Διονύσης Δεσύλλας

Το ΟΑΚΑ που πρέπει να φλέγεται, η συσπείρωση και το χαφ που θα τον “τσιτώσει”

Το ΟΑΚΑ που πρέπει να φλέγεται, η συσπείρωση και το χαφ που θα τον “τσιτώσει”

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Λανς, τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τον χαφ που θα ντυθεί στα πράσινα.

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Λανς, τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τον χαφ που θα ντυθεί στα πράσινα.

*Ολο αυτό το διάστημα επικρατεί μια καλοκαιρινή τρέλα, μια υπερβολή και διάφορες ακραίες απόψεις για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Απόψεις που δε βασίζονται σε καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, αλλά στο γεγονός ότι η ομάδα είναι εκτός πρωταθλήματος τα τελευταία 14 χρόνια. Αυτή η συνθήκη δημιουργεί σε μεγάλη μερίδα του κόσμου μια- δικαιολογημένη σε ένα βαθμό- ανυπομονησία με αποτέλεσμα που και που να… χάνεται η μπάλα. Πρέπει να διαχωρίσουμε το εξής: Είναι άλλο πράγμα η ποδοσφαιρική συζήτηση και άλλο η… Παναθηναϊκη. Στην πρώτη μιλάμε για το πως χτίζεται η φετινή ομάδα, ποια τα σωστά, ποια τα λάθη κλπ. Στη δεύτερη αναφερόμαστε σε κάθε τι έχει συμβεί ολα τα τα προηγούμενα χρόνια, που οδήγησαν το “τριφύλλι” σε περιπέτειες, μακριά από τον τίτλο και στην προσπάθεια επιστροφής που γίνεται τα τελευταία τρία – τέσσερα έτη. Πάμε παρακάτω…

*Βρισκόμαστε στον Αύγουστο μήνα. Ο Παναθηναϊκός “χτίζεται”, έχει έναν νέο προπονητή, αποκτά νέους παίκτες, προσπαθεί μέσω των μεταγραφών και της δουλειάς να ανεβάσει το επίπεδο και φυσικά αναμένει κι άλλες μεταγραφές, πιθανότατα δυο ακόμα. Συνεπώς, η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πως θα είναι η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο σε δυο ή τρεις μήνες από τώρα, είναι το λιγότερο επικίνδυνη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που προσπαθεί να φτάσει ξανά στην κορυφή, μένοντας σε αυτή.

*Το βέβαιο είναι η ξεκάθαρη διάθεση για αναβάθμιση του ρόστερ, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις που έχουν γίνει. Τετέ, Πελίστρι, Ινγκασον και Μαξίμοβιτς δεν είναι μεταγραφές της σειράς. Το αν θα προσφέρουν στο “τριφύλλι” και αν η νέα ομάδα αποκτήσει “χημεία” είναι μια διαφορετική συζήτηση και κάτι που θα φανεί στην πορεία. Το γεγονός, όμως, ότι έρχονται καλοί ποδοσφαιριστές και γίνονται κινήσεις με ποδοσφαιρική λογική δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οπως και τη διάθεση της διοίκησης να σπρώξει χρήμα. Τα παραπάνω είναι γεγονότα.

*Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ ένα χαφ που θα ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο και θα δώσει επιπλέον στοιχεία στη μεσαία γραμμή. Ταχύτητα και δύναμη κυρίως. Το αναφέρουμε εδώ και 3 μήνες. Οι “πράσινοι” έχουν ανάγκη από ένα οκτάρι που θα μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Πιο γρήγορο, πιο… σπιντάτο σε κάθε τομέα, με ικανότητα να ανεβάσει την ομάδα ψηλά και που θα την “τσιτώσει”! Δυστυχώς, για τον Παναθηναϊκό η επιλογή Τόνι Βιλένα δεν έχει βγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε ένα κλαμπ, ούτε θα είναι η τελευταία. Το ζητούμενο είναι να βλέπεις ως σύλλογος το πρόβλημα και να το διορθώνεις. Και απ’ ότι φαίνεται στον Παναθηναϊκό το έχουν πάρει απόφαση. Οι “πράσινοι” κινούνται ήδη για την απόκτηση οκταριού με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για “πάρα πολύ καλή περίπτωση”. Εξ’ αρχής η προτεραιότητα για το “τριφύλλι” έπρεπε να είναι η απόκτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

*Πάμε τώρα στα της ρεβάνς. Ναι, η εμφάνιση του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή στη Γαλλία απέναντι στα “μηχανάκια” της Λανς. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με 10 για μεγάλο διάστημα και το “τριφύλλι” δεν μπορούσε να γίνει απειλητικό απέναντι στη… γραμμή μαζινό των Γάλλων! Ομως, η γκολάρα του Φώτη Ιωαννίδη κρατάει ζωντανούς τους “πράσινους” και πλέον το ζητούμενο είναι η ανατροπή. Μια ανατροπή που μόνο εύκολη δε μοιάζει…

*Η Λανς είναι το φαβορί. Κανείς δεν αμφιβάλλει γι αυτό. Ομως, όλοι στον Παναθηναϊκό οργανισμό οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να τα γυρίσουν όλα ανάποδα. Κι όταν γράφουμε όλοι, το εννοούμε. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμος! Αφήστε απ’ έξω τις κόντρες, τα μίση, τις διχόνοιες τους “διοικητικούς”, τους “αντιδιοικητικούς” και τα υπόλοιπα.

*Παρά τις διαφωνίες, ακόμη και τις εντάσεις, υπάρχει κάτι κοινό για όλους: Ο Παναθηναϊκός. Και αυτός είναι πάνω απ’ όλα. Ο κόσμος του “τριφυλλιού” έχει δείξει τη δύναμή του και την αγάπη του για την ομάδα και καλείται να το επαναλάβει. Το ΟΑΚΑ πρέπει να μοιάζει με ένα… κολαστήριο για τη Λανς την ερχόμενη Πέμπτη. Η κίνηση της ΠΑΕ να βάλει 10 ευρώ γενική είσοδο μόνο θετική κρίνεται. Σε τέτοιες μάχες, δεν περισσεύει κανείς. Κι όταν θες να κερδίσεις και τη μάχη και τον πόλεμο, το κάνεις μόνο με ενότητα. Γι αυτό, λοιπόν, το σύνθημα ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης είναι ένα: “ΟΛΟΙ ΟΑΚΑ”. Τα υπόλοιπα εν καιρώ…

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ