Το σοκ του τραυματισμού του Αϊτόρ ήταν μεγάλο για τον Παναθηναϊκό. Για τον προπονητή, ο οποίος μίλησε κιόλας μετά το ματς με τον Βόλο λέγοντας πόσο πολύ θα λείψει ο Ισπανός, για τους συμπαίκτες του φυσικά που είδαν τον ηγέτη τους σ’ αυτό το ξεκίνημα να μένει εκτός για όλο το υπόλοιπο της σεζόν και φυσικά για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Που στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του είδε τον χειρότερο τραυματισμό αυτής να του… χτυπάει την πόρτα. Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να «ζήσει» χωρίς τον Αϊτόρ και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του έδειξε πως μπορεί να το κάνει.
Οφείλεται αυτό στη δουλειά που εδώ και περίπου 1,5 χρόνο κάνει ο Γιοβάνοβιτς στο Κορωπί. Δημιουργώντας μια ομάδα που δε στηρίζεται μόνο σε έναν ποδοσφαιριστή και δεν εξαρτάται μόνο από έναν ποδοσφαιριστή. Οποιος κι αν είναι αυτός, όσα γκολ κι αν έχει σημειώσει, όποια κι αν είναι η συνεισφορά του. Ναι ο Αϊτόρ ήταν έως την 9η αγωνιστική ο ξεκάθαρος MVP του Παναθηναϊκού, όμως η συγκεκριμένη ομάδα έχει μάθει να… ζει με απουσίες. Και να τα καταφέρνει.
Μην ξεχνάμε πως στο ξεκίνημα της σεζόν δεν είχε τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς. Ο Μάγκνουσον και ο Σένκεφελντ ήταν τραυματίες, ο Πούγγουρας και ο Σάρλια ήταν εκείνοι που «κουβαλούσαν» το φορτίο μιας άμυνας που τούτη τη στιγμή είναι η καλύτερη στην Ευρώπη! Και τα είχαν πάει εξαιρετικά. «Έζησε» επίσης χωρίς τον Μπερνάρ, που ήρθε για να αναλάβει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τον οργανωτικό ρόλο, «έζησε» και κέρδισε στην Τούμπα χωρίς τον Παλάσιος, «έζησε» και κέρδισε χωρίς τον Σπόραρ, χωρίς τον Κουρμπέλη. Σαν… Λερναία Υδρα, που της κόβεις ένα κεφάλι και βγάζει άλλα δύο. Και για να μιλήσουμε συγκεκριμένα; Ο αντικαταστάτης του Αϊτόρ δεν είναι άλλος από τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, τον Σλοβένο εξτρέμ που στο ματς του Βόλου κατάφερε να… φορέσει τα παπούτσια του τραυματία συμπαίκτη του.
Ο Βέρμπιτς έκανε την πιο γεμάτη του εμφάνιση από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα και το μοναδικό που του έλειψε είναι το γκολ. Θέμα χρόνου να έρθει για έναν παίκτη που έχει δείξει στην καριέρα του πως η επαφή του με τα δίχτυα είναι καλή. Ο Βέρμπιτς απείλησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την άμυνα του Βόλου στα πρώτα λεπτά, όταν οι πράσινοι δυσκολευόνταν να βρουν τους χώρους για να απειλήσουν. Συνεργαζόταν εξαιρετικά με τον Τσέριν και τον Σπόραρ, δηλαδή δύο ποδοσφαιριστές που τους έχει συμπαίκτες και στην Εθνική Σλοβενίας. Αυτή η χημεία που έχουν μεταξύ τους είναι που δίνει ένα έξτρα όπλο στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό και ο Τσέριν παίζει ως αριστερός εσωτερικός χαφ, ώστε να είναι κοντά στον Βέρμπιτς.
Ποια ήταν η άλλη μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού απέναντι στον Βόλο σε ματς που σημείωσε πέντε γκολ, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη που έβαλε ένα στο 92′; Εκτός από το προφανές, δηλαδή τον Παλάσιος που σκόραρε δύο φορές, τη διαφορά έκανε ο Σπόραρ. Στο πρώτο γκολ τραβάει την άμυνα πάνω του δίνοντας τον ελεύθερο ελιγμό στον Παλάσιος να πάει στο ένας εναντίον ενός, στο τέταρτο γκολ κάνει ένα καταπληκτικό τακουνάκι που το έβγαλε ο Κλέιμαν, το πέμπτο το έβαλε εκείνος έπειτα από την κάθετη του Μπερνάρ με άψογο τελείωμα. Το ζητούσε πολύ το γκολ ο Σλοβένος, το βρήκε λίγο πριν βγει, έφτασε τα τέσσερα στο πρωτάθλημα, στο οποίο έχει και δύο κερδισμένα πέναλτι. Έχει αρχίσει να κάνει τη διαφορά.