ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ελκυστικός ο Παναθηναϊκός, πήρε τη νίκη με απολαυστικό Λι! (Vids)

Σπουδαία εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό, πήρε τη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές (86-71) με έξι παίκτες του να είναι διψήφιοι σε πόντους. Το Σάββατο κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο ο μεγάλος τελικός του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ελκυστικός ο Παναθηναϊκός, πήρε τη νίκη με απολαυστικό Λι! (Vids)

Σπουδαία εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό, πήρε τη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές (86-71) με έξι παίκτες του να είναι διψήφιοι σε πόντους. Το Σάββατο κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο ο μεγάλος τελικός του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Το ματς

«Εκρηκτικό» ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Αναντολού Εφές. Οι «πράσινοι» με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο, πήραν τα ηνία του αγώνα, είχαν σε καλό βράδυ τους Ουόλτερς, Λι και Παπαγιάννη και στο 4΄ η διαφορά ήταν ήδη στο +7 (12-5), ενώ στιγμές αργότερα ο Ουίλιαμς νίκησε κατά κράτος τον Πολονάρα για το +9 (16-7), αναγκάζοντας τον Αταμάν να καλέσει σε τάιμ άουτ.

Η μικρή διακοπή ήταν ευεργετικοί για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που μάζεψαν σχεδόν άμεσα τη διαφορά με τους Πολονάρα και Πλάις (16-11). Οι «πράσινοι» με τρίποντο του Ουίλιαμς έφτασαν στο +10 (21-11) με σερί 5-0, αλλά με Μίτσιτς και Ζίζιτς οι Τούρκοι μείωσαν (21-14).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.331 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
τριφυλλιού»" />

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλό πρώτο δεκάκεπτο, οι παίκτες του Ράντονιτς παρά το φιλικό χαρακτήρα του αγώνα, έδιναν μάχες σε κάθε φάση και το δεκάλεπτο έκλεισε στο (27-16) και στο «πράσινο» +11 με ωραίες συνεργασίες από Μποχωρίδη και Γκουντάιτις.

Στο ξεκίνημα του β΄ δεκαλέπτου, η Εφές προσπάθησε και πάλι να μαζέψει τη διαφορά, οι «πράσινοι» συνέχισαν σε up tempo ρυθμό και έφτασαν στη μέγιστη τιμή της +12 (32-20) με το γκολ-φάουλ του Γκουντάιτις.

Ένα μικρό επιμέρους (2-7) δεν ήταν αρκετό για την Αναντολού Εφές που πλησίασε στο σκορ (34-27). Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι επιθετικές λύσεις και την ικανότητα τον παικτών του για να φτάσει τη διαφορά στο +17 (44-27). Οι Ουόλτερς και Ουίλιαμς συνέχισαν να σφυροκοπούν το τουρκικό καλάθι, με το ημίχρονο να κλείνει εντυπωσιακά υπέρ των «πρασίνων» (51-34).

Στο β΄ ημίχρονο, η Αναντολού Εφές έσφιξε την άμυνά της, βρήκε και λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, με τη διαφορά να αρχίζει να ροκανίζεται. Είναι χαρακτηριστικό, πως στο πρώτο τετράλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, οι πρωταθλητές Ευρώπης με επιμέρους (1-8) κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς και να πάρουν το μομέντουμ (55-42).

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε αμυντικές δυσλειτουργίες, στην επίθεση πήρε ανάσα από το τρίποντο του Λι (60-42), με την Αναντολού να απαντά και με τον Μίτσιτς από την περιφέρεια πλησίασε εκ νέου (60-48). Οι Τούρκοι συνέχισαν να πιέζουν, ο Παναθηναϊκός κρατούσε το ρυθμό και με τον Λι να σκοράρει -που ήταν η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- του φιλικού, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε (67-59) υπέρ των «πρασίνων».

Στην τελευταία περίοδο, η Αναντολού σχετικά γρήγορα μείωσε στους -5 (67-62), ο Παπαγιάννης έδωσε επιθετική λύση (69-62) με τον Λι να σκοράρει και πάλι (71-62) κερδίζοντας και το αντιαθλητικό από τον Μίτσιτς.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, η Αναντολού έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (75-66), αλλά το εύστοχο τρίποντο του Γιώργου Καλαϊτζάκη, επανέφερε το +12 (78-62). Οι «πράσινοι» έδειξαν αποφασιστικότητα ο Ράντονιτς ήθελε τη νίκη στο φιλικό μπροστά το κοινό της ομάδας, με τον Ουόλτερς να φτάνει στο λέι απ (82-68).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν τα παράτησαν, κυνήγησαν το ματς και βρήκαν σκορ με το τρίποντο του Μπράιαντ (82-71). Ο Λι είχε το «κλειδί» της νίκης και ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς στο φινάλε με (86-71).

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.