ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Σημαντικές αποκαλύψεις για τα πύρινα μέτωπα

Συνολικά 4 προσαγωγές, όλοι τους Έλληνες, έχουν γίνει μέχρι τις 14:00 της Πέμπτης (24.8.2023) για εμπρησμούς. Οι 2 έγιναν μετά τις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα και λίγη ώρα μετά, σημειώθηκαν άλλες 2 στο Μενίδι.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Σημαντικές αποκαλύψεις για τα πύρινα μέτωπα

«Δεν θα γλυτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε!», δήλωσε οργισμένος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, για τους εμπρησμούς που έχουν σημειωθεί σήμερα και έχουν προκαλέσει νέες εστίες φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Γι’ αυτό και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους υπόπτους και ήδη έχουν προχωρήσει σε 4 προσαγωγές στον Αυλώνα και στο Μενίδι. Συνολικά, όπως ανέφερε και ο κ. Κικίλιας, έχουν σημειωθεί 9 εμπρησμοί στον Αυλώνα, προκαλώντας φωτιές που έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα βγαίνουν φωτογραφίες που «δείχνουν» εμπρησμό στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε γίνει προσαγωγή ενός 45χρονου υπόπτου για εμπρησμούς στον Αυλώνα, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος εθεάθη να κινείται με ένα ασημί όχημα στα μέρη εκεί.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη 1.921 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι καταγγελίες εις βάρος του είναι πολλές, ότι κινείτο συνέχεια σε περιοχές που σημειώνονταν συνέχεια αναζωπυρώσεις, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν κυάλια, σπινθηριστής, βαμβάκι και αναπτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για ένα αγροτικό φορτηγό που θεωρείται ως ύποπτο όχημα που κινείτο στην περιοχή όπου προκλήθηκαν οι εμπρησμοί. «Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων», είπε επί λέξει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό».

Όσον αφορά τη δεύτερη προσαγωγή επίσης ενός 45χρονου που έγινε στον Αυλώνα, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι πρώην δικηγόρος και κινείτο και αυτός στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, σημειώνονταν συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Σχετικά με τις δύο προσαγωγές 31χρονων στο Μενίδι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ύποπτοι εντοπίστηκαν να κινούνται μέσα σε αυτοκίνητο σε απαγορευμένη περιοχή (στην οδό Φιλίας των Λαών) και βρέθηκαν πάνω τους αναπτήρες και ένα σπρέι αυτοκινήτου.

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.