σλάβια Πράγας το μακρινό 2001.

Τον Αύγουστο του 2001 αγέννητοι – 21 χρόνια μετά πρωταγωνιστές απέναντι στον ίδιο αντίπαλο

Είναι η… γενιά του 2001. Είναι η χρονιά που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την πρόκριση απέναντι στη Σλάβια Πράγας στα προκριματικά του Champions League και είχε βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ηταν Αύγουστος εκείνης της χρονιάς, 8 και 22 του μήνα, τα παιχνίδια με την τσέχικη ομάδα που οι πράσινοι κατάφεραν με δύο νίκες να ξεπεράσουν το εμπόδιό τους.

20 μέρες μετά από το δεύτερο παιχνίδι, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001, γεννιόταν ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Τρεις μήνες μετά, στις 26 Νοεμβρίου 2001, έβλεπε για πρώτη φορά το φως ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Αγέννητοι ακόμα σε εκείνα τα παιχνίδια με τη Σλάβια Πράγας. Αύριο; Πρωταγωνιστές.

Στα 21 τους χρόνια, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Γιώργος Βαγιαννίδης καλούνται – σε ένα παιχνίδι της μοίρας – να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να βγει από το αδιέξοδο που βρέθηκε μετά το πρώτο ματς. Να καταφέρει να ανατρέψει ένα δύσκολο σκορ, όπως είναι το 2-0 και να βρεθεί εκείνος στα Playoffs του Europa Conference League. Να πάρει και πάλι εκείνος την πρόκριση, όπως το είχε κάνει πριν από 21 ακριβώς χρόνια, όταν οι δυο τους δεν είχαν καλά – καλά γεννηθεί.

Ο Βαγιαννίδης θα κληθεί να αναλάβει τον πιο δύσκολο ρόλο που θα μπορούσε να έχει. Να αντικαταστήσει τον κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Σεμπάστιαν Παλάσιος, που είναι εκτός λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς. Το έκανε και στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, με την παρουσία του να είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντική.

Ο Βαγιαννίδης ήταν πρωταγωνιστής στη μοναδική ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με προσωπική ενέργεια βρέθηκε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και απείλησε με το αριστερό του πόδι.

Πλέον έχει αρχίσει και μαθαίνει τη νέα θέση στην οποία θέλει να τον καθιερώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτή του δεξιού εξτρέμ. Με δεδομένη την παρουσία των Κώτσιρα και Σάντσες στο δεξί άκρο της άμυνας, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής υπολογίζεται για τη μεσοεπιθετική γραμμή όχι μόνο αύριο στο ματς με τη Σλάβια, αλλά για όλη τη σεζόν.

Η επιστροφή και του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης τις τελευταίες μέρες τον κάνει να… φλερτάρει ζωηρά με την ενδεκάδα. Το πιθανότερο είναι να βρεθεί σε αυτή, για να προσφέρει τρεξίματα που έλειψαν αρκετά από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος, για να δώσει ενθουσιασμό και να φέρει την ατομική ενέργεια στο γήπεδο.

Παίζοντας μαζί με τον Ρούμπεν και τον Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, με τον Γιοβάνοβιτς να συνδυάζει εμπειρία με νεανικότητα, στην προσπάθεια για ανατροπή της δύσκολης κατάστασης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.