ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η νέα αρχή, η υπομονή και η στήριξη που θα χρειαστούν

Ο Γιώργος Πετρίδης κάνει… πρεμιέρα στο Panathinaikos24.gr και γράφει για τη νέα σεζόν στο μπασκετικό τμήμα του συλλόγου.

Η νέα αρχή, η υπομονή και η στήριξη που θα χρειαστούν

Καταρχάς, θα ήθελα να πω ένα «καλώς σας βρήκα» στο καλύτερο Παναθηναϊκό site και ένα «καλώς ορίσατε» στη στήλη σε όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ. Για να αστειευτούμε και λίγο, η αλήθεια είναι ότι ο Διονύσης Δεσύλλας μου έκανε μια πρόταση που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ (με ύφος Νονού). Από αυτή τη γωνιά λοιπόν θα τα λέμε για τα θέματα που αφορούν το πλέον ένδοξο και τιμημένο τμήμα του συλλόγου.

Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν θεωρούνται και τα καλύτερα στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ. Ειδικά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Οι λύπες ήταν περισσότερες από τις χαρές, μα όπως λέει και το γνωστό σύνθημα είμαστε «μαζί» σε κάθε συναίσθημα.

Μαζί με τον υποφαινόμενο λοιπόν, έτσι και η ομάδα κάνει νέα αρχή, αφού προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της, ενώ έχει και νέο τεχνικό. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τις επίσημες υποχρεώσεις τους από τη Ρόδο, όπου είχαν τα δύο ματς για το Super Cup, στα οποία αποκτήσαμε το πρώτο, ουσιαστικό δείγμα γραφής.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 856 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κακά τα ψέματα, η εικόνα του «τριφυλλιού» στα δύο παιχνίδια με Κολοσσό και Ολυμπιακό δεν ήταν ακριβώς ενθαρρυντική, ειδικά όσον αφορά την επιθετική λειτουργία του. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ελαφρυντικά. Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα με καινούριο προπονητή που έχει και τη δική του απαιτητική φιλοσοφία, προέκυψαν και διάφορα ζητήματα πριν από την έναρξη της σεζόν.

Το σημαντικότερο εξ αυτών ήταν η ατυχία με την απουσία του Νέιτ Γουόλτερς, ο οποίος είναι ο «ιθύνων νους» του Ράντονιτς. Ο… προπονητής του Μαυροβούνιου μέσα στο παρκέ, αν προτιμάτε. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την εμπειρία για να… ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες, αφού δημιουργεί και εκτελεί με συνέπεια. Το απέδειξε και στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Άλλωστε, αυτό που έλειψε στον Παναθηναϊκό στους δύο αγώνες του Super Cup ήταν οι συνεργασίες κοντών-ψηλών, αλλά και το σκορ από την περιφέρεια.

Πλην της απουσίας του 31χρονου, υπήρχε και η ανετοιμότητα των Γκριγκόνις και Πονίτκα. Αμφότεροι ενσωματώθηκαν καθυστερημένα στην προετοιμασία και είχαν κάνει μόλις 3-4 ομαδικές προπονήσεις. Καλά-καλά δεν ήξεραν τα ονόματα των συμπαικτών τους.

Προφανώς και πρόκειται για δύο κομβικότατους παίκτες στο παιχνίδι της ομάδας, αφού μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο και να κάνουν τη διαφορά. Αφήστε δε, που ο Λιθουανός έσπασε τα… καλάθια στον τελικό. Αλήθεια, πόσες φορές μέσα στη σεζόν θα έχει ξανά 0/9 εντός παιδιάς;

Προσθέστε ότι ο Ράντονιτς είδε τους παίκτες του να είναι υπερβολικά άστοχοι έξω από τα 6,75μ. (13/45 συνολικά) στα δύο παιχνίδια και παράλληλα δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τους σέντερ του (Παπαγιάννης και Γκουντάιτις) στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Αμφότεροι δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά και νικήθηκαν κατά κράτος από Φαλ και Μπολομπόι, ωστόσο θα βελτιωθούν και θα φτάσουν σε επιθυμητά επίπεδα το επόμενο διάστημα.

Αυτό το τελευταίο ας το κρατήσουμε και γενικότερα για τη φετινή ομάδα. Χρειάζεται μπόλικη υπομονή και στήριξη, καθώς μέχρι να φτάσουν οι «πράσινοι» εκεί που θέλει ο προπονητής τους, ίσως φάνε αρκετές σφαλιάρες και κατραπακιές. Για παράδειγμα, την Πέμπτη έρχεται στο ΟΑΚΑ η πιο πλήρης ομάδας της φετινής Ευρωλίγκας (σ.σ. Ρεάλ) στη χειρότερη δυνατή πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση.

Το κακό είναι ότι ο «αιώνιος» αντίπαλος έχει ξεφύγει αρκετά και θα χρειαστεί αγώνας δρόμου για να τον προσεγγίσει το «τριφύλλι». Συν τοις άλλοις, οι 8 συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό προκαλούν έξτρα πίεση σε όλο τον οργανισμό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...