ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Μαλακατές στο P24: «Έκανα λάθος που επέλεξα η ομάδα να παίξει το δεύτερο ματς στον Άγιο Θωμά με τον Ολυμπιακό και απολογούμαι»

Τον απολογισμό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε για το βόλεϊ ανδρών, έκανε στο Panathinaikos24.gr ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές και αναφέρθηκε στο ματς-κλειδί κόντρα στον Ολυμπιακό που άλλαξε τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας, παραδεχόμενος πως έπραξε λανθασμένα.

Μαλακατές στο P24: «Έκανα λάθος που επέλεξα η ομάδα να παίξει το δεύτερο ματς στον Άγιο Θωμά με τον Ολυμπιακό και απολογούμαι»

Η αγωνιστική σεζόν για το τμήμα βόλεϊ των ανδρών του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, ωστόσο στο «τριφύλλι», δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την πορεία της ομάδας, καθώς μέσα στη σεζόν υπήρξε το μεγαλύτερο «what if», εκείνο που όπως φάνηκε στην πορεία, καθόρισε το ψυχολογικό και πολύ περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτι του συνόλου του Δημήτρη Ανδρεόπουλου.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές μίλησε στο Panathinaikos24.gr, έκανε τον απολογισμό για όσα συνέβησαν σε όλη αυτή την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν και παραδέχεται ανοικτά πως έκανε λάθος επιλογή για εκείνο το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό για το Challenge Cup.

Παράλληλα, τόνισε πως ο ίδιος και όλοι όσοι είναι δίπλα στην ομάδα δεν ξεχνούν τι συνέβη και επισήμανε πως οι ομάδες που θα δημιουργηθούν την επόμενη σεζόν θα είναι ακόμα καλύτερες, ώστε να φέρουν και άλλους τίτλους στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr

Για τον τίτλο και τη χρονιά που έκλεισε για την ομάδα βόλεϊ των ανδρών:

«Αρχικά νιώθω μεγάλη χαρά και ανακούφιση για την ομάδα. Όλη η χρονιά και η εξέλιξή της ήταν περίεργη για εμάς. Αυτή η ομάδα πέρασε πολλά. Είχε πολλούς τραυματισμούς γεγονός που στοίχισε σε πολλά ματς ειδικά στο πρωτάθλημα. Έλειπαν σε αρκετά ματς βασικοί μας παίκτες, ωστόσο χαίρομαι που η χρονιά έκλεισε έστω και με αυτόν τον τίτλο».

Για όσα σημάδεψαν τη φετινή σεζόν και αν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την Ευρώπη και όσα έγιναν ήταν αυτό που «πόνεσε» την ομάδα: «Όπως σας προανέφερα είμαι χαρούμενος που η ομάδα έκλεισε τη χρονιά με τίτλο με δύο νίκες επί του Ολυμπιακού. Ειδικά κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, χαιρόμαστε όταν τον νικάμε κάθε φορά. Τώρα σχετικά με ότι συνέβη σε εκείνο το ματς, να τονίσω πως δεν ξεχνάω προσωπικά και γενικά σαν σύλλογος δεν ξεχνάμε.

Προσπαθήσαμε και αυτό θα το κάνουμε συνέχεια να διορθώνουμε τα λάθη μας. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και του αξίζουν τίτλοι και επιτυχίες. Και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε όλοι και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε βελτιώνοντας περισσότερο όλες μας τις ομάδες».

Για την εικόνα που είχε το ΟΑΚΑ με τον κόσμο και αν έγινε λάθος στην επιλογή να παίξει η ομάδα το ευρωπαϊκό ματς με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά: «Ξεκάθαρα παραδέχομαι πως έκανα λάθος και γι΄ αυτό το λάθος απολογούμαι. Πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου όταν συνέβησαν όλα αυτά, αλλά να ξέρετε πως λειτούργησα για το καλό της ομάδας και η απόφαση που πήρα ήταν με γνώμονα το καλό της ομάδας και θα σας εξηγήσω το γιατί.

Η απόφαση για την επιλογή του γηπέδου, έπρεπε να παρθεί πριν παίξουμε το πρώτο ματς στο Ρέντη. Εκεί η ομάδα θα έπαιζε χωρίς τον Ερνάντες που ήταν τραυματίας και επιλέξαμε κατόπιν συζήτησης με όλο το τιμ να αγωνιστούμε στον κλειστό του Αγίου Θωμά. Δεν ήταν εύκολο να αποφασίσουμε. Αλλά η απόφασή μας ήταν καθαρά αγωνιστική. Το να παίξουμε σε γήπεδο που το ξέρουμε και θα μας έδινε το κάτι παραπάνω ήταν το αρχικό μας πλάνο.

Η ομάδα κέρδισε στο πρώτο ματς στο Ρέντη, αλλά η απόφαση για τον δεύτερο αγώνα μετά δεν άλλαζε και είπαμε πως θα πάμε να το παλέψουμε. Σίγουρα όμως, όπως το σκεφτόμαστε τώρα, η απόφαση εκείνη για το κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν λανθασμένη. Το ξέρω πρώτος εγώ, το ξέρουμε όλοι στην ομάδα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε. Ωστόσο να είστε βέβαιοι πως μαθαίνουμε από τα λάθη μας και δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθούν στο μέλλον». 

Για τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στη συνέχεια: «Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η προσπάθεια των γυναικών και ευελπιστώ να μπορέσουμε να πάμε καλά και να έχουμε και εκεί τίτλο. Από κει και πέρα ήδη έχουμε κάνει το πλάνο μας για τη νέα σεζόν και θα αρχίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να «χτίσουμε» και να θωρακίσουμε καλύτερα όλες μας τις ομάδες».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ