ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την τελευταία προσθήκη που θα κάνει ο Παναθηναϊκός AKTOR προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν έχει καμία βιασύνη ή πρεμούρα στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς απομένει ένα τελευταίο κομμάτι για να συμπληρωθεί το παζλ που αφορά το ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Οι «πράσινοι» κινούνται… στωικά στην αγορά και δίχως ιδιαίτερο άγχος για να κλείσουν τη μία και μοναδική τρύπα που φαίνεται ότι υπάρχει στη frontline, αφού ο Μπαλτσερόφσκι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που υπήρχαν.

Ο Πολωνός σέντερ έχει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία όμως δεν ξεδίπλωσε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καθώς ήταν φανερό ότι δεν ήταν έτοιμος σε πνευματικό επίπεδο για να αντέξει στην πίεση που υπήρχε σε αυτό το επίπεδο.

Να δοθούν οι δεύτερες ευκαιρίες, αλλά να μη χάσει χρόνο ο Αλόνσο
Να δοθούν οι δεύτερες ευκαιρίες, αλλά να μη χάσει χρόνο ο Αλόνσο 932 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θα πει βέβαια κάποιος ότι είχε μπροστά του τον καλύτερο σέντερ της Ευρωλίγκας (σ.σ. Λεσόρ) και δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής για να αναδείξει τις αρετές του. Σωστό, αλλά η απάντηση βρίσκεται στο παράδειγμα του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος ερχόταν από τον πάγκο με τρομερή διάθεση και ενέργεια για να προσφέρει.

Από ‘κει και πέρα, το θέμα είναι τι παίκτη θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» ο Αταμάν για να ολοκληρώσει τη frontline και το ρόστερ της ομάδας. Το βασικότερο στοιχείο είναι ότι άπαντες έχουν (και έχουμε) εμπιστοσύνη στον προπονητή μετά τη μαγική σεζόν που είχε το «τριφύλλι», στην οποία δικαιώθηκε απόλυτα ο Τούρκος.

Όπως καταλάβατε, ονόματα και παίκτες τύπου Βαλαντσιούνας, δεν υπάρχουν στο… ραντάρ. Για παράδειγμα, ο Λιθουανός σέντερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Γουίζαρντς με απολαβές 30 εκατομμύρια δολάρια! Άρα καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί όταν εμπλέκουμε τον «επτάστερο» σε τέτοιου τύπου σενάρια, που περισσότερο μοιάζουν με επιστημονική φαντασία.

Κατά τα λοιπά, υπάρχουν ελεύθεροι σέντερ στην αγορά του ΝΒΑ, που μπορούν υπό προϋποθέσεις να απασχολήσουν. Για παράδειγμα, οι «πράσινοι» ψάχτηκαν το προηγούμενο διάστημα για τον Ντάνιελ Τάις. Στη σχετική λίστα των παικτών δίχως ομάδα υπάρχει και το όνομα του Γκόγκα Μπιτάτζε, αλλά ο Γεωργιανός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Κλίπερς και των Νικς.

Όσον αφορά τον Βεζένκοβ, ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να «καίγεται» τόσο για την περίπτωσή του, ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται να υπολογίζεται κανονικά από τους Ράπτορς. Προφανώς και πρόκειται για παικταρά και προφανώς οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έβαζαν στη μηχανή τους έναν ικανότατο σκόρερ, που θα έχει και το πλεονέκτημα του ελληνικού διαβατηρίου, έχοντας πετύχει και μια άτυπη νίκη έναντι του αιωνίου αντιπάλου.

Εντούτοις, όλα αυτά μάλλον έρχονται σε δεύτερη μοίρα και θα ήταν πιο χρήσιμο για το «τριφύλλι» να κοιτάξει και να επικεντρωθεί σε έναν σέντερ, που θα δίνει ποιοτικές ανάσες στον Λεσόρ. Το ιδανικό θα ήταν να βρει έναν… Λορέντζο Μπράουν για τη θέση «5», όσο δύσκολο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αταμάν βασίζεται πρωτίστως στους γκαρντ του και ο «επτάστερος» έχει ήδη χτίσει μια πυρηνική περιφέρεια με την προσθήκη του 33χρονου Αμερικανού…

Υ. Γ. Καλή τύχη στην Εθνική ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνει στο Προολυμπιακό τουρνουά για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.