Blogs

Μέγας Παναθηναϊκός και μια διαιτησία που ξεπέρασε τα… χρυσά χρόνια της «παράγκας»

Μέγας Παναθηναϊκός και μια διαιτησία που ξεπέρασε τα… χρυσά χρόνια της «παράγκας»

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το μεγαλειώδες διπλό του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR στον 4ο τελικό της Stoiximan Basket League.

Μέγας Παναθηναϊκός, υπέταξε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (85-88) και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 2-2. Οι «πράσινοι» νίκησαν και τις διαιτητικές αποφάσεις, που μάλλον ξεπέρασαν τα… χρυσά χρόνια της «παράγκας» στο ποδόσφαιρο.

Η ομαδάρα του Αταμάν πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και «κατάπιε» τους Πειραιώτες, αλλά και τους ρέφερι, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κρατήσουν μέσα στο ματς τους «ερυθρόλευκους».

Εδώ δεν μιλάμε για κάποιες λίγες αμφισβητούμενες φάσεις ή για αποφάσεις των διαιτητών που σηκώνουν συζήτηση. Στον 4ο τελικό είχαμε να κάνουμε με προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος και με καταστρατήγηση των κανονισμών του μπάσκετ.

Οι… τυφλοί είδαν και οι μουγγοί μίλησαν με όσα έγιναν στο ΣΕΦ την Τετάρτη το βράδυ. Ευτυχώς τα συγκεκριμένα… όργια τα παρακολούθησε όλη η Ελλάδα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τη χθεσινή νίκη τη χάρηκαν και οπαδοί άλλων ομάδων.

Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του
POPULAR NOW Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του

Σε επίπεδο τακτικής, ο Αταμάν πήρε «άριστα», ιδίως μετά την ανάπαυλα, όταν και παρουσίασε ένα σύνολο που έτρωγε σίδερα και στις δύο άκρες του παρκέ. Ειδικά στην άμυνα, οι πρωταθλητές Ευρώπης εγκλώβισαν τους γηπεδούχους και δεν τους επέτρεψαν να βρουν κενούς διαδρόμους προς τη ρακέτα τους, με πρωτεργάτη τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ έδωσε μια μοναδική παράσταση σε αυτό το διάστημα καλύπτοντας εξαιρετικά τους χώρους και πηγαίνοντας σε κάθε βοήθεια με σεμιναριακό τρόπο.

Στο εκτελεστικό κομμάτι, ο Ναν ήταν… σεληνιασμένος και διέλυσε την αντίπαλη άμυνα, αφού σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Και το έπραξε παρότι έτρωγε πολύ «ξύλο» από τους αντιπάλους, με τους διαιτητές να το αφήνουν ατιμώρητο. Ο Αμερικανός γκαρντ ηρέμησε μετά το πρώτο μέρος και πέτυχε 17 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο φτάνοντας τους 25 συνολικά, ενώ πρέπει να σταθούμε στο επιμέρους σκορ 15-3 που έτρεξε το «τριφύλλι» και μετέτρεψε το 70-66 σε 73-81: εκεί ο Κέντρικ είχε 9 πόντους και δύο ασίστ! Το ακόμα πιο τρομερό είναι πως με εκείνον στο παρκέ, ο «επτάστερος» είχε +16, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στους 3 πόντους…

Από ‘κει και πέρα, να βγάλουμε το καπέλο (για μια ακόμα φορά) στον Γκραντ, που ήταν εξαιρετικός. Ο έμπειρος γκαρντ κράτησε όρθια την ομάδα στο φινάλε του πρώτου μέρους και στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου πετυχαίνοντας 9 διαδοχικούς πόντους (συν το buzzer beater τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου), ενώ έχει βγάλει την άμυνα της χρονιάς με τη μεγαλοπρεπέστατη τάπα στον Παπανικολάου στο 83-85. Συγκινητικός επίσης και ο Λεσόρ, που νίκησε κατά κράτος τους αντίπαλους ψηλούς σε αυτό το παιχνίδι…

Τώρα οι «πράσινοι» καλούνται να ηρεμήσουν και να μαζέψουν δυνάμεις για τον 5ο τελικό, αφού χρόνος για χάσιμο δεν… υπάρχει και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Σε αυτό το ματς, οι πρωταθλητές Ευρώπης οφείλουν να δείξουν αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στο παιχνίδι τους, για να φτάσουν στον στόχο τους αφού είναι καλύτερη ομάδα. Φυσικά, τόσο οι παίκτες, όσο και οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» δεν θα πρέπει να… τσιμπήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση και να μείνουν συγκεντρωμένοι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ