ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η μυθιστορηματική σεζόν του «επτάστερου» και η αποκατάσταση της τάξης

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μυθιστορηματική σεζόν και την αποκατάσταση της τάξης στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η μυθιστορηματική σεζόν του «επτάστερου» και η αποκατάσταση της τάξης

Μια μυθιστορηματική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον «επτάστερο», που επανήλθε στην κορυφή τόσο του ελληνικού, όσο και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αποκαθιστώντας έτσι την τάξη στο αγαπημένο μας άθλημα.

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης λοιπόν, η ομαδάρα του Αταμάν αποκαθήλωσε και τον Ολυμπιακό στην εγχώρια λίγκα για να επιστρέψει στον θρόνο της. Και το έπραξε με τον πλέον πειστικό τρόπο, αφού πέτυχε απίθανη ανατροπή στους τελικούς μετατρέποντας το εις βάρος της 0-2 σε 3-2.

Οι «πράσινοι» απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, ατσαλώνονται πολύ περισσότερο, ενώ «φτιάχνονται» ψυχολογικά όταν τους αμφισβητούν και τους υποτιμούν. Αυτό είναι το συμπέρασμα που έχουμε βγάλει τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν. Για παράδειγμα, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικές στην εξέλιξη της σειράς με τους «ερυθρόλευκους» οι προβοκατόρικες ενέργειες του Κάνααν και του Γουόκαπ στον δεύτερο τελικό, καθώς… τσίγκλισαν τον εγωισμό του Σλούκα και των υπολοίπων.

Η πρώτη θετικότατη εντύπωση για τον Μπράουν και ο «πόλεμος» στον Σλούκα
Η πρώτη θετικότατη εντύπωση για τον Μπράουν και ο «πόλεμος» στον Σλούκα 2.307 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κακά τα ψέματα, όσες φορές ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στριμωγμένος στα σχοινιά κι έδειχνε πεσμένος στο καναβάτσο με πιθανό νοκ άουτ, έβρισκε πάντα τα κουράγια και τον χαρακτήρα για να αντιδράσει και να σταθεί όρθιος στα πόδια του. Και όχι μόνο στάθηκε όρθιος, αλλά έριξε στο πάτωμα τους αντιπάλους του φτάνοντας σε ένα μεγαλοπρεπές νταμπλ.

Τα λέει όλα το γεγονός πως το «τριφύλλι» πέτυχε 12 νίκες σε ισάριθμα must-win παιχνίδια που είχε από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο: στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας δηλαδή, στα playoffs κόντρα στη Μακάμπι, στο Final Four και στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε όλα αυτά τα ματς φανερώθηκαν η νοοτροπία νικητή και οι ηγετικές φυσιογνωμίες που κοσμούσαν το φετινό ρόστερ του Αταμάν.

Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι νίκες του Παναθηναϊκού ήρθαν κόντρα σε μπόλικες αντιξοότητες. Για παράδειγμα, στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον καλοδουλεμένο Ολυμπιακό, αλλά και τις κάκιστες διαιτησίες, με τους ρέφερι να προκαλούν με την απόδοσή τους σε αυτή τη σειρά. Ή στον τελικό της Ευρωλίγκας συγκρούστηκαν με την κάτοχο του τροπαίου και μια παντοδύναμη ομάδα όπως ήταν η φετινή Ρεάλ κι ενώ έχαναν με 14 πόντους διαφορά.

Ο 5ος τελικός της Stoiximan Basket League ήταν αμφίρροπος και ακατάλληλος για καρδιακούς, όμως ο «επτάστερος» έδειξε χαρακτήρα και ψυχραιμία στο φινάλε για να φτάσει στο τελικό 87-82. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι παίκτες του Αταμάν ξεπέρασαν το έλλειμμα στο κομμάτι της ενέργειας και στο… ξεμυάλισμα που υπήρχε μετά το Βερολίνο, ενώ έδειξαν τρομερά ψυχικά αποθέματα σε όλα τα ματς για να φτάσουν στο τρόπαιο.

Τα εύσημα για την ονειρική σεζόν πάνε σε όλους μέσα και γύρω από τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Από τον αποφασισμένο ιδιοκτήτη και τη διοίκηση, από το εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο και από τους παικταράδες που φόρεσαν φέτος τη φανέλα, μέχρι τους καταπληκτικούς φιλάθλους του «τριφυλλιού», οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στην ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η επόμενη μέρα των «πράσινων» περιλαμβάνει λίγες και προσεγμένες κινήσεις που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο και θα ανεβάσουν επίπεδο το ρόστερ τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα, ότι δηλαδή έχουν χτίσει και διατηρήσει έναν βασικό κορμό, που απλά χρειάζεται μερικά κομμάτια για να συμπληρώσει το παζλ προκειμένου να φέρει κι άλλες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια…

Υ. Γ. Περισσότερο απ’ όλους, χαρήκαμε για τον Κώστα Σλούκα και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που δέχθηκαν τόνους αμφισβήτησης από τους αντιπάλους και απάντησαν με τον πλέον πειστικό τρόπο.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.