ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αυτά θα προσφέρει ο Λεσόρ στον Παναθηναϊκό

Το Panathinaikos24.gr αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού του Ματίας Λεσόρ και καταγράφει τα στοιχεία που θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

Αυτά θα προσφέρει ο Λεσόρ στον Παναθηναϊκό

Με κάθε επισημότητα, ο Ματίας Λεσόρ έγινε το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, αφού αποχώρησε από την Παρτίζαν μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν και υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τους «πράσινους».

Το Panathinaikos24.gr αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού του Γάλλου σέντερ και καταγράφει τα στοιχεία που θα προσφέρει στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά:

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 499 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Μανούλα» στο pick ‘n’ roll και στο low post Ο θηριώδης 28χρονος είναι ιδανικός ψηλός για pick ‘n’ roll, αφού τελειώνει ιδανικά τις φάσεις στο χαμηλό ποστ. Άρα, θα τον λατρέψουν -με λίγα λόγια- οι συμπαίκτες του που αγωνίζονται στην περιφέρεια. Για παράδειγμα, ο Βιλντόσα μοιάζει εξαιρετικός γκαρντ για να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του Λεσόρ, αφού δημιουργεί με θαυμαστή συνέπεια. Άλλωστε, ο Γάλλος είναι αρκετά δυνατός και αθλητικός για να τελειώνει τις φάσεις μέσα από τη ρακέτα, αλλά και πάνω από τη στεφάνη, είτε με λέι-απ, είτε με κάρφωμα.

Εξαιρετικός rim protector και ριμπάουντερ Ο πρώην σέντερ της Παρτίζαν είναι αρκετά δυνατός και «γεμάτος» σε επίπεδο κορμιού, κάτι που τον μετατρέπει σε εξαιρετικό αμυντικό και rim protector, παρότι δεν πρόκειται για πρώτο… μπόι (2.06μ.). Με λίγα λόγια, δεν είναι και πολύ εύκολο να σκοράρεις μπροστά του, όσο ψηλός κι αν είσαι. Κάθε άλλο θα λέγαμε… Από ‘κει και πέρα, ο 28χρονος Γάλλος έχει έφεση στο να μαζεύει «σκουπίδια», όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ήταν ο κορυφαίος ριμπάουντερ της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2022-23 (με 7,1 μέσο όρο).

Αδύναμος επιθετικά από μέση απόσταση Ο Λεσόρ έχει αρκετά προτερήματα και αρετές στο παιχνίδι του, τις οποίες ξεδίπλωσε τη σεζόν 2022-23, όπου αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας μαθαίνοντας πολλά δίπλα στον Ομπράντοβιτς, με τον οποίο βελτιώθηκε αισθητά. Έχει όμως και αδυναμίες. Μία εξ αυτών είναι ότι δεν απειλεί σχεδόν καθόλου πίσω από τα 3-4 μέτρα. Σπάνια δοκιμάζει να εκτελέσει από μέση απόσταση και αυτό είναι «αγκάθι», ιδίως σε καταστάσεις pick ‘n’ pop. Επίσης, είναι κάπως προβληματικός και από τη γραμμή των βολών (68% στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα), αλλά αυτό το μειονέκτημα ταλαιπωρεί τους περισσότερους σέντερ στη διοργάνωση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.