Blogs

Τον… έσφαξαν χωρίς αναισθητικό

Τον… έσφαξαν χωρίς αναισθητικό

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη σφαγή που υπέστη ο Παναθηναϊκός από τους διαιτητές στον δεύτερο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σε μια διαιτητική… σφαγή χωρίς αναισθητικό, ο Παναθηναϊκός AKTOR λύγισε από τον Ολυμπιακό (92-86) στον δεύτερο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς χάνει 2-0 στη σειρά.

Η αλήθεια είναι ότι σε αγωνιστικό επίπεδο δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούμε να σταθούμε. Ναι, οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν επιβάλει πλήρως τους κανόνες τους, δίχως όμως να το εξαργυρώσουν όπως έπρεπε, αφού πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας προβάδισμα μόλις ενός πόντου.

Ναι, υπήρχε ένα διάστημα στην 3η περίοδο όπου οι «πράσινοι» απώλεσαν τελείως την ηρεμία και τη συγκέντρωσή τους, με συνέπεια να βρεθούν σχεδόν από το… πουθενά στο -14. Ναι, είδαν πάλι τον Ναν να είναι αρκετά άστοχος και βιαστικός στις περισσότερες εκτελέσεις του (6/17 εντός παιδιάς).

Ναι σίγουρα στην τελική ευθεία της αναμέτρησης δεν είχαν το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν και δεν κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση βολής από τους γηπεδούχους. Μήπως όμως όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν απλά οι ρέφερι έκαναν τη… δουλειά τους; Γιατί εδώ μιλάμε για σωρεία εγκληματικών λαθών από τη διαιτητική τριάδα, έχασε τελείως την μπάλα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ.

Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του
POPULAR NOW Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του

Δεν μιλάμε για μία ή δύο φάσεις που μπορεί να «έχασαν». Καταρχάς, μιλάμε για εντελώς διαφορετικά κριτήρια στον καταλογισμό των φάουλ. Πόσες και πόσες άφησαν ατιμώρητο το «ξύλο» των παικτών του Ολυμπιακού στους πρωταθλητές Ευρώπης και από την άλλη χρέωναν φάουλ με το παραμικρό τον Παναθηναϊκό; Και ως αποκορύφωμα όλων ήρθε η φάση με το καλάθι του Κάνααν στο 76-70, που δεν θα έπρεπε να μετρήσει προφανώς αφού είχε «κοκκινίσει» το ταμπλό και είχε τελειώσει ο χρόνος της επίθεσης για τους γηπεδούχους.

Όλα αυτά έρχονται ως μια συνέχεια του πρώτου τελικού, όπου και εκεί υπήρχαν διάφορα φαλτσοσφυρίγματα. Μόνο που τότε αναφέραμε ότι δεν έπαιξαν ρόλο στην έκβαση του αγώνα και δεν έκριναν τον νικητή, καθώς η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν ανώτερη. Στο δεύτερο ματς της σειράς όμως το κακό παράγινε και πλέον έχουμε φτάσει να λέμε ότι οι βολές στα δύο παιχνίδια είναι 57-23 υπέρ των Πειραιωτών (!), με τον Ναν να μην έχει πάει ούτε μία φορά στη γραμμή. Ούτε μία!

Να σταθούμε και στην εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση των διαιτητών στο κομμάτι των διαμαρτυριών από παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων. Όσον αφορά τον Κάνααν, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να πούμε. Ο Αμερικανός γκαρντ απέδειξε πόσο… λίγος είναι ως αθλητής, αφού είχε προβοκατόρικη συμπεριφορά απέναντι στον Γκριγκόνις και εν συνεχεία στον Σλούκα. Πιθανότατα είναι ακόμα… ενοχλημένος από το 7ο ευρωπαϊκό που κατέκτησαν οι «πράσινοι» πριν από δύο εβδομάδες. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε περαιτέρω…

Τώρα, το «τριφύλλι» καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να τα δώσει όλα στον 3ο τελικό τη Δευτέρα προκειμένου να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Μετά η πίεση θα είναι βρίσκεται στο αντίπαλο στρατόπεδο…

Υ. Γ. Ο Λεσόρ πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση αφού τροφοδοτήθηκε σωστά (21 πόντοι με 9/10 εντός παιδιάς, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), ενώ θετικότατη ήταν και η παρουσία του Χουάντσο (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Επειγόντως πρέπει να ανεβάσει στροφές και ο Μήτογλου…

Υ. Γ. 2 Απαράδεκτες και οι ενέργειες (με τα ειρωνικά χειροκροτήματα και τις χειρονομίες) του Γουόκαπ την ώρα του αναβρασμού και του πανδαιμόνιου ανάμεσα σε Κάνααν, Σλούκα και Αταμάν. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή που αρμόζει σε παίκτη της Εθνικής ομάδας. Της δικής μας Εθνικής ε;

Υ. Γ. 3 Πόσο δίκιο είχαν οι άνθρωποι της ΚΑΕ που ζητούσαν την εξαίρεση της κυρίας Τσαρούχα από τους τελικούς…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ