Θέματα / Αφιερώματα

Η μαγεία του Χάρι Πότερ θα είναι πάντα «καρφιτσωμένη» στο αριστερό πόδι του Φίλιπ Μαξ!

Η μαγεία του Χάρι Πότερ θα είναι πάντα «καρφιτσωμένη» στο αριστερό πόδι του Φίλιπ Μαξ!

O Παναθηναϊκός βρήκε τον εκλεκτό του για το αριστερό άκρο της άμυνας στο πρόσωπο του Φίλιπ Μαξ, ο οποίος είναι έτοιμος να ντυθεί στα «πράσινα» και να μεταφέρει την αγαπημένη του... μαγεία στην Αθήνα!

Mε τον πλέον ποιοτικότερο τρόπο καλύπτει ο το «κενό» του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι «πράσινοι» έκαναν δικό τους τον πολύπειρο Γερμανό μπακ, Φίλιπ Μαξ ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του από την Άιντραχτ στο «τριφύλλι» και να προσθέσει ποιότητα στα μετόπισθεν της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, έχοντας «βαρύ» βιογραφικό με παραστάσεις στους «αετούς» της Φρανκούρτης, στην Άουγκσπουργκ, στη Σάλκε, αλλά και στην PSV Αϊντχόφεν, πρόκειται να συνεισφέρει στην… ισορροπία που αναζητούσαν οι «πράσινοι» στην αριστερή τους πτέρυγα, τόσο με τις αμυντικές του αρετές, όσο και με τις εξέχουσες επιτελικές του ικανότητες.

Το Panathinaikos24.gr ωστόσο, εντόπισε την «πηγή» της έμπνευσης του Φίλιπ Μαξ, η οποία θα μείνει για πάντα «καρφιτσωμένη» στο αριστερό του πόδι και θα του προσδίδει τη… μαγεία που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.

O παλιός γνώριμος

Στα πολύ σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει αρχικά να σημειωθούν είναι ότι ο Φίλιπ Μαξ ερχόμενος στον Παναθηναϊκό, θα ανταμώσει έναν παλιό γνώριμο! Ο λόγος για τον Τιν Γεντβάι με τον οποίο ο Γερμανός μπακ, υπήρξε συμπαίκτης στο πέρασμα του πρώτου από την Άουγκσμπουργκ τη σεζόν 2019-20!

Οι δυο τους φύλαξαν αρκετές φορές «Θερμοπύλες» στην WWK Arena υπερασπιζόμενοι την άμυνα του γερμανικού συλλόγου. Συνολικά 30 ήταν τα ματς στα οποία Γεντβάι και Μαξ βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο την ίδια στιγμή με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού να έχει πλέξει το «εγκώμιο» του Γερμανού μπακ με τον πλέον κατατοπιστικό τρόπο: «Είναι ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στη Γερμανία. Πρέπει να παίξει για την εθνική ομάδα», είχε αναφέρει ο Γεντβάι.

H έμπνευση που πηγάζει από την πένα της J.K. Rowling

Είναι πολλά τα παραδείγματα αθλητών οι οποίοι αντλούν έμπνευση είτε από άλλους ανθρώπους, είτε από κάποια αριστουργήματα της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Ο Λεμπρόν Τζέιμς για παράδειγμα, λατρεύει την επική τριλογία των ταινιών ο «Νονός» του Νίνο Πούζο, σε σκηνοθεσία του μυθικού, Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Αμέτρητοι ποδοσφαιριστές, κυρίως από τη Βραζιλία, έχουν ταυτίσει την καριέρα τους και ολόκληρη τη ζωή τους, ενδεχομένως, στον απροσπέλαστο Πελέ!

Υπάρχει ωστόσο και ο Φίλιπ Μαξ, ο οποίος αγαπά τον… Χάρι Πότερ! Πως όμως προέκυψε αυτό;

Γεννημένος στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 και… ωριμασμένος στα 2000’s o Γερμανός ποδοσφαιριστής ουσιαστικά «γαλουγήθηκε» με το αριστούργημα, επιστημονικής φαντασίας της J.K. Rowling, όπως εκατομμύρια παιδιά ανά τον πλανήτη.

Σε μια συνέντευξη του τον Απρίλιο του 2024 στη γερμανική Βild, ο Φίλιπ Μαξ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει «χτυπήσει» στο αριστερό του πόδι, δυο τατουάζ τα οποία σχετίζονται με τον Χάρι Πότερ: «Η βασική ιδέα ήταν ότι αυτό το σημείο θα έπρεπε να είναι το μέρος για τις αναμνήσεις από τα νεανικά μου χρόνια. Είμαι θαυμαστής του Χάρι Πότερ, οπότε είναι το κατάλληλο τατουάζ για αυτό το σημείο».

Ποια είναι αυτά τα τατουάζ όμως και τι συμβολίζουν;

To πρώτο εκ των δυο είναι το Golden Snitch! Δηλαδή η μικρότερη μπάλα του… Quidditch, του αγώνα που έδιναν οι μαθητευόμενοι μάγοι του Hogwarts! Επρόκειτο για την τρίτη και μικρότερη μπάλα, σε μέγεθος καρυδιού, την οποία όποιος… από τους διαγωνιζόμενους έπιανε πρώτος, η ομάδα του αυτόματα θα χριζόταν νικήτρια!

Το δεύτερο τατουάζ αφορά τα τρία πιο μαγικά αντικείμενα και είναι το τρίγωνο των «Κλήρων του Θανάτου», του τελευταίου κεφαλαίου της ιστορίας του Χάρι Πότερ στο οποίο το κακό εξαλείφεται.

Kανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς μπορούν τα προαναφερθέντα να εμπνεύσουν έναν ποδοσφαιριστή. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι με τον Φίλιπ Μαξ η αριστερή πτέρυγα του Παναθηναϊκού θα έχει αρκετή… μαγεία!

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ