Τάσος Νικολογιάννης

Άλλη μία ευκαιρία χαμένη, ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ κάτω από την ποιότητα του ρόστερ!

Άλλη μία ευκαιρία χαμένη, ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ κάτω από την ποιότητα του ρόστερ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την νέα ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, την χαμένη ευκαιρία να κερδίσει το ντέρμπι και να σβήσει τις γκέλες και ότι για άλλο ένα παιχνίδι έπαιξε πολύ χειρότερα από την ποιότητα του ρόστερ.

Άλλο ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, που ο Παναθηναϊκός ούτε καλός ήταν, ούτε αποτέλεσμα πήρε. Και αυτή την φορά η ήττα ήρθε από την ΑΕΚ σε ντέρμπι. Με 2-0 έχασε ο Παναθηναϊκός και είναι πλέον στο -6 από την κορυφή.

Ηττα σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι μπορεί να έρθει. Το πρόβλημα είναι, ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει δύο μεγάλες γκέλες στην αρχή του πρωταθλήματος με ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και ισοπαλία με την Καλλιθέα στην Λεωφόρο, που κάνουν και την διαφορά στην βαθμολογία. Για να καλύψει αυτές τις γκέλες ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει σε ντέρμπι. Η πρώτη ευκαιρία του δόθηκε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Δεν έχασε, αλλά ούτε νίκησε. Η δεύτερη ευκαιρία του δόθηκε στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εχασε και όχι μόνο έχασε, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε με εξαίρεση μία, δύο φάσεις. Δεν λέω για τις προυποθέσεις, που υπήρχαν, αλλά για τις πραγματικές ευκαιρίες, που έγιναν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν κατάλαβε κανείς τι ήθελε να παίξει και έψαχνε με μεγάλες μπάλες τον Τετέ και τον Ιωαννίδη. Δέχθηκε ένα γκολ από την αδύναμη πλευρά του(λάθος η χρησιμοποίηση του Τζούρισιτς αντί του Πελίστρι) και είχε μία καλή φάση με κεφαλιά του Γεντβάι από στημένο.

Όχι ότι έβγαλε μάτια η ΑΕΚ και εκείνη δεν ήταν καλή, αλλά είχε μία μεγάλη διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ομάδα στο γήπεδο και ήξερε τι ήθελε σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα είχε την κατοχή, αλλά στηρίχθηκε μόνο σε ατομικές ενέργειες του Ιωαννίδη και του Τετέ η σε μεταξύ τους συνδυασμούς μία, δύο φορές. Για άλλο ένα παιχνίδι φάνηκε η αδυναμία της ομάδας να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει σωστά και να ξέρει τι να κάνει την μπάλα, όταν φθάνει στην αντίπαλη περιοχή. Η ΑΕΚ αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο με το 1-0 υπέρ της να δώσει την μπάλα στον Παναθηναϊκό και η ομάδα απείλησε πολύ λίγο.

Και δεν είναι το πρώτο ματς, είναι το έκτο ματς στο πρωτάθλημα που πάνω-κάτω βλέπουμε τα ίδια. Μία ομάδα, που εξακολουθεί να μην είναι ομάδα και κυρίως παίζει πολύ πιο κάτω από την ποιότητα του ρόστερ. Είναι κρίμα μετά από έξι παιχνίδια ο Παναθηναϊκός να μην έχει βρει αυτοματισμούς στην επίθεση με παίκτες σαν τον Ιωαννίδη, τον Τετέ, τον Πελίστρι, τον Ουναί, τον Μπακασέτα. Και δεν γίνεται να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Ιωαννίδη είτε να κυνηγάει μεγάλες μπάλες με δύο στόπερ στην πλάτη του, είτε να παίρνει την μπάλα, να περάσει 5-6 για να σκοράρει. Με αυτόν τον τρόπο σε λίγο καιρό θα καεί και ο Ιωαννίδης, ήδη έχουν καεί και άλλοι παίκτες και θα καεί όλο το ρόστερ, αν δεν αλλάξει τρόπο παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός. Και αυτό πρέπει να γίνει χθες.

Την φετινή χρονιά έχουν δοθεί χρήματα, που είχαμε να δούμε από την πολυμετοχικότητα, έχουν έρθει πάρα πολύ καλοί παίκτες, είναι κρίμα αυτό το ρόστερ να μην αξιοποιηθεί. Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα, είναι πολύ καλό που η ομάδα έχει τόσο καλούς παίκτες, το ανησυχητικό θα ήταν να βλέπαμε μία ομάδα, που ποιοτικά υστερεί από τις άλλες. Η αλήθεια είναι, ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού μετά από χρόνια είναι το καλύτερο από όλες τις ομάδες. Τώρα προέχει η ομάδα να κερδίσει στην Βοσνία την Μπάνια Λούκα και μετά να κερδίσει τον Ολυμπιακό, για να πάει με ηρεμία στην διακοπή.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ