ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Σαν ψέμα ήταν, αλλά δυστυχώς ήταν αλήθεια, Γιάνναρε πάντα στην καρδιά μας!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Γιάννη Κυράστα, που έφυγε 20 χρόνια πριν από κοντά μας.

Σαν ψέμα ήταν, αλλά δυστυχώς ήταν αλήθεια, Γιάνναρε πάντα στην καρδιά μας!

Ηταν πρωταπριλιά 2004 και έμοιαζε με ψέμα, αλλά ήταν αλήθεια. Ο Γιάννης Κυράστας έφυγε από κοντά μας μετά από ένα ιατρικό λάθος. Εδωσε μεγάλη μάχη για αρκετό καιρό στην εντατική, αλλά δεν τα κατάφερε. Ολες τις άλλες μάχες στην ζωή του τις νίκησε. Τον χάρο δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.

Και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του, όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά πρώτα από όλα τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που τον λάτρεψε. Ο Γιάννης Κυράστας για όσους δεν τον πρόλαβαν ήταν τοπ και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής. Σαν ποδοσφαιριστής δίδαξε την θέση του λίμπερο στον Παναθηναϊκό, ενώ έκανε σπουδαία καριέρα και στον Ολυμπιακό στην θέση του δεξιού μπακ και σαν προπονητής δημιούργησε και έφτιαξε τον καλύτερο Παναθηναϊκό της τελευταίας 25ετίας.

Τον Παναθηναϊκό του 2000 που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά η παράγκα του το στέρησε και τον Παναθηναϊκό του 2001, που έφθασε στα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ. Απλά η τότε διοίκηση τον είχε ωθήσει σε παραίτηση μετά από μία ήττα με τον ΠΑΟΚ και πικραμένος από όλα ο Γιάννης τότε ανακοίνωσε, ότι σταματάει την προπονητική του καριέρα.

Για όσους τον ήξεραν προσωπικά ξέρουν ότι ήταν ντόμπρος, άνδρας, αληθινός, κράταγε πάντα τον λόγο του, σκιζόταν για τους φίλους του, φιλόδοξος, κορυφαίος σε όλα γενικά ένας άνθρωπος που σήμερα σπανίζει. Μοναδικός ήταν ο Γιάννης και αγαπητός σε όσους τον ήξεραν προσωπικά. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δέθηκε μαζί του και διότι πρόσφερε πολλά σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και διότι σαν προπονητής παρουσίασε τον πιο ελκυστικό Παναθηναϊκό της τελευταίας 25ετίας. Και τα έβαλε με το σύστημα και είπε την ατάκα τότε: «Θα πεθάνουμε για αυτούς τους αλήτες; Δεν θα πεθάνουμε».

Γιάννη για πάντα θα είσαι στις καρδιές μας και στο μυαλό μας.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.