Blogs

Οι μεταγραφές θα φανούν στο γήπεδο, τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης

Οι μεταγραφές θα φανούν στο γήπεδο, τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη μεταγραφή του Μαξ, τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, την ψυχολογία του κόσμου και μια υπέρβαση που είναι μπροστά του.

Έκλεισε και το θέμα του αριστερού μπακ ο Παναθηναϊκός με έναν παίκτη που αν μη τι άλλο έχει «βαρύ» βιογραφικό. Ο Μαξ έχει παίξει ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο. Βασικός στην Eredivisie και όχι σε… όποια κι όποια ομάδα αλλά στην PSV. Βασικός σε μια από τις καλές ομάδες της Bundesliga, όπως η Άιντραχτ. Παίκτης που σου δίνει την αίσθηση, βλέποντας τι έχει κάνει στην καριέρα του, πως στην Ελλάδα μπορεί να του φανούν… παιχνιδάκι ορισμένα πράγματα.

Όμως στις μεταγραφές πάντα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, εκτός αν μιλάμε για περιπτώσεις τύπου… Μπερνάρ. Που ήξερες τι έπαιρνες, τι πλήρωνες, τι θα σου έδινε. Ο τοπ επιπέδου ποδοσφαιριστής, από το πάνω – πάνω ράφι, σπάνια δε θα σου δώσει όσα περιμένεις. Για όλους τους υπόλοιπους πρέπει να περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο πως θα προσαρμοστούν και τι θα προσφέρουν.

Όμως αν μη τι άλλο ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μεταγραφές φέτος που μειώνουν το ρίσκο. Ο Μαξίμοβιτς, ο Ίνγκασον, ο Τετέ, ο Μαξ είναι παίκτες που η πορεία τους σε ψήνει ότι θα του ανεβάσουν το επίπεδο. Και θα δώσουν την ευκαιρία στον προπονητή να δουλέψει με άνεση και την ευχέρεια να έχει πολλές επιλογές που θα του κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Και τη ζωή των φιλάθλων ομορφότερη.

Οι φίλαθλοι που σπεύδουν να αγοράσουν εισιτήρια για το μεγάλο ματς της Πέμπτης με τον Άγιαξ, έχοντας πια – και μετά από ένα τρίμηνο με έντονη γκρίνια, αμφισβήτηση, εσωστρέφεια – μια καλύτερη ψυχολογία, μια μεγαλύτερη ελπίδα και μια φιλοδοξία πως μπορεί να δημιουργηθεί κάτι καλό. Ένας Παναθηναϊκός που θα είναι και πάλι διεκδικητής του τίτλου, στόχος ο οποίος είναι ο βασικότερος της σεζόν. Αυτοσκοπός θα έλεγα, γιατί δεν… αντέχεται άλλη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα.

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Ο Άγιαξ δεν είναι Μπότεφ, που αποτελούσε ένα εμπόδιο χαμηλού επιπέδου για το στάτους του Παναθηναϊκού, όμως δεν είναι και ανίκητος. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του δεύτερου αγώνε με τη Βοϊβιντίνα όλα ήταν ανοιχτά για την πρόκριση. Και σου δείχνει αυτό ότι οι Ολλανδοί δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μια αχτύπητη ομάδα. Όμως είναι το φαβορί και πάντα θα είναι το φαβορί μια ομάδα τύπου Άγιαξ απέναντι σε μια ελληνική.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει υπέρβαση και καλείται να την κάνει πολύ νωρίς στη σεζόν. Όπως και πέρσι, που την ίδια εποχή την έκανε απέναντι στη Μαρσέιγ, έτσι και φέτος έχει μπροστά του μέσα στον Αύγουστο δύο πολύ μεγάλα και πολύ σημαντικά παιχνίδια. Γιατί πρόκριση επί του Άγιαξ σημαίνει αυτόματα εξασφάλιση της Ευρώπης από τον Σεπτέμβρη και έπειτα. Αλλά ένας αποκλεισμός τον στέλνει πάνω στο επίσης δύσκολο εμπόδιο της Λανς. Και εκεί τίποτα δε θα είναι σίγουρο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ