ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Ολυμπιακού και τον Κώστα Σλούκα.

Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν

Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν… Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό του στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέταξε τον Ολυμπιακό (77-71) στο ΟΑΚΑ κι έκανε το «3 στα 3» με τον αιώνιο αντίπαλό του στο ελληνικό πρωτάθλημα καθαρίζοντας ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Οι «πράσινοι» ήταν κυριαρχικοί στο πρώτο ημίχρονο με τον Σλούκα να δημιουργεί κατά κόρον κι έφτασαν ακόμα και στο +17 με επιμέρους σκορ 19-1 (!), ωστόσο για μια ακόμα φορά πλήρωσαν τα νεκρά τους διαστήματα και είδαν τη διαφορά να μειώνεται στο -5 στο φινάλε του 20λεπτου, κάτι μάλλον άδικο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων μέχρι εκείνο το σημείο.

Η αλήθεια είναι ότι στο τελευταίο 4λεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Αταμάν αδίκησαν κατάφωρα τους εαυτούς τους, καθώς μπλοκαρίστηκαν και απώλεσαν τη συγκέντρωσή τους και στις δύο άκρες του παρκέ, παρότι μέχρι εκείνο το σημείο έπαιρναν άριστα σε επίπεδο τακτικής.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.542 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τους Χουάντσο και Μήτογλου στη frontline και τον Παπαπέτρου στο «3», ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού φρόντισε να κλείσει τους διαδρόμους προς τη ρακέτα της ομάδας του και να περιορίσει το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», κυρίως διότι «έσβησε» τις συνεργασίες των αντιπάλων.

Μετά την ανάπαυλα, το «τριφύλλι» έδωσε πολλά δικαιώματα στους Πειραιώτες, καθώς έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και επέτρεψε μπόλικες δεύτερες ευκαιρίες στους παίκτες του Μπαρτζώκα, που έβρισκαν έτσι τον τρόπο να μείνουν σε απόσταση βολής, αλλά και να προσπεράσουν σε κάποιες στιγμές. Τα λέει όλα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μάζεψε 8 επιθετικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε 10 πόντους από αυτά.

Συν τοις άλλοις, έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι στην 3η περίοδο ο Ναν χρεώθηκε με 4ο φάουλ κι ενώ ήδη υπήρχε το «βάρος» με τα 3 φάουλ του Χουάντσο. Προσθέστε ότι οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν κάποιες διαφορές που έχτισαν και τις απώλεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι λοιπόν το ντέρμπι μετατράπηκε σε πραγματικό θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Μέχρι που ανέλαβε δράση και «μίλησε» ο Σλούκας…

Ο αρχηγός του «εξάστερου» ήταν εκείνος που έκρινε τον νικητή με το μεγάλο τρίποντο στα 37 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, με το οποίο έφερε την ομάδα του στο +4 και παράλληλα σφράγισε την επικράτηση με τις 2/2 βολές στα 22’’. Κάπως έτσι έβαλε την ιδανική σφραγίδα για εκείνον και το «τριφύλλι», σε ένα ματς που είχε 10 πόντους, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος τα έκανε σχεδόν όλα και φρόντισε να αποδείξει την κλάση του. Ο Ισπανός φόργουορντ είχε 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ έκανε όλη τη… βρώμικη δουλειά με το κορμί του και το μπασκετικό iq του. Αν έβαζε και εκείνο το τρίποντο στο 72-71 θα ήταν όλα τέλεια…

Άξιος συμπαραστάτης του ο Μήτογλου, που συνέχισε την παράδοση των καλών εμφανίσεων κόντρα στον Ολυμπιακό και επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ απόδοσης, αφού είχε περάσει μια μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά (15 πόντοι) και στην άμυνα περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον Φαλ και τον Ράιτ.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε δίκαια του αιώνιου αντιπάλου και μπορεί να πάει πιο… ήρεμος στα εναπομείναντα παιχνίδια του 3ου γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού χρειάζεται πλέον μόνο μία νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Υ. Γ. Τα 6 μόλις λάθη του «εξάστερου» μαρτυρούν τα υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Υ. Γ. 2 Πολύ κακή η διαιτησία του αγώνα, με κάποια σφυρίγματα των τριών ρέφερι να κρατάνε όρθιο τον Ολυμπιακό σε στιγμές της αναμέτρησης όπου έδειχνε ο Παναθηναϊκός να κυριαρχεί απόλυτα.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.