Επικαιρότητα

Χαλάει κι άλλο ο καιρός: Ξεκινούν λασποβροχές – Τι θα γίνει στην Αθήνα

Χαλάει κι άλλο ο καιρός: Ξεκινούν λασποβροχές – Τι θα γίνει στην Αθήνα

Μεγάλη αλλαγή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες έως το βράδυ της Πέμπτης. Ο χάρτης του Meteo με τις βροχοπτώσεις.

Άλλαξε ο καιρός και από τον καύσωνα, πάμε σε λασποβροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης.

Παρόμοιες οι συνθήκες και την Παρασκευή, με τον υδράργυρο να ξεκινά ένα νέο ράλι ανόδου από το Σάββατο, με την κορύφωση – με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – να έρχεται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ο Σάκης Αρναούτογλου μάλιστα αναφέρει σε ανάρτησή του πως τα θερμόμετρα ίσως δείξουν ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές και στην Αττική.

Το meteo δίνει τον χάρτη, όπου θα βρέξει σήμερα.

Συγκεκριμένα, ταχέως κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει τοπκές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.

Ο Σουμάχερ ξαπλωμένος στο κρεβάτι του: Η φωτό-ντροπή που προσπάθησε να πουλήσει ο φίλος του
POPULAR NOW Ο Σουμάχερ ξαπλωμένος στο κρεβάτι του: Η φωτό-ντροπή που προσπάθησε να πουλήσει ο φίλος του

Στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι αυξημένες ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών.

Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 06/06 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στην Αθήνα πάντως δεν αναμένεται να βρέξει.

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ