Blogs

To extreme makeover και τα ματς με την πλάτη στον τοίχο

To extreme makeover και τα ματς με την πλάτη στον τοίχο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την επιλογή του Αλόνσο να αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα και για τα παιχνίδια που έρχονται και στα οποία δεν υπάρχει περιθώριο λάθους.

Είναι λογικό το rotation σε μια ομάδα που Πέμπτη βράδυ έπαιξε 120 άκρως απαιτητικά λεπτά ποδοσφαίρου σε ένα από τα πιο επιβλητικά γήπεδα της Ευρώπης και Κυριακή βράδυ κλήθηκε να μπει και πάλι στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει μία από τις καλές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι λογικό μέχρι ένα σημείο όμως. Αν δούμε όλες τις ομάδες που έπαιξαν ευρωπαϊκό παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα και αμέσως μετά είχαν παιχνίδι πρωταθλήματος, θα δούμε πως υπήρξε rotation, αλλού μεγαλύτερο και αλλού μικρότερο. Στον Παναθηναϊκό ο Ντιέγκο Αλόνσο επέλεξε ένα… extreme makeover που η κατάληξή του μόνο καλή δεν ήταν. Εννιά στους έντεκα διαφορετικοί από το Αμστερνταμ στο ΟΑΚΑ.

Μονάχα ο Τζούρισιτς σαν αριστερό εξτρέμ και ο Αράο που από τη μεσαία γραμμή μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας ήταν ίδιοι στο ματς με τον Αστέρα σε σχέση με εκείνους που παρατάχθηκαν απέναντι στον Αγιαξ. Κατά τ’ άλλα; Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ινγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Μπακασέτας, Τσέριν, Μαντσίνι, Ιωαννίδης που ξεκίνησαν στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» ήταν στον πάγκο την Κυριακή και τη θέση τους είχαν πάρει οι Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Μαξ, Βιλένα, Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Τετέ και Γερεμέγεφ.

Υπερβολή; Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε πως ναι ο Αλόνσο πήρε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Ενα ρίσκο που δεν του βγήκε ούτε όσον αφορά την απόδοση της ομάδας, ούτε φυσικά όσον αφορά το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε, δεν ήταν δημιουργικός, δεν είχε συνοχή στο παιχνίδι του και πολλές φορές οι παίκτες έμοιαζαν να προσπαθούν να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Ολα αυτά μέσα στο ματς, ενώ απέναντι βρισκόταν ένας αντίπαλος που κατά βάση έπαιζε με την περσινή ομάδα και έδειχνε πολύ μεγαλύτερη συνοχή στο παιχνίδι του.

Ο Αλόνσο προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά το ματς στράβωσε για τα καλά όταν αποβλήθηκε ο Ζέκα. Εριξε μέσα όλα τα… χαρτιά που είχε, έπαιξε επί της ουσίας και με δύο φορ, όμως η ζημιά είχε γίνει. Και απέδειξε πως αν κάποιος κάνει τόσο μεγάλο rotation αλλάζοντας σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα, τότε το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει είναι μεγάλο.

Ο Ουρουγουανός έπαθε και μένει να δούμε αν… έμαθε, γιατί τα συνεχόμενα παιχνίδια συνεχίζονται. Την Πέμπτη παίζει στη Γαλλία απέναντι στη Λανς, την Κυριακή παίζει με τον Λεβαδειακό και πάλι σε άδειο ΟΑΚΑ και την επόμενη Πέμπτη υποδέχεται τους Γάλλους.

Σε ματς που πάει με την πλάτη στον τοίχο και που είναι αναγκασμένος από πολύ νωρίς στη σεζόν να τα αντιμετωπίζει ως άκρως σημαντικά.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ