Blogs

Πόσοι είναι εκείνοι που στ’ αλήθεια κράζουν;

Για τον φετινό Παναθηναϊκό, που βάζει τις βάσεις επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης, αρκεί μια βόλτα στο ΟΑΚΑ για να καταλάβεις τι πιστεύει ο κόσμος του. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Μεγάλος ντόρος υπήρξε τις τελευταίες μέρες γύρω από τον οργανισμό του μπασκετικού Παναθηναϊκό. Με αφορμή κάποια γκρίνια από τον κόσμο σχετικά με επιλογές του Αταμάν, γκρίνια που προέρχεται κυρίως από τα «καφενεία» της εποχής. Σε εισαγωγικά η λέξη καφενεία, γιατί δεν πρόκειται για τα παλιά, πατροπαράδοτα, αλλά για τα Social Media. Αυτή τη μάστιγα…

Κάθε ένας απ’ αυτούς που θέλουν να… κράξουν ή να πιστέψουν πως είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό που στην πραγματικότητα είναι, γράφουν διάφορα. Όχι απαραίτητα για να δείξουν τις γνώσεις τους γύρω από το άθλημα. Δε θα αναλύσουν δηλαδή 2-3 συστήματα, δε θα σου εξηγήσουν και πολλά πράγματα γύρω απ’ αυτό που τα δικά σου μάτια μπορεί να δει. Αλλά θα μπουμπουνήσουν στον λογαριασμό τους 4-5 ονόματα ως «inside πληροφορία». Και θα ικανοποιήσουν το είναι τους.

Κακώς μπαίνει ο Παναθηναϊκός σε όλο αυτό το «τρυπάκι» να απαντάει σε οτιδήποτε γράφετε στα Social Media. Γιατί είναι μερικές χιλιάδες περισσότεροι εκείνοι που πραγματικά αντιλαμβάνονται όλο αυτό που φέτος γεννιέται στους πράσινους. Και αρκεί να καλέσει τους… γκρινιάρηδες μια φορά στο ΟΑΚΑ για να τους πείσει πόσο άδικο έχουν.

Μια βόλτα σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο σπίτι του θα πείσει και τον τελευταίο άπιστο ότι το κλίμα όχι μόνο δεν είναι βαρύ και με προβλήματα, όπως πολλοί θέλουν να παρουσιάσουν, αλλά αποπνέει υγεία από άκρη σε άκρη. Στο γήπεδο βλέπεις πρόσωπα χαμογελαστά, ευδιάθετα, οικογένειες με παιδιά, παρέες που είναι εκεί και γουστάρουν, 18.000 ανθρώπους να γίνονται ένα σε κάθε παιχνίδι με τις φωνές τους.

Σε διαπερνά η ιαχή για το έβδομο ευρωπαϊκό, το «βουντού – βουντού» που κάνει το γήπεδο να σείεται, ο θαυμασμός για την ομάδα και τους παίκτες που έχει και η ανυπομονησία για τα επόμενα που θα έρθουν. Γιατί είναι δεδομένο πως θα έρθουν. Θα έρθουν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες, θα έρθουν μεγάλες βραδιές, θα έρθουν κούπες, θα έρθει το 7ο. Αν θα γίνει φέτος, του χρόνου ή μέσα στην επόμενη τριετία, είναι κάτι που θα φανεί στο παρκέ. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μόνος του, έχει να αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αλλά το νερό έχει μπει για τα καλά στ’ αυλάκι και κανένας… γκρινιάρης δεν μπορεί να του σταματήσει την ορμή. Το βλέπεις να έρχεται και μένεις να το απολαμβάνεις και να διασκεδάζεις. Τούτη τη φορά έχει σημασία και το ταξίδι και ο προορισμός. Και θα είναι πολύ γλυκός… Με τον Αταμάν στον πάγκο βεβαίως – βεβαίως…

Exit mobile version