Ποδόσφαιρο

Μαγεία Τζούρισιτς, ήρθε από τον πάγκο και καθάρισε με δύο γκολάρες

Μαγεία Τζούρισιτς, ήρθε από τον πάγκο και καθάρισε με δύο γκολάρες

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Πανσερραϊκό, αλλά ο Τζούρισιτς έδωσε... φιλί ζωής με δύο γκολάρες. Μέσα σε εφτά λεπτά ο Σέρβος λύτρωσε τους «πράσινους», που είχαν προηγηθεί με τον Τετέ και είχαν ισοφαριστεί από τον Μπετανκόρ. Πρώτη... τριάρα για φέτος που του δίνει ψυχολογία εν όψει των ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Το ματς

Ξεκινώντας για πρώτη φορά με τον Ουναΐ βασικό, ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να φύγει το άγχος για το αποτέλεσμα. Το πρώτο βήμα έγινε όταν ο Πελίστρι άνοιξε αριστερά για τον Μλαντένοβιτς εκείνος βρήκε ωραία με σέντρα τον Τετε, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0, 10′).

Το μεγάλο πρόβλημα των «πρασίνων», αυτό του αμυντικού transition επανεμφανίστηκε άμεσα στο ματς. Μάλιστα λίγα λεπτά μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν όταν ο Σάλαζαρ βρήκε με «40άρα» μπαλιά τον Φαρέζ, εκείνος σέντραρε για τον Μπετανκόρ που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι (1-1, 14′).

Σε γενικές γραμμές, το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανοιχτό, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο αλλά τον Γκουγκελασβίλι να δηλώνει «παρών», όπως στη διπλή ευκαιρία του 19′, με τον Γεωργιανό να βγάζει τις προσπάθειες των Μπακασέτα και Πελίστρι. Οι Σερραίοι από την πλευρά τους δήλωναν ότι μπορούν με άνεση να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, όπως στη φάση με τον Σάλαζαρ (32′, έβγαλεο Ντραγκόφσκι).

Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!
POPULAR NOW Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!

Στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους, έγινε περισσότερο αισθητός ο Ιωαννίδης, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Πελίστρι, ενώ στη συνέχεια ο θετικός Ουναΐ είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στα χέρια του Γκουγκελασβίλι.

Στις καθυστερήσεις, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στην προσπάθεια του Γεωργιανού κίπερ του Πανσερραϊκού να διώξει, βρίσκοντας το κεφάλι του Βαγιαννίδη. Ενώ ο Ιωαννίδης είχε στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα, είδε τους VAR να τον καλούν για να επανεξετάσει τη φάση, παίρνοντας πίσω την αρχική του απόφαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει ψηλά, πιέζοντας για να ξαναπάρει το προβάδισμα και τον Πανσερραϊκό να τοποθετεί πιο πίσω τις γραμμές του, αλλά ψάχνοντας πάντα για να πληγώσει τα πράσινα μετόπισθεν.

Δύο φάσεις με τον Γκουγκελασβίλι να λέει «όχι» σε Μπακασέτα (53′) και στο απευθείας φάουλ του Ουναΐ, (57′) ακολούθησε η προσπάθεια του Φώτη Ιωαννίδη (75′). Βλέποντας το ματς να παραμένει ισόπαλο, ο Αλόνσο άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2, τοποθετώντας τον Γερεμέγεφ στο πλευρό του Ιωαννίδη, αντί του Μπακασέτα.

Το γκολ ήρθε τελικά από αντεπίθεση με τον Τετέ να κουβαλά τη μπάλα από τα δεξιά, βγάζοντας την πάσα στον Φίλιπ Τζούρισιτς (είχε περάσει νωρίτερα αντί του Πελίστρι). Ο Σέρβος ζύγισε το πόδι του και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκουγκελασβίλι για το 2-1 (81′).

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς έλυσε τον γόρδιο δεσμό και στο 89′ υπέγραψε τη νίκη του Παναθηναϊκού. Με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γκουγκελασβίλι γράφοντας το 3-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ Μπάλντοκ), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναϊ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (67’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο / 4-2-3-1): Γκουγκελασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Δεληγιαννίδης), Περούτζι, Στάικος, Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Σαλαζάρ (83’ Πεταυράκης), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ