ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Περί ντέρμπι «αιωνίων», Oυόλτερς και… ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr, για το ντέρμπι των «αιωνίων» που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Περί ντέρμπι «αιωνίων», Oυόλτερς και… ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πλησιάζει και όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού ζει και αναπνέει γι’ αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση. Μετά τις 3 σερί (εκτός έδρας) ήττες, οι «πράσινοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο (με ρεκόρ 6-9) και καλούνται να δείξουν χαρακτήρα, αλλά και βελτιωμένη εικόνα το προσεχές διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις μια θέση στην οκτάδα.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Ράντονιτς δεν έχει αποκτήσει σταθερότητα μέχρι στιγμής, ταλανίζεται από σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και έχει μόνο… αναλαμπές, που εν πολλοίς οφείλονται στο ατομικό ταλέντο και ένστικτο κάποιων παικτών. Κυρίως του Μπέικον…

Το ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσουμε αν έχει καλυφθεί κάπως η εμφανέστατη απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες στην αρχή της περιόδου.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πώς θα έχει αυξημένες πιθανότητες σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός; Πρωτίστως, επιβάλλεται να παρουσιαστεί μαχητικότατος. Όχι απλά μαχητικός, δεν αρκεί. Να… βουτάνε για κάθε μπάλα οι παίκτες του, να ρίχνουν το κορμί τους στη φωτιά και να μην επιτρέψουν στους «ερυθρόλευκους» να επιβάλουν το δικό τους τέμπο.

Ούτως ή άλλως στα καλά τους διαστήματα κατά τη φετινή σεζόν, οι «πράσινοι» αποκτούσαν αυτοπεποίθηση και ώθηση μέσα από την άμυνα. Απέναντί τους έχουν μια ομάδα που πετυχαίνει 86,4 πόντους/μέσο όρο στη διοργάνωση, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να την «κατεβάσει» από αυτό το νούμερο, αν θέλει να έχει τύχη.

Επιπροσθέτως, ο Ολυμπιακός σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά (60% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα), ενώ στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες που αφορούν την επίθεση, βρίσκεται στην πρώτη θέση της διοργάνωσης.

Από την άλλη, στο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας του, το «τριφύλλι» θα χρειαστεί να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με το μονοδιάστατο παιχνίδι που είδαμε κατά κόρον (σε μεγάλα διαστήματα) στα 3 τελευταία παιχνίδια. Εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία (ή μη) του Oυόλτερς, που υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα πρωταθλήματος.

Κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός είναι μια εντελώς… διαφορετική ομάδα (όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις) με τον Αμερικανό γκαρντ στο παρκέ. Ο πολύπειρος playmaker έχει την ικανότητα να διαβάζει τις αντίπαλες άμυνες και μπορεί να δημιουργήσει συμφέρουσες καταστάσεις για την ομάδα του, αλλά και να εκτελέσει, ιδίως με τα αγαπημένα του φλότερ. Πάντως, ο Ράντονιτς θα τον περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα: το θετικό για τον 31χρονο είναι ότι ακολούθησε μέρος του προγράμματος στις δύο τελευταίες προπονήσεις.

Κλείνοντας, να αναφερθούμε και στην… καυτή πατάτα που αφορά την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στο «τριφύλλι», η οποία έχει κολλήσει, παρότι έχει γίνει νόμος από τον Μάιο. Θεωρούμε ότι -σε όλους- προκαλεί εύλογες απορίες η αλλαγή στάσης της Κυβέρνησης, που έχει αποφασίσει να πάρει πίσω την αρχική ρύθμιση, η οποία αφορά το πάρκινγκ του γηπέδου.

Το θέμα εδώ είναι ότι ο ανοιχτός χώρος στάθμευσης θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά έσοδα με διάφορες εκδηλώσεις κατά τις ημέρες που δεν θα χρησιμοποιείται. Κάπως έτσι θα προέκυπτε μια σχετική ισορροπία στα οικονομικά που αφορούν τη συνολική χρήση του γηπέδου, το οποίο δεν διαθέτει πολλούς αξιοποιήσιμους χώρους. Το επόμενο διάστημα πάντως αναμένονται και οι επίσημες αντιδράσεις από την πλευρά της ΚΑΕ, που θα πάρει θέση για τα όσα συνέβησαν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...