Blogs

Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του

Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού και τις ευθύνες που έχει ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Καλλιθέα το βράδυ της Κυριακής στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σόκαρε πολλούς. Και πρώτο απ’ όλους τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος μετά την επίσης κακή εμφάνιση κόντρα στον Λεβαδειακό τα είχε… ρίξει στη Λανς, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε καμία δικαιολογία για την εικόνα και την ισοπαλία που ήρθε στις καθυστερήσεις χάρη στο γκολ του Τετέ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής είπε στη συνέντευξη Τύπου πως γνωρίζει το πρόβλημα αλλά δε θα το πει δημόσια και θα προσπαθήσει να το λύσει εντός αποδυτηρίων. Ομως πλέον το πρόβλημα αγγίζει και τον ίδιο. Και από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν ο Αλόνσο βρίσκεται σε κρίση, όχι τόσο για τα αποτελέσματα, όσο για την εικόνα που έχει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Ακόμα και απέναντι στη Λανς που ήρθε μια μεγάλη επιτυχία, οι πράσινοι μάλλον από… τύχη έμειναν ζωντανοί και εν τέλει πήραν την πρόκριση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δύσκολα θα πάρει μια απόφαση τόσο γρήγορα, αν και στο παρελθόν το έχει πράξει: ο Ντάνι Πογιάτος έφυγε μετά από ελάχιστο διάστημα στους πράσινους, αφού δεν έδειξε πως μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Και ο Αλόνσο έχει παρουσιάσει μια ομάδα που μοιάζει εντελώς αδούλευτη, συν του ότι φαντάζει πως δε διαβάζει καθόλου τον αντίπαλο. επιτρέποντας στην Καλλιθέα να κάνει 26 τελικές προσπάθειες.

Η διακοπή θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό για να πέσουν οι τόνοι, αλλά το ματς που έρχεται μετά τις εθνικές ομάδες είναι έως και κομβικό: ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και αν χάσει θα μείνει οχτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή την 4η αγωνιστική. Σε σεζόν που το πρωτάθλημα θεωρείται αυτοσκοπός.

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Είναι προφανές πως ο Αλόνσο πήγε πολύ στοχευμένα στον ευρωπαϊκό στόχο της ομάδας και την προετοίμασε προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητές της να μπει σε League Phase. Και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν και τα ματς με τον Αγιαξ και τον επαναληπτικό με τη Λανς.

Αλλά οι ευθύνες του είναι μεγάλες για την εικόνα στο πρωτάθλημα. Και μαζί με τις δικές του ευθύνες προκύπτουν και όσων βρίσκονται δίπλα στον προπονητή. Καθώς ο Αλαφούζος αν αποφασίσει να αλλάξει κάτι στον Παναθηναϊκό, δε θα είναι μόνο ο Αλόνσο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω για να είμαι ειλικρινής είναι γιατί υπάρχει το… ταμπού να μην αναφέρεται το όνομα του Ουρουγουανού προπονητή ως υπεύθυνου για την κακή εικόνα που βγάζει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Ο Αλόνσο έχει στα χέρια του ένα ρόστερ πανάκριβο, οι μεταγραφές που έγιναν τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο είχαν χρόνια να γίνουν. Να έχει ελαφρυντικό επειδή είναι ακόμα νωρίς; Να το έχει. Όμως για την εικόνα στο τώρα φταίει εκείνος, όσο νωρίς και να είναι.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρεσάρει σωστά ψηλά, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να έχουν… αεροδιάδρομο μπροστά τους για να αναπτυχθούν. Δεν παίζει κάθετα, όπως ο ίδιος είχε πει ότι θέλει να κάνει, ούτε το build up είναι το ενδεδειγμένο. Αν ο οργανισμός της ομάδας αντέχει να δώσει άπλετο χρόνο στον προπονητή τότε μπορούμε να κάνουμε μια διαφορετική κουβέντα. Και σίγουρα να μη μιλάμε για στόχο το πρωτάθλημα. Θα ήταν πιο τίμιο.

Αλλά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει θέσει τον τίτλο ως… αυτοσκοπό, θα πρέπει και να λειτουργήσει με αυτή τη λογική. Όσο νωρίς και να είναι.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ