Blogs

Με εμφανίσεις σαν αυτή με τον Αγιαξ θα δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο!

Με εμφανίσεις σαν αυτή με τον Αγιαξ θα δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον άδοξο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, που νίκησε τον Αγιαξ μετά από 28 χρόνια, αλλά δεν έφθανε αυτό, την αισχρή διαιτησία του Αγγλου διαιτητή και την δουλειά του Αλόνσο, που βγαίνει στο γήπεδο.

O αποκλεισμός από τον Αγιαξ αφήνει πίκρα και στενοχώρια με τον τρόπο, που ήρθε. Πας κερδίζεις στο Αμστερνταμ για δεύτερη φορά μετά από 28 χρόνια, φθάνεις μία ανάσα από μία μεγάλη πρόκριση και αποκλείεσαι μετά από 34 χτυπήματα πέναλτι. Τι να τους πεις; Ποιον να κατηγορήσεις; Κανέναν. Το μόνο που λές είναι ότι αν συνεχίσουν έτσι το ποδόσφαιρο θα τους δώσει πίσω αυτό, που τους πήρε χθες. Και η αλήθεια είναι, ότι πέρυσι η ομάδα κέρδισε στα πέναλτι σε τρία ματς. Λογικό είναι να μην κερδίζει συνέχεια στα πέναλτι, ήρθε η ώρα να χάσει και δυστυχώς έγινε χθες με πέντε παίκτες να μην σκοράρουν, αλλά τον Ντραγκόφσκι να κρατάει ζωντανή την ομάδα.

Ο αποκλεισμός πονάει, διότι η ομάδα άξιζε να περάσει, από την άλλη έπαιξε με ένα τεράστιο κλαμπ ο Παναθηναϊκός και έφθασε μία ανάσα από την πρόκριση με διπλό μέσα στο Αμστερνταμ. Και έπαιξε μέσα στο καλοκαίρι. Με νέο προπονητή, τον Αλόνσο και νέους παίκτες. Μέσα σε ένα μήνα ο Ουρουγουανός τεχνικός παρουσιάζει μία ομάδα με επιθετική φιλοσοφία, με ενέργεια, με πρέσινγκ, με ταχύτητα. Και ακόμα είναι στην αρχή.

Και όσοι λένε σήμερα ποιος Αγιαξ, ας κάνουν μία βόλτα να δουν το γήπεδο του Αγιαξ, τις υποδομές του συλλόγου, το μπάτζετ της ομάδας, για να καταλάβουν τι πήγε να κάνει χθες ο Παναθηναϊκός. Και πήγε να το κάνει γνωρίζοντας ότι είναι υποχρεωμένος να κερδίσει μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Και κέρδισε σε μία καυτή έδρα με τους παίκτες να κάνουν, ότι μπορούν και τον Αλόνσο να παρουσιάζει έναν ψυχωμένο Παναθηναϊκό, που δεν μάσησε.

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα τώρα είναι μία νίκη με τον Αστέρα στο άδειο ΟΑΚΑ, να αρχίσει καλά το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να αποκλείσει την Λανς. Αν έρθουν τα αποτελέσματα θα δούμε ωραία πράγματα από τον Παναθηναϊκό του Αλόνσο στη συνέχεια. Λίγο να πάει την ομάδα η μπάλα, να της δώσει ότι δεν της έδωσε χθες.

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Οσο για τον Αγγλο διαιτητή έπαιξε φουλ Αγιαξ και έπνιξε πέναλτι πάνω στον Φώτη Ιωαννίδη, που ίσως αν δινόταν να έπαιρνε η ομάδα την πρόκριση στο 90λεπτο. Χωρίς 50αρίσιες διαιτησίες είναι δύσκολο να πάρεις προκρίσεις με ομάδες σαν τον Αγιαξ και την Λανς. Και οι διαιτησίες με τον Αγιαξ δεν ήταν τυχαία σε βάρος του Παναθηναϊκού. Στην ΟΥΕΦΑ κάτι ξέρουν…..

Τώρα πάμε για το ματς με τον Αστέρα του Μποροβήλου με διαιτητή το κομάντο Σιδηρόπουλο και χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ. Όλα για τη νίκη σε αυτό το ματς και μετά Λανς.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ