Ποδόσφαιρο

«Σκωτσέζικο ντους», γκέλα ολκής και τώρα… τρέχει

«Σκωτσέζικο ντους», γκέλα ολκής και τώρα… τρέχει

Ανώμαλη προσγείωση για τον Παναθηναϊκό... Για ένα ακόμη ματς οι πράσινοι ήταν πολύ κακοί σε ματς πρωταθλήματος, δέχθηκαν 16 τελικές στο πρώτο ημίχρονο από τη νεοφώτιστη Athens Kallithea και έσωσαν την παρτίδα στο 92' με τον Τετέ να ισοφαρίζει σε 2-2 και να γλιτώνει από ήττα το τριφύλλι.

Ανώμαλη προσγείωση για τον Παναθηναϊκό… Για ένα ακόμη ματς οι πράσινοι ήταν πολύ κακοί σε ματς πρωταθλήματος, δέχθηκαν 16 τελικές στο πρώτο ημίχρονο από τη νεοφώτιστη Athens Kallithea και έσωσαν την παρτίδα στο 92′ με τον Τετέ να ισοφαρίζει σε 2-2 και να γλιτώνει από ήττα το τριφύλλι.

Το ματς

Με μόλις τρεις αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στη Λανς παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Καλλιθέα, με τον Σένκεφελντ αντί του Ίνγκασον και τους Τζούριτσιτς-Μαντσίνι αντί των Μπακασέτα-Πελίστρι.

H πρώτη φάση του ματς ήρθε στο 4′ και ήταν για τον Παναθηναϊκό, με την κάθετη του Τετέ για τον Ιωαννίδη να κόβεται από τον Ισιμάτ Μιρέν σε κόρνερ, πριν ο Φώτης σουτάρει. 

Οι, τυπικά, γηπεδούχοι από το σημείο εκείνο και έπειτα κυριάρχησαν χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Στο 8′ ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε σουτ του Ντεμέτριους, ενώ στο 11′ ο Πασαλίδης σκόραρε, με το γκολ να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ πάνω στον Πολωνό πορτιέρε του Παναθηναϊκού.

ΕΠΟ: Ολοταχώς για Παιανία!
POPULAR NOW ΕΠΟ: Ολοταχώς για Παιανία!

Στο 13′ η Καλλιθέα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ, η κεφαλιά του Ουλντρίκις πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Ντονάτι συνέχισε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και στο 23′ σόκαρε τον Παναθηναϊκό. Μετά από κλέψιμο στον Κώτσιρα και το γύρισμα του Ντεμέτριους από αριστερά ο Μουτίνιο με προβολή έκανε το 1-0. 

Οι “πράσινοι” έβγαλαν αντίδραση και στο 30′ προειδοποίησαν με τον Τετέ να μην μπορεί να νικήσει τον Μπαραγάν  έπειτα από φοβερή μπαλιά του Μλαντένοβιτς.

Στο 31′ το τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσα με τον Τετέ να εκτελεί κόρνερ, τον Γέντβαϊ να επαναφέρει στη μικρή περιοχή και τον Τζούριτσιτς με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1.

Αντί το γκολ να δώσει… φτερά στους πράσινους, πείσμωσε τους γηπεδούχους οι οποίοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Ντεμέτριους έκανε την κεφαλιά και ο Ντραγκόφσκι επενέβη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ντιμπά έχασε νέα ευκαιρία με το δυνατό του σουτ να χτυπάει το δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός απείλησε εις διπλούν σε διάστημα τριών λεπτών, με τον Τετέ να κάνει ένα συρτό σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο έβγαλε ο Ισπανός τερματοφύλακας, ενώ λίγο αργότερα ο Τσέριν σούταρε εκτός περιοχής με τον Μπαραγάν να αποκρούει ξανά.

Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος η Athens Kallithea άγγιξε το 2-1, με τον Μιρέν να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στο άδειο τέρμα, αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-1.

O Aλόνσο προχώρησε από το ημίχρονο στην πρώτη του αλλαγή αντικαθιστώντας τον Κώτσιρα με τον Βαγιαννίδη. Και πάλι όμως η Καλλιθέα κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε χωρίς φόβο να κάνει το παιχνίδι της. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 56′ με την κεφαλιά του Τσέριν μετά από σέντρα του Τζούριτσιτς από αριστερά να περνάει άουτ.

Η ανάγκη για φρεσκάρισμα ήταν επιτακτική και ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στη μάχη, Μαξ και Πελίστρι, αντι των Μλαντένοβιτς και Μαντσίνι. Στο 64′ η Καλλιθέα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Χάνουσεκ να κάνει ένα δυνατό σουτ μέσα από τη περιοχή και αριστερά, αλλά τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει σε κόρνερ!

Οι δυνάμεις των φιλοξενούμενων άρχισαν να υποχωρούν και οι “πράσινοι” σε συνδυασμό με την είσοδο του Μπακασέτα ανέβασαν ταχύτητες και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 70′ Βαγιαννίδη & Τετέ συνδυάστηκαν με τον Βραζιλιάνο να περνά να κάθετα στον Ιωαννίδη που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μπαραγάν, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Αράο εκτός περιοχής έφυγε άουτ.

Το τριφύλλι εξακολουθούσε να πιέζει και στο 73′ ο Μπακασέτας σούταρε αμαρκάριστος λίγο πίσω από το πέναλτι, αλλά αδύναμα, με τον Μπερναμπέ να μπλοκάρει εύκολα. H Λεωφόρος πάγωσε ξανά όταν μετά από κλέψιμο στο 80 ο Βαλμπουενά με προβολή έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ την Καλλιθέα για το 2-1.

Οι πράσινοι πίεσαν και μετά από στημένη φάση με τον Πελίστρι να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Τετέ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας, στέλνοντας την στα διχτυα με προβολή για το 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ