Μπάσκετ

Σλούκας: «Ο Ολυμπιακός δεν… καιγόταν να με κρατήσει – Δεν είχαμε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μπαρτζώκα»

Σλούκας: «Ο Ολυμπιακός δεν… καιγόταν να με κρατήσει – Δεν είχαμε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μπαρτζώκα»

Οι ατάκες για Μπαρτζώκα, Ολυμπιακό και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κώστας Σλούκας για Ολυμπιακό και Μπαρτζωκα στο SDNA:

Για το ότι ήταν κοντά στην επιστροφή του στη Φενέρμπαχτσε μετά την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2023: «Είναι θέμα που ήθελα να πω τι έχει γίνει. Έλεγαν πως έπαιζα με τον Ολυμπιακό και δεν ήθελα να μιλήσω μαζί του. Ήμουν ελεύθερος παίκτης, ήρθαν προτάσεις στον μάνατζέρ μου από τον Ιούνιο. Η Μονακό, η Φενέρ πίεζε, η Μπαρτσελόνα, τα είχατε γράψει και εσείς. Από επιλογή δεν ήθελα να ακούσω κάποιον. Περίμενα τον Ολυμπιακό να κάνει την κίνηση και να επικοινωνήσει μαζί μου. Δεν επικοινώνησε άμεσα μαζί μου, όπως καταλάβατε. Δεν ήμουν δηλαδή εγώ αυτός που έπαιζε αλλά τέλος πάντων. Είχα επιλέξει αν έφευγα από τον Ολυμπιακό να πάω στη Φενέρ. Ήταν οικείο περιβάλλον, έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στον κόουτς Ιτούδη. Δεν είχαμε συμφωνήσει, δεν είχα πει το “ναι”, αλλά ήμουν κοντά. Όταν είδα πως ο Ολυμπιακός δεν καίγεται να με κρατήσει ήμουν κοντά όντως».

Για το τι συζητούσε τέσσερις ώρες στα γραφεία των αδελφών Αγγελόπουλων: «Έλεγα τους προβληματισμούς μου στους εργοδότες μου για τα τρία χρόνια. Τι έχει συμβεί στον Ολυμπιακό, διάφορα που είχαν γίνει καθημερινά. Είχαν γίνει ήδη κινήσεις στη θέση μου, είχε υπογράψει ήδη ο Ουίλιαμς – Γκος. Επίσης, είχε υπογράψει ο Μιλουτίνοφ και γίνονταν συζητήσεις με τον Βεζένκοφ. Ο Ουόκαπ είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο. Είχα μείνει τελευταίος, δεν ήξερα τον ρόλο μου. Πίστευα ότι ο Γκος ερχόταν στη θέση μου, όπως γι’ αυτό ήρθε. Πίστευα ότι ο χώρος και ο χρόνος μου θα μειωνόταν πολύ. Έτσι ένιωσα και μου το έλεγαν σχεδόν και οι ίδιοι. Προσπάθησαν να με πείσουν πως δεν συμβαίνει αυτό. Όμως, ο βασικότερος υπεύθυνος για την ομάδα δεν ήταν εκεί στο ραντεβού. Αυτό σημαίνει πολλά».

Για το αν ζήτησε ο ίδιος να μιλήσει με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Δεν είχαμε τις καλύτερες σχέσεις με τον κόουτς Μπαρτζώκα όπως έχετε καταλάβει όλοι. Το είπε και μόνος του πως δεν ήθελε να συζητήσει μαζί μου, είχε πει ένα σκέτο “όχι” νομίζω. Οπότε, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να συζητήσουμε».

Για το αν η βασική διαφωνία του με τον Μπαρτζώκα ήταν ανθρώπινη ή μπασκετική: «Δεν είναι μόνο αγωνιστικό το κομμάτι. Ήταν και γενικότερα οι συνθήκες και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Δεν θέλω να επεκταθώ. Θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου και τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι λέω. Προφανώς ήταν και αγωνιστικά. Είχε βγει μια δήλωση δική μου, από τον Ολυμπιακό αν θυμάμαι καλά βγήκε, το αν είμαι ηγέτης με 20′. Το παιχνίδι το συγκεκριμένο, που ήταν όλη η χρονιά του Ολυμπιακού. Είχαμε ξεκινήσει άσχημα το παιχνίδι στη Φενέρ, χάναμε 8-10π. Εγώ μπήκα στο συνηθισμένο μου 2ο δεκάλεπτο, το γυρίσαμε το παιχνίδι. Στο 3ο δεκάλεπτο πάλι μπήκε η ίδια πεντάδα και χάναμε. Στο τέλος έβαλα ένα πολύ μεγάλο τρίποντο για να πάρουμε την πρόκριση. Παίζαμε όλοι το κεφάλι μας. Υπήρχαν απαιτήσεις από εμένα. Δεν λέω μόνο να παίζω 25 ή 27 λεπτά, όπως αναφέρθηκε. Φέτος δεν έπαιζα πολύ παραπάνω, αλλά είχα μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, από το να παίζω συγκεκριμένα δεκάλεπτα. Είναι η φιλοσοφία του, δεν έχω να πω κάτι, αλλά οφείλω να πω τη δική μου πλευρά. Υπάρχουν ευθύνες. Αν η ομάδα είχε αποτυχία και δεν είχα παίξει καλά οι ευθύνες θα πήγαιναν σε αυτόν που παίρνει τα περισσότερα χρήματα, είχε την μεγαλύτερη εμπειρία, θεωρητικά ήρθε γι’ αυτό τον λόγο στον Ολυμπιακό. Ήμασταν πρώτοι και φαβορί για το Final Four και θα μέναμε εκτός».

Βόμβα Γιαννακόπουλου για Γιόκιτς!
POPULAR NOW Βόμβα Γιαννακόπουλου για Γιόκιτς!

Για το αν ο Ολυμπιακός του έκανε μειωμένη πρόταση: «Στις τέσσερις ώρες δεν συζητήσαμε τόσο για το οικονομικό. Όντως ήταν μειωμένη η πρόταση, πάρα πολύ μειωμένη. Το κύριο σημείο της συζήτησης ήταν ο ρόλος μου και κάποιοι προβληματισμοί που είχα και τους γνώριζαν οι πρόεδροι. Είχα κάποια προβλήματα με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Το οικονομικό είχε περάσει σε δεύτερο σκέλος και τρίτο. Είμαι επαγγελματίας, έχω αμειφθεί πολύ καλά στην καριέρα μου, αλλά το οικονομικό είναι δεύτερο – τρίτο σκέλος. Πρώτο είναι το εργασιακό περιβάλλον, όπως καταλαβαίνετε όλοι θέλουμε να είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Καλές σχέσεις. Και μετά το οικονομικό πάει σε τρίτη μοίρα».

Δείτε τη συνέντευξη του Σλούκα στο SDNA εδώ:

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ