Ποδόσφαιρο

Βαγιαννίδης λυτρωτής χάρισε με buzzer beater Κύπελλο και… Ευρώπη στον Παναθηναϊκό!

Βαγιαννίδης λυτρωτής χάρισε με buzzer beater Κύπελλο και… Ευρώπη στον Παναθηναϊκό!

Το σήκωσε και έφυγε για Ευρώπη! Σε ένα κακό ματς με τρεις κόκκινες και πολλές διακοπές, ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς με τον Βαγιαννίδη να κάνει το τελικό 1-0 και να χαρίζει στον Παναθηναϊκό το 20ο του Κύπελλο! "Αντίο" με κούπα στον Παναθηναϊκό για Μπερνάρ και Χουάνκαρ με τους δυο τους να αποθεώνονται.

Το σήκωσε και έφυγε για Ευρώπη! Σε ένα κακό ματς με τρεις κόκκινες και πολλές διακοπές, ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς με τον Βαγιαννίδη να κάνει το τελικό 1-0 και να χαρίζει στον Παναθηναϊκό το 20ο του Κύπελλο!

To ματς: 

Πολύ κακό το ματς στον Πανθεσσαλικό, με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί αρχικά την μπάλα και τον Άρη να ανεβάζει στροφές από το έβδομο λεπτό και έπειτα προσπαθώντας να μπει στην περιοχή του τριφυλλιού.

Ο ρυθμός ωστόσο σταματούσε συνέχεια, αφού η Φραπάρ, δεν άφηνε με τα σφυρίγματα της να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Στο 6′ ήρθε η πρώτη τελική του ματς η οποία ανήκε στον Άρη, με τον με τον Μάνου Γκαρθία να εκτελεί στην περιοχή, ο Μοντόγια επωφελήθηκε από το διώξιμο του Λοντίγκιν, αλλά σούταρε άουτ.

Σούπερ έκπληξη: Η απόλυτη ανατροπή με Ζίγες!
POPULAR NOW Σούπερ έκπληξη: Η απόλυτη ανατροπή με Ζίγες!

Τα μαρκαρίσματα συνέχισαν να είναι σκληρά με τη Γαλλίδα διαιτητή να βγάζει αρκετές κάρτες στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή του τελικού ήρθε στο 25ο λεπτό. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά, αναγκάζοντας σε πολύ δύσκολη επέμβαση τον Λοντίγκιν, ενώ στην εξέλιξη η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε πριν τη σπρώξει ο Μορόν στα δίχτυα.

Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός απάντησε με τη δική του πρώτη καλή ευκαιρία. Από την απομάκρυνση της άμυνας του Άρη ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε.

Στο 31′ το τριφύλλι πίεσε με τον Χουάνκαρ να κάνει το γύρισμα, η μπάλα από κόντρες έφτασε στον Κώτσιρα που σούταρε, ο Φαμπιάνο έβαλε την κόντρα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η βολίδα του Πέρεθ σταμάτησε στο κεφάλι του Μπράμπετς, που βρέθηκε ζαλισμένος στο έδαφος.

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου με τη Φραπάρ να στέλνει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια μετά και το έξτρα τρίλεπτο των καθυστερήσεων.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, αφού στο 51′ ο Κώτσιρας αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με τη Φραπάρ να του δείχνει κόκκινη αφήοντας με δέκα το τριφύλλι.

Αυτή η αριθμητική ανισορροπία έδωσε το δικαίωμα στον Άρη να απειλήσει αρχικά στο 55′ με τον Σαμόρα να βγαίνει από τα αριστερά στην αντεπίθεση και να κόβεται από τον Γέντβαϊ, ενώ στη συνέχεια ο νεαρός εξτρέμ αστόχησε μετά από γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ.

Ωστόσο το… κουμπί του ματς γύρισε αφού ο Άρης μέσα σε πέντε λεπτά έμεινε με εννέα παίκτες, αρχικά λόγω αποβολής του Νταρίντα και εν συνεχεία του Ζουλ!

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο ματς και απείλησε δις την εστία του Κουέστα. Αρχικά στο 79′ Ο Μπερνάρ πήρε την κόντρα με τον Χουάνκαρ να επωφελείται και να την ξαναπερνά κάθετα στον Βραζιλιάνο που έκανε την κίνηση και πλάσαρε στην κλειστή γωνία, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης βρέθηκε στην περιοχή, αλλά κλείστηκε και αστόχησε.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πάνε στην παράταση, ήρθε στο τελευταίο δευτερόλεπτο η λύτρωση! Ο Μπερνάρ με μαγική ενέργεια πάσαρε στον Χουάνκαρ, αυτός γύρισε συρτά και παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Βαγιαννίδης σκόραρε το χρυσό γκολ!

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ