Μπάσκετ

Ο Λεσόρ ισοπέδωσε την Μπασκόνια, ο Μήτογλου την αποτελείωσε

Ο Λεσόρ ισοπέδωσε την Μπασκόνια, ο Μήτογλου την αποτελείωσε

Με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ ο Λεσόρ κυριάρχησε απέναντι στην Μπασκόνια, ο Μήτογλου ήρθε και πρόσθεσε άλλους 23 και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 95-81 των Βάσκων στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας στο 2-3 και παίρνοντας ψυχολογία τρις μέρες πριν το ΣΕΦ.

Με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ ο Λεσόρ κυριάρχησε απέναντι στην Μπασκόνια, ο Μήτογλου ήρθε και πρόσθεσε άλλους 23 και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 95-81 των Βάσκων στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας στο 2-3 και παίρνοντας ψυχολογία τρις μέρες πριν το ΣΕΦ.

To ματς

Στο πρώτο τρίλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος και η Μπασκόνια με επιθέσεις κοντά στο καλάθι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 3-8, αφού ο Χάουαρντ είχε ξεκινήσει ορεξάτος. Το «τριφύλλι» απάντησε με σερί 5-0 και ισοφάρισε (8-8 στο 4’) βρίσκοντας σκορ κυρίως πίσω από τα 6,75μ.. Ορεξάτος ήταν όμως και ο Σλούκας που οδηγούσε τους «πράσινους» στο σκοράρισμα, έχοντας τους επτά από τους 13 πόντους των γηπεδούχων (13-13 στο 7’). Εκεί που πλησίαζαν οι «πράσινοι», η Μπασκόνια έβρισκε πάντα τον τρόπο να διατηρεί το προβάδισμα (15-20 στο 8’) που είχε από την αρχή του δεκαλέπτου, καθώς έβρισκε πόντους από όλους τους παίκτες που πατούσαν στο παρκέ. Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 9-2 καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ με 24-22.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν το προβάδισμά τους στο σκορ και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ανοίγοντας μάλιστα τη διαφορά στο +5 (30-25 στο 12’). Οι ασίστ για τους γηπεδούχους ήταν μόλις τρεις, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πάνε για πρώτη φορά στο +7 (37-30), ύστερα από τρίποντο του Μήτογλου στο 15΄. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και πολλές φορές ξεπερνούσε τα όρια της αναρχίας. Αυτό όπως φάνηκε βόλεψε τους Ισπανούς που απάντησαν στο +7 του Παναθηναϊκού με επιμέρους σκορ 2-7 για το (39-37), αναγκάζοντας τον Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ 4:17 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το «τριφύλλι» ακούμπησε την μπάλα στον Λεσόρ και ο Γάλλος σέντερ δήλωσε παρών εκτός από την επίθεση και στην άμυνα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο 43-37 στο 18’, το οποίο έφερε νέο τάιμ άουτ, αυτή τη φορά για τον Χουάν Πεναρόγια. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το μικρό +5 (48-43).

Αποκάλυψη από τον αδερφό του Πέτροβιτς: «Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε στον Ντράζεν όσα χρήματα ήθελε»
POPULAR NOW Αποκάλυψη από τον αδερφό του Πέτροβιτς: «Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε στον Ντράζεν όσα χρήματα ήθελε»

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ένα γκολ φάουλ του Γκάι έστειλε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +8 (53-45). Ο Χάουαρντ μείωσε με φοβερό τρίποντο, ωστόσο ο Γκραντ είχε απάντηση με γκολ φάουλ για το 55-48, ενώ ο Λεσόρ πήρε τρία επιθετικά ριμπάουντ στην ίδια φάση και έγραψε το 57-48. Ο μόνιμος κίνδυνος Χάουαρντ έβαλε τρεις βολές για το 57-51, ενώ με ηγέτη τον Κότσαρ η Μπασκόνια πλησίασε στο 59-55, πριν ο Σλούκας βάλει δύο βολές για το 61-55. Ο Μαρίνκοβιτς έβαλε υψηλότατης δυσκολίας τρίποντο για το 61-59, ενώ ο Κότσαρ ισοφάρισε σε 63-63. Ο Λεσόρ έβαλε γκολ φάουλ για το 66-63, και άλλες δύο βολές για το 68-63, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 70-66 μετά από «φτηνό» τρίποντο του Μάνιον στη λήξη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο με νέο 7-0 σερί για να φτάσουν στο +11 (77-66) έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά επιμέρους 14-3 μετά την ισοφάριση της Μπασκόνια. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός είχε γίνει το «αφεντικό» του ματς.αυξάνοντας σταδιακά τον δείκτη του σκορ. Στη συνέχεια η διαφορά έφτασε το +13 για την ελληνική ομάδα (81-68 στο 35′)

Ο Αταμάν κάλεσε τάι άουτ, ένα τρίποντο του Γκραντ «έγραψε» το 87-74 και ο Πεναρόγια βλέποντας το -13 πήρε εκείνος τάιμ άουτ 2’:09’’ πριν το τέλος του αγώνα. Το παιχνίδι δεν είχε επιστροφή για τους αν μη τι άλλο μαχητικούς Βάσκους. Ο Μήτογλου πήρε την σκυτάλη από τον Λεσόρ και «καθάρισε» το ματς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο τέλος επικράτησε με 95-81.

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ