ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Να δοθούν οι δεύτερες ευκαιρίες, αλλά να μη χάσει χρόνο ο Αλόνσο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος σκιαγραφεί όλα όσα έρχονται από τους απεσταλμένους στην Αυστρία και τον τρόπο που δουλεύει ο Αλόνσο.

Να δοθούν οι δεύτερες ευκαιρίες, αλλά να μη χάσει χρόνο ο Αλόνσο

Είναι σχεδόν απαγορευτικό να βγάζεις συμπεράσματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δίνονται κάποια φιλικά σαν το πρώτο που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία. Χίλιες φορές ένα δυνατό οικογενειακό διπλό παρά ερασιτέχνες. Γιατί στο τέλος της ημέρας μπορεί να νομίζεις πως είδες κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν μετά το ματς με την Πάφο, αφού οι πράσινοι θα έχουν απέναντί τους… επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό που κρατάει κανείς έως τώρα από όλα όσα διαβάζουμε και ακούμε από τους απεσταλμένους του Τύπου στην Αυστρία έχει να κάνει με τις δεύτερες ευκαιρίες που δίνει ο Αλόνσο σε ποδοσφαιριστές τους οποίους κοντέψαμε να… ξεχάσουμε πέρσι.

Όπως ο Τζούρισιτς και ο Βιλένα για παράδειγμα. Ή ο Γερεμέγεφ, για τον οποίο όμως είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα αφού ελλείψει του Ιωαννίδη και του Σπόραρ, είναι ο μοναδικός επιθετικός που διαθέτει τούτη τη στιγμή ο Ουρουγουανός προπονητής.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ
Το τελευταίο κομμάτι του παζλ 14.587 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καλά κάνει ο Αλόνσο, γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που κυρίως επί Τερίμ τους… ξεχάσαμε εντελώς. Δεν τους έβλεπε ο Τούρκος, ο οποίος πρόλαβε να διαλύσει μια έτοιμη ομάδα μέσα σε λίγους μήνες. Ο νέος προπονητής πρέπει να εκμεταλλευτεί όλο το ρόστερ που διαθέτει, να τσεκάρει, να κρίνει και μετά να αποφασίσει αν θα μπορέσει τον χειμώνα να πάρει πράγματα από παίκτες που ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει. Διαφορετικά υπάρχει και ο δρόμος της πώλησης.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του είναι να χάσουν χρόνο. Μπήκε ο Ιούλιος, η ομάδα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και μετράει αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Και εκεί οφείλει να εμφανιστεί πανέτοιμη και γεμάτη. Και στο ρόστερ και στην αγωνιστική της ετοιμότητα. Από τη στιγμή μάλιστα που θα επιστρέψει στη… βάση της στην Αθήνα, πρέπει να αυξηθούν και οι επιλογές του προπονητή.

Να έχει δηλαδή έναν επιπλέον εξτρέμ, να έχει τον αριστερό μπακ που θέλει, γενικά να κλείσει τις βασικές εκκρεμότητες ώστε να μπορεί ο Αλόνσο να δουλέψει με όλα τα βασικά… εργαλεία. Και να παρουσιάσει στο γήπεδο της ιδέες του, που απ’ αυτά που διαβάζουμε και ακούμε μοιάζουν να είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Γιοβάνοβιτς (για τον Τερίμ δεν το συζητάμε καν).

Μένει να φανούν και στο γήπεδο, μένει να δούμε κατά πόσο αυτή η πίεση, η ένταση, το γρήγορο – κυρίως στη σκέψη – ποδόσφαιρο θα εφαρμοστεί και στην πράξη. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά ξέρει και ο ίδιος ο προπονητής πως η υπομονή πλέον δεν είναι στα επίπεδα που ήταν πριν μερικά χρόνια. Ο κόσμος θέλει το πρωτάθλημα και το θέλει εδώ και τώρα. Και δεν είναι μόνο ο κόσμος, το έχει ανάγκη ο σύλλογος το πρωτάθλημα. Τον Μάιο του 2025 θα συμπληρώνονται 15 ολόκληρα χρόνια απ’ το τελευταίο του Παναθηναϊκού. Είναι πάρα πολλά…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.