ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ασταμάτητος και χωρίς να φορτσάρει

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο Λαύριο.

Ασταμάτητος και χωρίς να φορτσάρει

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πέρασε δίχως να φορτσάρει από το Λαύριο (76-92) επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτή τη φάση της σεζόν είναι ασταμάτητος κι έκανε το «14 στα 14» στη Stoiximan Basket League!

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν (πάλι) με αρκετές απουσίες, αλλά έδειξαν καλό πρόσωπο και ο Αταμάν βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε παίκτες του που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί πολύ μέχρι τώρα. Σλούκας και Λεσόρ δεν ίδρωσαν καθόλου τη φανέλα, ενώ οι… καταταλαιπωρημένοι Γκραντ, Γκριγκόνις και Μήτογλου αγωνίστηκαν για λίγα λεπτά.

Συν τοις άλλοις, ήταν το ματς που σηματοδότησε την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στην αγωνιστική δράση με τα περίπου 16 λεπτά συμμετοχής που πήρε. Ο διεθνής φόργουορντ δεν είχε βοηθήσει ουσιαστικά το «τριφύλλι» τη φετινή σεζόν και η επιστροφή του μετά από 2,5 περίπου μήνες σκόρπισε χαμόγελα, αφού αναμένεται να δώσει μια διαφορετική στο επιθετικό παιχνίδι, ενώ θα δώσει μέγεθος στην άμυνα και γενικότερα πολλές λύσεις από το «3» και πάνω επιτρέποντας στον Τούρκο προπονητή να χρησιμοποιήσει διαφορετικά σχήματα. Όπως είδαμε και στο Λαύριο δηλαδή…

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσον αφορά την αναμέτρηση με την ομάδα του Μέξα, επί της ουσίας κρίθηκε με το σερί 17-0 που έτρεξε ο «εξάστερος» μετά το πρώτο 4λεπτο και μέχρι λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκείνο το διάστημα οι παίκτες του Αταμάν έβγαλαν πολλές ωραίες συνεργασίες και αυτοματισμούς, εξ ου και οι 5 ασίστ στα 7 καλάθια που πέτυχαν, στα οποία εκτέλεσαν σχεδόν ανενόχλητοι.

Από ‘κει και πέρα λοιπόν, οι «πράσινοι» δεν κοίταξαν πίσω -ιδίως μετά το 12-0 σερί στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου- και καθάρισαν τη δουλειά, δίνοντας την ευκαιρία στον τεχνικό τους να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα. Για παράδειγμα ο Μωραΐτης αγωνίστηκε για 27 λεπτά και απέδειξε ότι ειδικά σε αυτά τα ματς μπορεί να προσφέρει: πέτυχε 12 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός «κουμανταδόρος».

Ο Χουάντσο δείχνει ότι επιτέλους «βρίσκει» το χέρι του, αφού σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι εκτελούσε με συνέπεια από την περιφέρεια, αν και υπάρχει το ψεγάδι με τις 0/4 βολές. Ο Ισπανός φόργουορντ πάντως διαθέτει τρομερή ποιότητα και σιγά-σιγά την ξεδιπλώνει, ενώ σε έναν ακόμα αγώνα βοήθησε πολύ σε άμυνα και ριμπάουντ (9 τον αριθμό). Μια απ’ τα ίδια και για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δίνει ο Αταμάν και αποδεικνύεται σε μια πολύτιμη λύση πίσω από τον Λεσόρ στο «5».

Οι μεγάλοι άτυχοι των τελευταίων ημερών πάντως είναι ο Μαντζούκας και ο Μπαλτσερόφσκι, που θα μπορούσαν να πάρουν πολλά λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με το Λαύριο, όμως έμειναν εκτός λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Να ευχηθούμε περαστικά και στους δύο και άμεση επάνοδο στη δράση.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.