ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η ονοματολογία και η πρόθεση για ποιοτική αναβάθμιση: Τι συμβαίνει με προπονητή και μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει την προεργασία για την επόμενη περίοδο και το Panathinaikos24.gr αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Η ονοματολογία και η πρόθεση για ποιοτική αναβάθμιση: Τι συμβαίνει με προπονητή και μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει την προεργασία για την επόμενη περίοδο και το Panathinaikos24.gr αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Η φετινή σεζόν μοιάζει χαμένη για τον Παναθηναϊκό από τον… Φεβρουάριο, αφού δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας, αλλά ούτε και να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Κύπελλο, που έμοιαζε για εκείνον ο πιο «εφικτός» στόχος.

Το μόνο που μένει για τους «πράσινους» είναι να ολοκληρώσουν με αξιοπρέπεια την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, αλλά και να φανούν ανταγωνιστικοί στους τελικούς (αν φτάσουν εκεί) του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται… μίλια μακριά σε επίπεδο ομαδικής λειτουργίας.

Από ‘κει και πέρα, το «τριφύλλι» έχει στρέψει ήδη το βλέμμα του στην επόμενη μέρα και έχει ξεκινήσει ήδη την προεργασία για την ομάδα με την οποία θα πορευτεί το 2023-24. Βέβαια, για να τα λέμε και όλα, δεν είναι και πολύ εύκολο να χτίσεις γερά θεμέλια πάνω στην… καμένη γη που άφησαν πίσω τους ο Ντέγιαν Ράντονιτς και ο Αργύρης Πεδουλάκης με τις επιλογές τους και τις κακοτεχνίες τους στο φετινό ρόστερ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.145 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το Panathinaikos24.gr βάζει κάτω τα δεδομένα και αναλύει την υπάρχουσα κατάσταση. Καταρχάς, τις τελευταίες εβδομάδες ζούμε μια ακατάσχετη ονοματολογία με πιθανούς μεταγραφικούς στόχους του «εξάστερου», που φουντώνει λόγω της αδημονίας των φίλων της ομάδας για να αφήσουν πίσω τους τη σκοτεινή τριετία που βίωσαν-βιώνουν. Κάποιοι παίκτες εξ αυτών όντως απασχολούν, κάποιοι άλλοι είναι σαν να μην… υπάρχουν για τους ιθύνοντες.

Καταρχάς, το πρώτιστο μέλημα του νέου τεχνικού (οφείλει να) είναι η αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ, αφού αρκετοί παίκτες δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, κάποιοι άλλοι μοιάζουν «αδικημένοι» από την κακή πορεία της ομάδας κι ενώ έχουν πράγματα να δώσουν. Επίσης, για κάποιους δεν έχουμε δει -για διάφορους λόγους- τις πραγματικές τους δυνατότητες (π.χ. Τόμας, Γκριγκόνις).

Πάμε και στην ονοματολογία των τελευταίων εβδομάδων. Τι έχουμε ακούσει και τι έχει γραφτεί λοιπόν; Σε επίπεδο προπονητή, οι Λάσο, Αταμάν, Γιασικεβίτσιους, Πασκουάλ και Περάσοβιτς είναι κάποια από τα ονόματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό προκειμένου να αναλάβουν τον πάγκο της ομάδας από το καλοκαίρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν γίνει επαφές με τον πρώτο, αφού όλοι οι υπόλοιποι έχουν συμβόλαιο με ομάδα. Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση που του έχει κατατεθεί, κάτι που φέρνει σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του Τούρκου τεχνικού, ο οποίος μοιάζει να κλείνει τον κύκλο του στην Εφές.

Ο Πασκουάλ πάντα βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση των διοικούντων, όμως τον γλυκοκοιτάζουν και οι «μεγάλοι» της πατρίδας του. Ο Σάρας έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τους φίλους του «τριφυλλιού», αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το καλοκαίρι, μόλις δηλαδή ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με την Μπαρτσελόνα. Και δεν είμαστε σίγουροι ότι οι «πράσινοι» μπορούν να τον περιμένουν μέχρι τότε… Όσον αφορά τους παίκτες, έχουμε και λέμε: Βιλντόσα, Καλάθης, Καμπάτσο, Μωραΐτης, Φλιώνης, Μήτρου-Λονγκ, Παπαπέτρου, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο, Ρογκαβόπουλος, Μήτογλου, Λεσόρ, Μιλουτίνοφ και οι πάντα επίκαιροι (λόγω της αγάπης από τον κόσμο της ομάδας) Τζέιμς και Χεζόνια συνθέτουν το σκηνικό που βιώνουμε. Και σίγουρα ξεχνάμε κάποιους… Για να αστειευτούμε και λίγο, με όλους αυτούς φτιάχνεις… μικτή κόσμου, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε αντίπαλο.

Τι ισχύουν από όλα αυτά; Δεδομένα, ο Παναθηναϊκός θα ψαχτεί για έναν point guard από το πάνω-πάνω ράφι, κάτι που θα απαιτήσει και ο νέος προπονητής. Σκοπεύει να δαπανήσει πολλά λεφτά για να καλύψει την τρύπα που υπάρχει εκεί την τελευταία τριετία και τον ταλαιπωρεί ακόμα και φέτος, αφού ο Γουόλτερς μία παίζει και μία όχι και ο Λι δεν είναι ο καθαρόαιμος «άσος». Άρα λοιπόν είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον για παιδιά όπως ο Βιλντόσα και ο Καμπάτσο. Συμφωνία ωστόσο δεν υπάρχει με κανέναν εκ των δύο.

Από ‘κει και πέρα, θα απασχολήσει (όπως και το περασμένο καλοκαίρι) έντονα ο Νικ Καλάθης, στην περίπτωση που αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Φενέρ, κάτι που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για την ώρα. Κατά τα λοιπά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί να γίνει κίνηση και για την απόκτηση ενός Έλληνα ως τρίτου στην ιεραρχία κι ενώ θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι υπάρχει και ο Λι, ο οποίος έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο και δίνει πάντα το 101%. Με τα καλά του και τα «στραβά» του…

Ένα δεδομένο ακόμα ότι είναι οι «πράσινοι» θα κινηθούν για οποιονδήποτε αξιόλογο Έλληνα παίκτη, που είναι διαθέσιμος. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο απασχολεί και θα γίνει κίνηση για την απόκτησή του μόλις λύσει τη συνεργασία του με τη Φενέρ. Θυμίζουμε ότι ο 25χρονος είχε φτάσει κοντά στο «τριφύλλι» και το καλοκαίρι του 2022, ενώ η περίπτωσή του εξετάστηκε και πριν μετακομίσει στην Τουρκία. Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για τον αδερφό του, Θανάση, αν εκείνος θελήσει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Για τον Μήτογλου, έχουμε καταγράψει πολλές φορές τα δεδομένα, που σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν από το διάστημα της τιμωρίας του (αν θα πέσει με την έφεση κ.ο.κ.). Ο Ρογκαβόπουλος αρέσει και έρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στην Τουρκία, αλλά ο ίδιος θέλει να μετακομίσει σε ομάδα που θα έχει εγγυημένα σημαντικό ρόλο. Για τις θέσεις των «πλάγιων» πάντως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει από τον νέο προπονητή ποιους από τους (μπόλικους) υπάρχοντες τού κάνει.

Όσον αφορά τους ψηλούς, μοιάζει βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί ποιοτική αναβάθμιση τόσο στο «4», όσο και στο «5», με τον Λεσόρ να είναι μια περίπτωση που κάνει κλικ. Εδώ φυσικά θα παίξει ρόλο και η εξέλιξη της υπόθεσης «Παπαγιάννης». Το συμβόλαιο του αρχηγού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τον Big Papa να προχωράει σε αλλαγή μάνατζερ κι ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή τα πάντα είναι ανοιχτά για το μέλλον του, αν και ο ίδιος θα πειστεί περισσότερο να παραμείνει στην ομάδα αν διαπιστώσει ότι χτίζεται κάτι πολύ καλό. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι το γεγονός ότι το προσεχές καλοκαίρι θα γίνει… σκοτωμός μεταξύ των περισσότερων ομάδων για προπονητές και παίκτες και πιθανότατα θα δούμε ένα ντόμινο, που θα προκαλέσει αρκετές ανακατατάξεις. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση για να δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια που θα φέρουν ποιοτική αναβάθμιση και χτίσιμο ενός ρόστερ που θα τον επαναφέρει στην κανονικότητα. Βέβαια, οι προθέσεις θα πρέπει πρώτα να γίνουν πράξεις…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.